Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,50 | 145,00 | -0,68% |
Tuzno je to. Chuchu odradi svoje a neke se kolege nisu ukrcale (i iskrcale). Vise srece slijedeci put [wink].
Tak je bilo i prosli put (doduse manjeg intenziteta i vremenski krace). Tko se nije vozil shinkansenom ne zna kaj je brzina
Zasto jadno??
Zato jer zemlja (mislim na Hrvatsku) koja pretendira na članstvo u EU, bori se protiv korupcije (uglavnom načelno), dakle želi se pokazati svijetu u ozbiljnom svjetlu, a istovremeno dopušta politčarima devastaciju kompanije od nacionalnog značaja, što rezultira licitiranjem cijenom iste na način kako to čine dvije babe kad se cjenkaju oko kile (uvoznog) paradajza (iz Makedonije ili Srbije) na placu.
Jadno je ova demagogija od Vitkovica koju je poslao medijima.
Transparentnost, visoki godisnji rast.
Covjek bi rekao da firma cvate i da nema prolema a ne da gleda kako refinancirati dugove i kolike su nastale stete zbog malverzacija.
To je jadno..
Covjek bi rekao da firma cvate i da nema prolema a ne da gleda kako refinancirati dugove i kolike su nastale stete zbog malverzacija.
"Kakav će biti razvoj ovog prehrambenog diva ovisi i o političkim utjecajima, koji su razlog mnogih poslovnih odluka čiji cilj nije uvijek optimalan poslovni rezultat."
A ko je ovo danas kupovao po prosječnoj cijeni 359,74 kn , 4,77 mil. kuna prometa , 13280 kom., ako nema preuzimanja ?
Da rezimiramo tjedan, dakle…
CROBEX -0,1 %
PODR +2,0 %
Neloše.
Svi se nadamo da Podravka ne će propustiti ovu reklo bi se zadnju šansu da postane ono što je trebala odavno biti – lider regije u prehrambenoj industriji ali i u farmaceutici!
Zato i ovaj rast – NEMA PRODAJE!
Kada vas je toliko u jednoj dionici (mislim na retail) pa to još pomnožiš sa nekim koeficijentom onih koji spadaju u istu kategoriju kao i vi a ne pišu na forumima, to kratkorčno može značiti samo jedno….. Rock’A’ Billy Blues… [bye]
evo na dnevniku kažu da će podravka morat otpisat 10 milijuna kredita danih Gradec DOO-u.
tojest, provući to kroz RDG i prikazat kao gubitak [bye]
mislim da je to samo jedno rebro od kostura u ormaru, pozdrav kupcima mačka u vreći.
danas putujem na skijanje, kad se vratim očekujem još Podravkaša s druge strane brave.
možda koji nick odavde prestane pisat naglo [lol]
muamer
Zato i ovaj rast – NEMA PRODAJE!
Podsjećaš me na jednog lika koji je isto tako na temi INA urlao "nema prodaje", "doći će Rusi pa će cijena otići na 5.000,00 Kn" itd..
Sava, da nisi "partizan" (oni su jako voljeli parole: "prozor ne smije pasti" ili kako su već te lobotomično-dogmatske uzrečice-pjesmice zvučale) ?
"Kakav će biti razvoj ovog prehrambenog diva ovisi i o političkim utjecajima, koji su razlog mnogih poslovnih odluka čiji cilj nije uvijek optimalan poslovni rezultat."
Izvor: http://seebiz.eu/hr/tvrtke/prehrana/gubic-za-seebiz-atlantic-nema-snage-za-preuzimanje-podravke,66577.html
[/quote]
Ne bih se složio. Mirovinski fondovi imaju 22% dionica. Zajedno sa OIF-ovoma, koji ce ih sigurno podrzati mogu stvoriti blok koji ce biti utjecajniji od drzave. Ako im se pridruzi Skagen, mogu biti jos jaci.
S druge strane Podravka je do sada bila izbor afera i svaka bi se vlada u ovoj situaciji rado distancirala od Podravke.
Tako da mislim da ce utjecaj drzave na ovu firmu samo opadati u buducnosti. Isto tako mislim da Atlantic Grupa nema snage da preuzme Podravku u ovom trenutku.