PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 23:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
153,70
35.504
231
153,00
153,50
-0,33%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ma kakvo crno preuzimanje, HSS je zadnja karika koja drži HDZ na vlasti, a HSS ne da Podravku iz svojih ruku i ne dozvoljava privatizaciju.
Ne znači da neki mali špekulant neće skinuti 100-200 komada pa da Podravka neće malo skočiti, ali to će potrajati kratko i onda opet pad. Već su probali u petak dizanje na tu istu vijest, ali je cijena opet počela padati…
Znači da od cijele priče nema ništa još najmanje godinu dana i ne znam zašto kolega lopina navlačite ljude na kupnju Podravke kad su stvari ovdje zabetonirane još najmanje 1-1,5 godinu.

STATUS QUO

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ma kakvo crno preuzimanje, HSS je zadnja karika koja drži HDZ na vlasti, a HSS ne da Podravku iz svojih ruku i ne dozvoljava privatizaciju.
Ne znači da neki mali špekulant neće skinuti 100-200 komada pa da Podravka neće malo skočiti, ali to će potrajati kratko i onda opet pad. Već su probali u petak dizanje na tu istu vijest, ali je cijena opet počela padati…
Znači da od cijele priče nema ništa još najmanje godinu dana i ne znam zašto kolega lopina navlačite ljude na kupnju Podravke kad su stvari ovdje zabetonirane još najmanje 1-1,5 godinu.

STATUS QUO

Kolega ovdje se radi o Svjetski poznaom brendu i kompaniji koja ima ugled u Svijetu pa mi nije jasno kako to vi mislite da cijena ne bi mogla biti 500 kuna po dionici pa vi ste prije koji mjesec plaćali IGH po 4000 kuna, malo knjige vama ne bi škodili a i gubitci bi bili prihvatljiviji.

@barbastari/sampas
500 kn kažeš? OK, pokaži onda valuaciju kojom si došao do te cijene?
Naravno da ne možeš jer ti kupuješ sve od oka kao nedavno INU po 1850, LKPC po 1900, tako da nije ni čudo da ti je portfelj na -90% [bye]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

ne vjerujem u skoru privatiz. podravke,a izgleda ne vjeruje ni burza. več bi danas mirovinci naveliko kupovali da će biti nešto od toga,ali kupuju samo mali, znači danas rast,sutra opet pad [yawn]

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

ja vjerujem mirovinci ne igraju na prvu loptu oni ipak malo pricekaju

Hvala na ispravku, točan navod je "novi Čokolešnik". Ja sam se referirao na ovaj članak
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Tedeschi-Slovencima-vraca-ponos-Proizvodit-cemo-novi-Cokolesnik
Niti ja se ne bih previše kladio u privatizaciju, ali ako već svi spominju privatizaciju nakon izbora, onda je moguće da oni koji odlaze s vlasti shvate da su bivši i prije samih izbora, pa sami "izaberu kupca"

STATUS QUO

Vlada je donijela odluku da prodaje svoj udjel u Podravki.
I to će kupiti onaj koji je zainteresiran za preuzimanje.
Podravka ima i vlastite dionice u OTP banci , a koje su sada u vlasništvu FIme.Da li će i te dionice
dobiti na vrijednosti u slućaju privatizacije./140 mil kn više kao jednokratna dobit/
Da li će to srediti spor između Fime i Podravke u aferi Spice.
Da li će Pluris i ostali fimaši izaći iz blokade od Podravke.
Da li će se deblokada dogoditi i Validusu.
Kolega Gismund kupujte mogućnost i nemojte sve promatrati crno.
Onaj tko kupuje Podravku po ovoj cijeni će dobro profitirati,pa makar i ne odradi značajniji rast
danas ili sutra.Ovo je prilika za pametne investitore,koji mogu malo čekati,
Ovo se zove zicer.Za špekulante kao ja ovo je kratkoročna prilika.
Još samo da je keša,a nema se.
Nemam dionice Podravke,ali mi je uvjek drago da netko zaradi.Danas je Podravka pobijednik dana
od svih malo likvidnijih izdanja na ZSE.
Nadam se da slijedi rast.
Barem netko da ima malo radosti u ovoj tuzi na ZSE.Još HT na 0.Svi ostali potop.
Što likvidniji to gori.

Vlada je donijela odluku da prodaje svoj udjel u Podravki.
I to će kupiti onaj koji je zainteresiran za preuzimanje.

a što će taj preuzeti? država ima nešto preko 20%! s tim udjelom novi kupac može samo sjesti i plakati dok ga ostali preglasavaju. osim toga, još uvijek nije sigurno da će biti privatizacije ove godine. jaci i šukeru ni malo ne vjerujem [bye]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

todoric

Odakle mu novci? Nema on tih 300-400 mil kn koliko treba za ovaj paket.

Odakle mu novci? Nema on tih 300-400 mil kn koliko treba za ovaj paket.

Drugi i treći dioničar su HZMO i HFP sa ukupno 20,48% dionica 1.109.768
Dakle ,vi smatrate da bi za ovaj paket trebalo platiti
270 do 360 kn po dionici
U usporedbi sa Droga kolinskom ovo je diskontod 40 do 50 %.
Cijena preuzimanja bi trebala biti veća od 500 da bi se mogao skupiti većinski paket.Uvijek se može
i špekulirati da se ovo kupi što jeftinije,pa da se kasnije preproda sa visokom zaradom.Zaista će
biti interesantno na Podravci.Ovo bi mogla postati dionica velikih valova i borba velikih za veliki zub.A mi mali bi tu mogli i izgoriti.Ali dugoročni investitori imaju lijepu priliku za zaradu.Ovdje bi
trebali igrati klasičnu igru.Što više padne veći dokup.

Ne budite smiješni. Ne možete Drogu Kolinksu, jednu zdravu i kvalitetnu kompaniju – uspoređivati sa Podravkom, niti po kojoj osnovi.

NItko normalan ne bi Podravku platio niti približno koliko i DK.

Ako čemo gledadi objektivno, po dionici, manjinski gledano, bez da se npr. ima 100 % pouzdanje da će se moći prijeći 50 %, tada nije realno ništa preko 200 kn. Tako da i ovo što navodim predstavlja kupca koji misli preuzeti još bar 24 % i vrlo je siguran da će u tome uspjeti. Postoji li takav? Koji misli da može doći do 50 %, i po cijenama sličnim ovim kojima bi uzeo prvih 26 %?

P.S. Govorio sam o 26 % a ne 20 %, ako se prodaje ispod 25 % tada to još ohoho manje skupo treba biti. Tko je toliko lud (osim onoga tko ne pita za cijenu… jer npr. pere prljavi novac ) da za udio manji od 25 % ide platiti ovako visoke cijene?? Možda onaj spripski "poduzetnik" što tobože preuzima, ali netko drugi… nisam siguran da bi mu se isplatilo. Niti Tedeschi nije mislio platiti niti za većinski paket više od ovih cijena.

Ne možete uspoređivati vrhunsku firmu (DK) sa nečim "ovakvim", to je nebo i zemlja usporedba, potpuno neusporedivo.

New Report

Close