Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
PODR | 153,21 | 51.787 | 338 | 153,50 | 154,00 | 0,33% |
lynx, kao što rekoh:
predaleko će nas ta tvoja rasprava odvući…
daj ti radije koju o kvartalnim brojkama, o tome kako je vegeta pala u hrvatskoj pet posto.
a pad vegete u hr od pet posto isto je kao da meso padne 60 posto, pića 40 posto, a belupo 15 posto.
mene to, iskreno, najviše zabrinjava. mnogo više od tih tvojih deset posto loših radnika.
da je umjetno ne odrzavaju na ovoj cijeni sada bi ju kupovali za cca 100 kuna
Naravno da ne bi. Kao i svaka firma, tako i Podravka ima svoju priču i svoju vrijednost. A Podravkina je daleko iznad 200 kn po dionici, bez obzira na nisku profitabilnost.
svi mi znamo kakav je Podravka brend,pa to je nasa Nokia.Ja sam mislio na vrijednost u trenutnoj situaciji, a tu mislim na svjetsku krizu.Hocu reci da je premalo pala s obzirom na situaciju i gledajuci druge dionice iz koncerna Agrokor.Dakle,nisam nikako mislio na njenu vrijednost u normalnim uvjetima,ali njena prevelika zaduzenost i opca nelikidnost Agrokora ne opravadava trenutnu vrijednost.
svi mi znamo kakav je Podravka brend,pa to je nasa Nokia.Ja sam mislio na vrijednost u trenutnoj situaciji, a tu mislim na svjetsku krizu.Hocu reci da je premalo pala s obzirom na situaciju i gledajuci druge dionice iz koncerna Agrokor.Dakle,nisam nikako mislio na njenu vrijednost u normalnim uvjetima,ali njena prevelika zaduzenost i opca nelikidnost Agrokora ne opravadava trenutnu vrijednost.
Gospon Punisher, kaznite se sami
Da je tebi nešto i umjetno neka bi te baba pogledala ovako ništa.
Podravka nema viška radnika.
kako jedna prehrambena industrija sa cca. 500.000,00 kn prihoda po zaposlenom i praktički nikakvom dobiti po zaposlenom može ne imati viška radnika?
Ne znam kojim argumentima je to moguće obraniti, što se može izmisliti kao izlika za ovako loše rezultate per capita, u svakom pogledu, od prihoda koji se ne mogu lažirati i koji nisu tako jako lako promjenjivi u kratkom roku, pa na dalje… profitabilnosti koji je nikakva, svi pokazatelji per capita su gori da gori biti ne mogu, i kako onda može ne biti viška zaposlenih? – ako je tako, ako stvarno posao ne može odraditi manji broj ali kvalitetnih i kvalitetno "raspoređenih" radnika, onda je nešto tu ozbiljno trulo na svim razinama, u cijelom poslovnom modelu i biti poduzeća. A industrija uopće nije loša, to mi nitko ne može reći – dakle nešto je loše onda u samoj firmi, vidi se i ovako iz aviona iz osnovnih "proporcija firme", bez da znamo sve ostalo što znamo.
daj ti radije koju o kvartalnim brojkama, o tome kako je vegeta pala u hrvatskoj pet posto.
a pad vegete u hr od pet posto isto je kao da meso padne 60 posto, pića 40 posto, a belupo 15 posto.
mene to, iskreno, najviše zabrinjava. mnogo više od tih tvojih deset posto loših radnika.
mene pak ne zanimaju kratkorčne oscilacije, nebitno je kakvi su kvatalni ili godišni ili dvodgodišnj rezultati, ako će budućnost biti kvalitetna, a tu budućnost određuje način upravljanja firmom, pa u sklopu toga i kadrovima.
Naravno da ne bi. Kao i svaka firma, tako i Podravka ima svoju priču i svoju vrijednost. A Podravkina je daleko iznad 200 kn po dionici, bez obzira na nisku profitabilnost.
[/quote]
a što drugo može predstavljati vrijednost neke firme ako ne njena profitabilnost (buduća)? I što drugo može jamčiti dugoročnu opstojnost firme ako ne njen neto novčani tok koji se može kontinuirano dijelom reinvestirati u osnaženje biznisa i pozicioniranje u ovoj i budućoj teškoj tržišnoj utakmici? Time daljni rasti firme i povećanje vrijednosti za dioničare trajnim i održivim rastom neto dobiti ostvarene stabilnim maržama i generirajući prihvatljivi povrat na kapital (dugoročno dioničari ne mogu zaraditi bitno više nego je dugoročni prosječni povrat na kapital, bez obzira koliko su jeftino kupili jer s vremenom to opet teži toj vrijednosti kada se rasporedi na dugi niz godina, danas je ROE ispod 2 %, nadam se da dioničari nisu zadovljni dugoročnim prinosom od 2 % godišnje – ako jesu onda im ovo nije velika cijena dionice a menadžment im je upravo savršen – ako žele nešto drugo onda se mora razmisliti ili o kupnji po još puno nižoj cijeni kako bi se ostvario tek mrvicu viši dugoročni povrat, ili temeljitoj promjeni poslovanja i uprave prije svega jer ova nikada neće ništa napraviti).
P.S. U dionice Podravke je Fima utukla strahovito velike pare, mirovinci su se dobro "zakopali u nju", a i "politička volja" je takva "da se cijenu ide braniti", sve je to razlogom ovakve cijene, i sam trezor iako firmina likvidnost nije bajna je čak iako ne velikim sumama ali besramnim načinom sudjelovao u branjenju cijene.
Trezor, mirovinci, "Horvatovi ljudi"… sve to zajedno udruženo, dalo je sve od sebe da cijenu održi čim višom – naravno da tu pomažu i "mali" na koje utječe "brend" u toj mjeri da Podravkine proizvode poistovječuju sa Podravkinom dionicom, ako su im proizvodi "jaki" misle da je i ova firma "hrvatska Nokia", zbog toga i mali pristaju na kupnju po ovakvim valuacijama, veliki svim silama brane cijenu… i kada se sve te sile svemira udruže, jasno je zašto cijena nije 100 kn nego duplo veća 🙂
Cijena od 100 kn je totalno nerealna i na duži rok neodrživa sa i bez Horvata i mirovinskih fondova. Tebi Lynx očito nije jasno da je Podravka 100% vlasnik na ovim prostorima poprilično ugledne farmaceutske kompanije, a svjedoci smo brojnih preuzimanja u branši i ne treba puno pameti da se zaključi kako bi Podravka kad god hoće može prodati Belupo i to po visokim P/E ili P/BV multiplikatorima.
Po današnoj cijeni od 200 kn dobiješ Belupo po vrlo povoljnoj cijeni, a uz to dobiješ Podravku i Danicu sa velikim brojem vrhunskih brandova čija će kvaliteta kad tad doći do izražaja.
Evo i ja sam uletio u vase drustvo…
Danas neki nalozi na kupnji, hm….
izgleda da nas slovenci miniraju
Višak histamina: Podravka povlači konzerve s tunjevinom u Sloveniji
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
LJUBLJANA – Podravka će iz slovenskih prodavaonica povući seriju konzervirane tunjevine u maslinovom ulju zbog povećane količine histamina koja je u njima utvrđena.
Riječ je o konzervama od 115 grama, zlatno-crvene boje i pravokutnog oblika na kojima je kao datum proizvodnje naznačen 20. ožujak, 2009., piše portal 24ur.com. U obrazloženju proizvođača stoji da je u tunjevini utvrđena povećana prisutnost histamina koja bi osobama osjetljivim na tu tvar mogla prouzročiti zdravstvene poteškoće.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/prehrana/visak-histamina-podravka-povlaci-konzerve-s-tunjevinom-u-sloveniji,44538.html
izgleda da nas slovenci miniraju
Višak histamina: Podravka povlači konzerve s tunjevinom u Sloveniji
LJUBLJANA – Podravka će iz slovenskih prodavaonica povući seriju konzervirane tunjevine u maslinovom ulju zbog povećane količine histamina koja je u njima utvrđena.
Riječ je o konzervama od 115 grama, zlatno-crvene boje i pravokutnog oblika na kojima je kao datum proizvodnje naznačen 20. ožujak, 2009., piše portal 24ur.com. U obrazloženju proizvođača stoji da je u tunjevini utvrđena povećana prisutnost histamina koja bi osobama osjetljivim na tu tvar mogla prouzročiti zdravstvene poteškoće.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/prehrana/visak-histamina-podravka-povlaci-konzerve-s-tunjevinom-u-sloveniji,44538.html
Tko je za to zadužen sanitarci ili fito patolozi ?
Je li to stvarno štetno ?
voda do grla
Podravka na nogama: Polančec danas postrojava direktore
KOPRIVNICA – Vijest da će Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, danas posjetiti Podravku ne bi odudarala od obične protokolarne vijesti da nema zanimljivog detalja – na sastanak sa svojim bivšim kolegom pozvano je stotinjak menadžera koprivničke prehrambene kompanije.
Menadžeri su o sastanku obaviješteni elektroničkom poštom, preko koje im je preporučeno da rezervijaju sat i pol vremena, a usmeno im je poručeno da je “bolje da se tamo pojave”,