Upravo objavljeno: Bush ukinuo zabranu financijske i vojne pomoći za Republiku Hrvatsku! Kao što znamo, Sanader 17. 10 ide u Ameriku. Ah, što reći? Pliva nam je prodana.
ima li neki izvor navedene objave gdje se ista može pogledati?!
pozdrav
Nije loše ali još samo 7 radnih dana, a moja procjena je da do petka na saldu Barra neće biti više od 6-7%.
Evo samo vama u inat ću u četvrtak upisat i svoje dionice Baru te će tako sigurno preći 8%.
Posejdon: ” Upravo objavljeno: Bush ukinuo zabranu financijske i vojne pomoći za Republiku Hrvatsku! Kao što znamo, Sanader 17. 10 ide u Ameriku. Ah, što reći? Pliva nam je prodana. ” ima li neki izvor navedene objave gdje se ista može pogledati?! pozdrav
Eto linka od HINE
Vjest će se sigurno svugdje objaviti.
Pozdrav.
Neće Amerikanci ništa napraviti besplatno,tako da je vjerojatno Sanader obećao nešto Bushu a vezano je za Plivu (a možda i za Đuro Đaković).
Upravo objavljeno:
Bush ukinuo zabranu financijske i vojne pomoći za Republiku Hrvatsku!
Kao što znamo, Sanader 17. 10 ide u Ameriku.
Ah, što reći?
Pliva nam je prodana.
“Na popisu zemalja koje će ponovo moći školovati svoje kadrove na američkim vojnim učilištima i primati druge vrste pomoći iz programa IMET su Hrvatska, Srbija i Malta od europskih, Kenija, Tanzanija, Mali, Namibija, Niger i JAR, od afričkih, zatim Brazil, Urugvaj, Paragvaj, Peru, Bolivija, Barbados, Kostarika, Ekvador, Meksiko, Trinidad i Tobago, St. Vincent i Grenadini od južnoameričkih i karipskih, te polinezijska Samoa.”
Da mi je znat sto si im ovi drugi prodali? [smiley2]
Pa normalno,barba Ivo je odavno prodao Plivu,samo sada ide dogovoriti posao za Đuru,treba skupiti pare dok je na vlasti,tko zna kakva će biti zima…….treba se dobro ogrnuti
a jesi ti baš tako siguran da je to od EBDR-a?[smiley10]
Nekako sam sad sigurniji.
Prve značajnije količine dionica za Barrovu ponudu
Podaci Središnje depozitarne agencije pokazuju da je zaključno s ponedjeljkom za 1,043 milijuna dionica Plive upisan prihvat ponude američke farmaceutske kompanije Barr od 820 kuna po dionici. Ovo je prva značajnija količina dionica na strani Barra pošto je još krajem prošlog tjedna broj dionica za koje je bio upisan prihvat ponude iznosio tek nešto više od dvadesetak tisuća.
Europska banka za obnovu i razvoj je krajem prošlog tjedna objavila kako će prihvatiti ponudu Barra tako da je moguće da se većina ovih dionica odnosi na udio od 5,4 posto koji je EBRD držala u Plivi, pošto rečenih nešto više od milijun dionica predstavlja 5,61 posto ukupno izdanih dionica Plive.
Dionicom Plive se na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak trgovalo u rasponu od 795 do 800 kuna što je bila i zaključna cijena za tu dionicu, 0,4 posto niže nego krajem prošlog tjedna. Ukupan promet ostvaren tom dionicom bio je nešto niži od 13 milijuna kuna što znači da se i dalje dosta aktivno trguje Plivinim dionicama.
Ponuda Barr Pharmaceuticalsa ističe 11. listopada, a prag prihvaćanja ponude je upisan prihvat najmanje 50% dionica Plive.
S Plivom se još ništa ne trguje. Svi čekaju. Bilo bi OK za buru, da se več jednom to rješi. Ja sam se je rješio pred 14 dana. pa sad samo promatram.
Na kupnji 6.205 komada iznad 800 kuna. Proslo preko 13 miliona… 2 transakcije po cca 4.000 komada po 800. Nesto se iza brda valja kako mi se cini. Da nije plavusan? [smiley11]
Na kupnji 6.205 komada iznad 800 kuna. Proslo preko 13 miliona… 2 transakcije po cca 4.000 komada po 800. Nesto se iza brda valja kako mi se cini. Da nije plavusan? [smiley11]
Sve je moguce.
Vratimo se investiranju. Citam u Manageru.hr iz sutrasnjeg broja VL:
“11. listopada biti ce jasno je li u SDA pohranjeno vise od 50% dionica Plive.”
“Mirovinci se mogu odazvati na ponudu Barra” – tvrdi S. Mlinarevic i kaze dalje u tekstu da ce 18% u rukama HZMO-a i HFP-a biti odlucujuci za sudbinu Plive.
Sa stovanjem