Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,00 | 144,50 | -0,68% |
Problem je samo što je menadžerska struktura u Podravki još uvijek teško zatrovana – godinama su se umjesto sposobnih ustoličavali podobni.
Pa i Pavlović je na mjesto direktora sektora došao nakon samo 3-4 godine – praktički nakon pripravništva.
Ovakve, kao i nešto manje eklatantne primjere imate u SVIM sektorima i SVIM službama Podravke.
Nitko od tih i takvih do današnjeg dana nije smijenjen nakon utamničenja uprave.
A opće stanje u firmi je takvo da svi samo nešto čekaju, 6-mjesečni status quo.
Trenutne prodajne rezultate možemo zahvaliti samo godinama i upravama koje su prethodile 90′ ima.
Pitanje je KAKO onda možete očekivati da se Podravka vrati na noge ako se korijenito ne promijeni nadzorni, uprava i menadžerska struktura.
Novi vlasnik mi se čini kao najbezbolnija opcija.
Norvežani ne prodaju zadnjih par dana,znači da su istresli 10 000 komada kada je cijena dotakla 400 i dan poslije,i stali sa prodajom.
Imamo dvije solucije:
1)Dosta im je ove korumpirane zemlje,i odlučili su prodati svoj dio,i počeli su sa rasprodajom.Ta mi opcija nije previše izgledna,jer čisto sumnjam da bi svoj dio rješavali na burzi,prije bi ponudili mirovincima cijeli paket.
2)Emil im kvari planove,i žrtvovali su 10 000 komada da ohlade malo cijenu.
Iako kulminacija događaja sa njihovom prodajom 10 000 komada,i izjavom ove pijandure iz hss-a,su potakli dosta malih da riješe svoj dio,i zbog toga imamo trenutni pritisak na prodaji,koji je uzrokovao opet hlađenje cijene.
Sve u svemu,bit ce zanimljivo promatrati kako ce se dogadaji razvijati u narednim danima.
Ako se FIMA uključi i počne prodavati i rušiti cijenu što već radi na par dionica moglo bi biti ovdje gadno zato oprez par dana i bez zaletavanja.
Norvežani ne prodaju zadnjih par dana,znači da su istresli 10 000 komada kada je cijena dotakla 400 i dan poslije,i stali sa prodajom.
zašto misliš da su norvežani prodavali?
ono što ti gledaš je zbirni skrbnički račun i iza njega se ne krije samo skagen.
skagen ima oko sedam posto dionica, a skrb. kod zabe, odnosno bank austrije, ukupno oko osam posto, ako se ne varam.
dakle, nemoj napamet trkeljat.
ja sam uvjeren da skagen ne prodaje, već dokupljuje.
Tko je da je na tom računu, ali fali mu 11.000 komada……….. [bye]
zašto misliš da su norvežani prodavali?
ono što ti gledaš je zbirni skrbnički račun i iza njega se ne krije samo skagen.
skagen ima oko sedam posto dionica, a skrb. kod zabe, odnosno bank austrije, ukupno oko osam posto, ako se ne varam.
dakle, nemoj napamet trkeljat.
ja sam uvjeren da skagen ne prodaje, već dokupljuje.
[/quote]
Trkeljam?
Zašto ti misliš da Skagen KonTiki kupuje?Eto ja mislim da hlade cijenu,ti misliš da dokopljuju,i šta ćemo sad?Pricekat cemo,pa ćemo vidjeti na njihovm web stranicama ko je bio u pravu.
Zašto ti misliš da Skagen KonTiki kupuje? Eto ja mislim da hlade cijenu…
hlade cijenu…
zanimljivo.
to baš i nije dopušteno pozitivnim zakonskim propisima rh.
samodol bi to nazvao manipulacijom.
i ti doista misliš da se skagen time bavi? da je njemu baš toliko stalo pa da je spreman i malo manipulirati da bi, ne znam, mogao poslije opet jeftino dokupljivati.
teza ti ne drži vodu.
na tom računu bilo je s vremena na vrijeme (u zadnjih par godina) priljeva i odljeva, ali – barem koliko se sjećam – skagen baš i nije prodavao. jedno je vrijeme kupovao, pa je mirovao, pa opet kupuje.
Sta nije dopusteno zakonskim propisima rh?Kupiti dionicu pa kad naraste prodati?A ozbiljnosti samodola i njegovog postivanja slova zakona valjda ne treba trositi vrijeme?
Skagen barem dosada nije bio sklon spekulacijama,a hipotetski govoreci ako je riber zaiteresiran za preuzimanje,naravno da mu odgovara sto niza startna pozicija.
Skagen barem dosada nije bio sklon spekulacijama,a hipotetski govoreci ako je riber zaiteresiran za preuzimanje,naravno da mu odgovara sto niza startna pozicija.
ma sve pet. ja samo mislim da skagen ne prodaje.
btw. sutra je nadzorni odbor, saziva se skupština i bira novi sastav nadzornog.
upravo dobio info od poznanika iz kc, objavljena zanimljiva vijest na sajtu lokalnog radija.
evo je kopipejstiram i ponešto boldam:
"KOPRIVNICA – S dvotjednim odmakom, sutra će se održati sjednica Nadzornog odbora Podravke. Bilo je to dovoljno vremena da odgovorni iza zatvorenih vrata dogovore promjene statuta te novi sastav ovoga tijela. Broj članova trebao bi se smanjiti s 11 na sedam. Trenutno je izvjesno da će državu predstavljati Ljubo Jurčić i Karmen Antolić, te radnike Ksenija Horvat. A hoće li među preostalih četvero biti i Vesna Želježnjak iz Udruge malih dioničara, ovisi o predstavnicima velikih institucionalnih investitora – mirovinskih i drugih fondova, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Jurčić. Istaknuo je i da mirovinci imaju 22% vlasništva.
– Isto tako imamo 10,6% dionica na Malti, imamo još ovih, da kažem krupnijih investitora koji mogu okupiti oko 15 do 20%. I sada se postavlja pitanje njihove pozicije i suradnje s nekim od većih dioničara. Vidjet ćemo sutra kako će se mirovinci postaviti, kakav će njihov prijedlog biti. Hoće li oni ostati zastupati samo 22% ili će u svoju grupu okupiti još kojeg od velikih investitora pa možda prijeđu 30, 35%. O tome će ovisiti konačna struktura Nadzornog odbora, rekao je Jurčić.
Neslužbeno doznajemo da će se predstavnici države zalagati da u Nadzornom odboru svakako bude i predstavnik malih dioničara, što bi bila svojevrsna protuteža dijelu vlasnika moćnih fondova, još uvijek sklonih bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu" (radio kc)
ps
ovo boldano mi dosta znakovito zvuči…
ne vjerujem baš da ljubo čeka zadnji dan da dogovori nove članove nadzornog.
FOTO: Tedeschi ušao u Podravku!
http://www.jutarnji.hr/emil-tedeschi-usao-u-podravku-/535433/
Na temelju članka 277. stavka 2. Zakona o trgovačkim društvima ("Narodne novine" broj: 111-1993., 34-1999., 121-1999., 52-2000., 118-2003., 107-2007., 146-2008 i 137-2009), članka 22. Statuta PODRAVKE d.d., Koprivnica i članka 4. Poslovnika o radu Uprave PODRAVKE d.d., Uprava PODRAVKE d.d. na svojoj 55. sjednici održanoj dana 04. veljače 2010. godine donijela je
O D L U K U
o sazivu Glavne skupštine PODRAVKE d.d., Koprivnica
I. Saziva se GLAVNA SKUPŠTINA PODRAVKE d.d., Koprivnica
za dan 25. ožujka 2010. (četvrtak) u 10,00 sati
u velikoj dvorani u prizemlju poslovne sedmerokatnice
PODRAVKE d.d. u Koprivnici, Ulica A. Starčevića 32.
II. Utvrđuje se i objavljuje sljedeći
DNEVNI RED GLAVNE SKUPŠTINE:
1. Otvaranje Glavne skupštine, utvrđivanje nazočnih i zastupanih dioničara, te njihovih zastupnika;
2. Opoziv predsjednika i zamjenika predsjednika Glavne skupštine PODRAVKE d.d.;
3. Izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Glavne skupštine PODRAVKE d.d.;
4. Izvješće o stanju Društva za poslovnu 2009. godinu i Plan poslovanja za 2010. godinu;
5. Odluka o izmjenama i dopunama Statuta PODRAVKE d.d.;
6. Odluka o opozivu članova Nadzornog odbora PODRAVKE d.d.;
7. Odluka o izboru članova Nadzornog odbora PODRAVKE d.d.
III. Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine i ostvarivanja prava glasa (1 dionica = 1 glas) imaju svi dioničari PODRAVKE d.d. koji su upisani u Depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva i koji do 18. ožujka 2010. godine u 16,00 sati prijave Uredu Uprave namjeru svojeg sudjelovanja u radu Glavne skupštine na način utvrđen ovom Odlukom.
IV. Obustavlja se svaki dalji upis promjena u Depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 18. ožujka 2010. godine u 16,00 sati do prvog narednog radnog dana nakon održavanja Glavne skupštine. Zahtjevi za upis u Depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva podneseni tijekom vremena u kojem su upisi obustavljeni, smatrat će se podnesenim prvog sljedećeg radnog dana nakon održavanja Glavne skupštine.
V. Sudjelovanje i pravo glasa dioničar može ostvariti osobno ili putem punomoćnika. Punomoć za sudjelovanje i ostvarivanje prava glasa u Glavnoj skupštini daje se u pisanom obliku na obrascu punomoći koji se dostavlja svim dioničarima.
Dioničare mogu zastupati punomoćnici na temelju valjane pisane punomoći koju izdaje dioničar, odnosno u ime dioničara koji je pravna osoba, osoba ovlaštena za zastupanje, u skladu s odredbama članka 29. Statuta PODRAVKE d.d. Koprivnica.
VI. Dioničari PODRAVKE d.d., zastupnici dioničara i punomoćnici dioničara, dužni su najkasnije do 18. ožujka 2010. godine do 16,00 sati (sedmi dan prije održavanja Glavne skupštine) prijaviti namjeru svojeg sudjelovanja i ostvarivanja prava glasa u Glavnoj skupštini u pisanom obliku na adresu:
PODRAVKA d.d.
Ured Uprave
Ulica Ante Starčevića 32
48000 KOPRIVNICA