[cool][thumbsup]GLAVNA SKUPŠTINA
Pliva danas odlučuje o isplati izvanredne dividende
Na izvanrednoj Glavnoj skupštini Plive trebala bi biti donesena odluka o isplati izvanredne dividende iz neraspoređene zadržane dobiti kumulirane iz 2002. godine. Izvanredna dividenda bi, prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, po dionici trebala iznositi kunsku protuvrijednost 17,19 američkih dolara
Isplata izvanredne dividende inicijativa je većinskog vlasnika, američke kompanije Barr, a iznos predviđen za isplatu je 1,5 milijardi kuna. Prihvati li Skupština prijedloge Uprave i Nadzornog odbora, što je vrlo vjerojatno s obzirom da je riječ o inicijativi većinskog vlasnika, dividenda će biti isplaćena svim dioničarima Plive koji su kao takvi 10. ožujka 2008. godine evidentirani u Depozitoriju Središnje depozitarne agencije. Po podacima SDA, Barr u Plivi ima udio od 93,84 posto. (H)
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Plivinim dioničarima izvanredna dividenda od 81,25 kn!!!
Mljac, mljac……do sljedeće godine u isto vrijeme!
Long live Pliva!
Čudi me kako se nitko od forumaša nije pitao u svezi dividende,kako to da vlada nije inzistirala na dividendi prije prodaje tj.poklanjanja onih 17-18%PLIVE BARU.Pa bi i mi mali smrtnici dobili dividendu.Vidite kako su se počastili sa Izvarednom dividendom kod HTea.[bye] Izračunajte koliko je država HRVATSKA izgubila sa propuštanjem takve dividende a kolilko ameri dobili 95% od 1.5 milijarde kn.
Čudi me kako se nitko od forumaša nije pitao u svezi dividende,kako to da vlada nije inzistirala na dividendi prije prodaje tj.poklanjanja onih 17-18%PLIVE BARU.Pa bi i mi mali smrtnici dobili dividendu.Vidite kako su se počastili sa Izvarednom dividendom kod HTea.[bye] Izračunajte koliko je država HRVATSKA izgubila sa propuštanjem takve dividende a kolilko ameri dobili 95% od 1.5 milijarde kn.
Ma njima ne treba dividenda; za njih je bitno da Pliva dobro posluje, plaća poreze, zapošljava itd…..
Kolega sava niste naveli zatvara pogone i otpušta radnike.Sve što su prodali u HRVATSKOJ sve dobro posluje od NEVE,CEDEVITE,KVASCA,pa sada i VETERINU.Sve što su kupili van Hrvatske,to je bilo toliko kvalitetno da su odmah prodali.Zbrojite između redova pa će te svatiti zašto su tako radili.[kiss]
Kolega sava niste naveli zatvara pogone i otpušta radnike.Sve što su prodali u HRVATSKOJ sve dobro posluje od NEVE,CEDEVITE,KVASCA,pa sada i VETERINU.Sve što su kupili van Hrvatske,to je bilo toliko kvalitetno da su odmah prodali.Zbrojite između redova pa će te svatiti zašto su tako radili.[kiss]
Kolega Plivu pratim od izlaska na burzu, te mi je njeno poslovanje itekako poznato!
Ne dopada mi se puno toga oko i u Plivi, ne dopada mi se da je Pliva skoro u cjelosti u rukama stranog kapitala, ali predbacivati im da se ne ponašaju tržišno to je čista besmislica!
To je kompanija koja prednjači u ulaganju u znanost i suvremenu tehnologu, koja ulaže u ljudske potencijale, po svim mjerilima jedna od potentnijih srednje i istočnoeuropskih kompanija. Jedina hrvatska istinska multinacionalka. Itd….. da ne nabrajam.
[cool][thumbsup]ODLUKA GLAVNE SKUPŠTINE
Plivinim dioničarima izvanredna dividenda od 81,25 kuna po dionici
Dioničarima Plive bit će isplaćena izvanredna dividenda od 81,25 kuna po dionici iz neraspoređene zadržane dobiti kumulirane iz 2002. godine, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj Glavnoj skupštini dioničara Plive[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Plivinim dioničarima izvanredna dividenda od 81,25 kn
DY 9,3%,
al’ se lova izvlači iz države … sve legalno i po propisima …
Ukidaju se GDR-i i delistira s LSE!
Pojačati će se trgovina na ZSE nadam se, ali i cijena bi trebala ići gore, također se nadam.
BILANCA za 2007.
Pliva: ukupni prihodi 6 milijardi, neto dobit 707 milijuna kuna
Farmaceutska kompanija Pliva objavila je danas financijske rezultate za prošlu godinu prema kojima joj je operativna dobit u 2007. iznosila 832 milijuna kuna, a neto dobit 707 milijuna kuna
Na neto dobit su negativno utjecali viši porezni troškovi kao i gubici obustavljene aktivnosti, navode iz Plive. Prema podacima iz konsolidiranog računa dobiti i gubitka za 2007. godinu Pliva grupa je godinu ranije, 2006., završila s gubitkom od 194 milijuna kuna. Tijekom 2007. godine Pliva je ostvarila ukupne prihode od 6,06 milijardi kuna, što je 1,8 posto više nego godinu prije.
Na prihode je pozitivno utjecao jednokratan porast stavke Ostali prihodi ostvaren uslijed prijenosa vlasništva nad Plivinim poslovanjem u SAD-u matičnoj kompaniji Barr u travnju 2007. godine, navode iz Plive.
Unatoč snažnom rastu prihoda od prodaje na nekim ključnim tržištima, ukupni prihodi od prodaje pali su na 5,13 milijardi kuna.
U odnosu na 2006. godinu prihodi od prodaje manji su za 9,7 posto, što iz Plive objašnjavaju prvenstveno nižim prihodima od prodaje Kemije, koja se usredotočila na interne potrebe poslovanja, kao i gubitka prihoda od prodaje izravno kupcima na tržištu SAD-a uslijed prijenosa tog poslovanja Barru.
Iz Plive podsjećaju da su tijekom četvrtog tromjesečja prošle godine dovršili prodaju svog nematičnog veterinarskog poslovanja (javna ponuda povezanog društva Veterina), te da su prodali svoje poslovanje u Španjolskoj, u skladu s ranije objavljenom namjerom da učinkovitije organizira svoje europsko poslovanje i fokusira se na specifična ključna tržišta. (Hina)[thumbsup][thumbsup]