Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 145,16 | 96.968 | 668 | 143,50 | 145,00 | -0,68% |
kakvi su ovdje likovi, na predhodnoj stranici drukali su za Podravku kako je dobra firma, kako veliki kupuju, kako treba kupiti, a onda se ovdje hvale kako su se iskrcali naivcima koje su navukli da kupuju po 325-330! užas!
Uopće nisam rekao da je dobra firma, da ju veliki kupuju kupuju je, post prije onoga sam napisao da ju danas rješavam po 330, pronađite kolega, i što je najgore opet očekujem barem 330 idući tjedan
ovo mi izgleda ko klasična navlakuša da se neko riješi svog udjela 🙂 evo tobogan vozi prema dolje
[cool] ne bi se štel pravit pametan [yawn]
Podravka želi 1000 hektara zemlje za vlastitu poljoprivrednu proizvodnju
a gdje su kravice?
a gdje su kravice?
http://www.nacional.hr/clanak/69333/nova-afera-u-podravci-misteriozni-nestanak-stoke-vrijedne-10-milijuna-kuna
[/quote]
Ta dionica na kojoj se redaju sve negativne afere raste umjesto da potone 80 % to ima jedino u Hrvatskoj. U europskim državama odgovorni bi završili iza rešetaka a dionica potonula.
želim i ja.
a gdje su kravice?
http://www.nacional.hr/clanak/69333/nova-afera-u-podravci-misteriozni-nestanak-stoke-vrijedne-10-milijuna-kuna
[/quote]
Ta dionica na kojoj se redaju sve negativne afere raste umjesto da potone 80 % to ima jedino u Hrvatskoj. U europskim državama odgovorni bi završili iza rešetaka a dionica potonula.
[/quote]
teško……….fali im još 3% do 25%
– Pokušat ćemo više utjecati na rad tih kompanija, sukladno postotku vlasništva kao i u slučaju Podravke (ZSE:PODR-R-A) gdje mirovinski fondovi drže oko 22 posto vlasništva. Institucionalni investitori trebaju biti u nadzornim odborima- kazao je Štimac, koji je inače član NO Podravke.
kakvo je ovo crvenilo? prije dan-dva druka jutarnji list da ovu firmu kupuju norvežani a sada se iskrcava pametni novac?? zar ne?
kakvo je ovo crvenilo? prije dan-dva druka jutarnji list da ovu firmu kupuju norvežani a sada se iskrcava pametni novac?? zar ne?
Ne nego se iskrcava glupi novac…………..
norvežani i dalje kupuju. u listopadu skrbn. račun u Zabi (fond Skagen) još podebljan za nešto sitno.
mirovinci dobivaju ponude za kupnju svojih cijelih pozicija u podr-r-a.
to su činjenice. a sad – tko preuzima, a tko ne, ja to ne znam. ali ovo što je dosad objavljeno jako mi je interesantno.
ps
nemam podr, prošli tjedan kupio pa prodao.
Štimac: U Podravci slijedi kopernikanski obrat
Izdano: 12:07 19. listopada 2009
Darko Baniček
Mirovinski fondovi trebali bi imati veći utjecaj na kompanije u kojima su značajni vlasnici kao u Podravci, izjavio je prvi čovjek PBZ/Croatia osiguranja Dubravko Štimac, čiji je fond jedan od većih dioničara Podravke u kojem svi mirovinci drže 22 posto dionica.
pokaži ostale vijesti: Burza
Štimac je na konferenciji Zagrebačke burze u Splitu najavio "kopernikanski obrat" u kontroliranju poslovanja Podravke, koju uskoro očekuje prva sjednica Nadzornog odbora nakon što je HFP promijenio svoje predstavnike i predložio Ljubu Jurčića za predsjednika NO.
Štimac tvrdi da će ulaskom Hrvatske u EU fondovima postati dostupne nove dionice nakon čega će uslijediti selekcija domaćih portfelja pa će fondovi postati još utjecajniji vlasnici u nekim kompanijama.