PLVA (Pliva d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PLVA (Pliva d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne, do 27.10 je kranji rok za skupljanje dionica. Nažalost, ako ovako ostane onda 11.10.
Nema ponuda poslije 27.09. tako je rečeno niti deponiranja na SDA poslije 27.10.
Možda je tome razlog slaba kupnja na Plivi i zadnja cijena na 794 kune ( peta ponuda je na 760 kuna ) a na kupnji na 800 kuna stoji nalog od 1600 komada.

Jedino je pitanje što ako je Barr jučer dostavio istu ponudu da dobije na vremenu. E to je već dubioza ( tj. smije li se to napraviti )

Praktički je gotovo ali teoretski Barr može produžiti trajanje javne ponude do 27.10. na način da povisi cijenu čak i za 1 kunu. (Ako vidi da neće skupiti dovoljno dionica do 11.10.) Ako sam u krivu nek me neko ispravi. Pozdrav

Ne može ako nije dao ponudu u roku do 27.09.

Znanac, jesi siguran u ovo što pišeš?
Vidi što veli čl. 13.

“(4) Ponuditelj može Komisiji podnijeti zahtjev za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje, najkasnije 7 dana prije isteka roka trajanja ponude. Komisija će o zahtjevu ponuditelja za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje donijeti rješenje u roku od 3 dana od dana primitka urednog zahtjeva .”

Po ovome ispada da Barr može tražiti promjenu do 4.10.

A što se tiče Wessmana i njegovog razgovora, sažetak glasi: “Actavis Interest in Pliva Is ‘Not Over Yet'”.

Zahvaljujem na komplimentu i praćenju svih mojih postova, nije da me ne dira oko srca.

Nije ih potrebno pratiti, dovoljno je u trazilicu upisati “Nisam nista trzio”, jer ne postoje dvije osobe na ovom forumu koje su spremne to napisati u threadu “Sto smo danas trzili”.
[smiley2][smiley2]

Barr može a Actavisu je rok bio 27.9. no pošto je kako je naveo za sada odustao, može li on opet dati novu ponudu u roku važenja ponude za Barr.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Barr je dao ponudu za preuzimanje, sto u slucaju da dobije Sanaderovih 17.3% i Templetonovih 16%, to je opet 33.3%, tj. nije preuzimanje u skladu s ponudom vec obicna kupnja.

…jer ne postoje dvije osobe na ovom forumu koje su spremne to napisati u threadu “Sto smo danas trzili”.

Točno, ali žalosno, da ne postoji uz mene još jedna toliko inteligentna osoba na ovom forumu.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Barru je dovoljno da u javnoj ponudi skupi i 27% + 1 dionica pa da bude većinski vlasnik!
Kako?
Razmislite.
Pozdrav.

La vita e bella!

Barru je dovoljno da u javnoj ponudi skupi i 27% + 1 dionica pa da bude većinski vlasnik!
Kako?
Razmislite.

Ali nema kontrolni paket.

Actavis – 20.4%
Sanader – 17.3%
Templeton – 16%
EBRD – 5.4%
pliva vlastite – 5.1%

Barr (Sanader, Templeton, EBRD, prikupljene..) – cca. 40%
Actavis – cca. 21%
trezorske – 5.1%
slobodno – 34%

Dioničari su čekali hoće li Actavis ipak poslati novu ponudu a sad budući da je rok prošao, vjerojatno će tek sad početi deponirati.

” Znanac, jesi siguran u ovo što pišeš? Vidi što veli čl. 13. “(4) Ponuditelj može Komisiji podnijeti zahtjev za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje, najkasnije 7 dana prije isteka roka trajanja ponude. Komisija će o zahtjevu ponuditelja za odobrenje objavljivanja izmjene ponude za preuzimanje donijeti rješenje u roku od 3 dana od dana primitka urednog zahtjeva .” Po ovome ispada da Barr može tražiti promjenu do 4.10.

Kolega onda po Vama to može trajati do 2050 godine. Dovoljno je dati zahtjev za izmjenu ponude prije isteka roka trajanja i tako dok im ne dosadi.

Neće to baš tako biti.
[smiley2]

Ne jer je zadnji mogući dan trajanja ponude određen za 27.10.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

New Report

Close