PLVA (Pliva d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PLVA (Pliva d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada bi trebao biti krajnji rok za razrješenje situacije s ponudama?

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Pa riješeno je. Ako ništa nije objavljeno pretpostavimo da je sve gotovo do 11.10 u 12h.
Ako se skupi malo dionica a to je vjerovatno Barr ih može ali vjerovatno neće kupiti već će ih vratiti vlasnicima,a onda treba čekati novu javnu ponudu a to je jedno 12 mjeseci posta za dioničare.

Actavis može kupovati dalje do 25% a onda mora dati javnu ponudu za otkup ostalih dionica po nekoj prosječnoj cijeni po kojoj je kupovao i to je to.

Najvjerovatniji scenarij je da nitko neće u ovom krugu kupiti 51% Plive, samo je pitanje hoće li Barr kupiti deponirane dionice ili ne. Ako ih bude malo cca do 5% vjerovatno neće.

Ako se to desi Pliva bi mogla postati vrlo rizična dionica na ovim razinama.

Zahvaljujem na komplimentu i praćenju svih mojih postova, nije da me ne dira oko srca. I dalje tvrdim da je inteligencija vezana uz humor, a kako je pojedinci s ovog foruma nemaju (humor što povlači dalje) neka malo razmisle o tome za čije je postove treba hvatati.
Ja barem nisam rekao da je Petrokemija jednaka američkoj firmi koja je propala i na sva zvona govorio kako je PTKM skupa na 130,00 kuna i poslije sve uvjeravao kako drugi lažu, a ja omastio brke, a sam uz svoju laž popio majčinog mlijeka.
Na kraju, svi znamo tko laže na forumu, a tko govori neistinu. Osim nekih koji zadovoljavaju oba kriterija.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Evo citata sa http://www.pliva.hr

Obavještavamo dioničare PLIVE d.d. (ZSE: PLVA-R-A), da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) na sjednici održanoj 11. rujna 2006. odobrila Društvu Barr Laboratories Europe B.V. objavljivanje izmjene ponude za preuzimanje PLIVE d.d. Prema izmijenjenim uvjetima, cijena ponude iznosi 820 kuna po dionici, te rok valjanosti ponude istječe 11. listopada 2006. // 2006-09-11

Ako nema drugih ponuda postupak javne ponude završava 11.10.

Ako ih ima 27.10.

Praktički je gotovo ali teoretski Barr može produžiti trajanje javne ponude do 27.10. na način da povisi cijenu čak i za 1 kunu. (Ako vidi da neće skupiti dovoljno dionica do 11.10.) Ako sam u krivu nek me neko ispravi.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Ne može ako nije dao ponudu u roku do 27.09.

Zahvaljujem na komplimentu i praćenju svih mojih postova, nije da me ne dira oko srca. I dalje tvrdim da je inteligencija vezana uz humor, a kako je pojedinci s ovog foruma nemaju (humor što povlači dalje) neka malo razmisle o tome za čije je postove treba hvatati.
Ja barem nisam rekao da je Petrokemija jednaka američkoj firmi koja je propala i na sva zvona govorio kako je PTKM skupa na 130,00 kuna i poslije sve uvjeravao kako drugi lažu, a ja omastio brke, a sam uz svoju laž popio majčinog mlijeka.
Na kraju, svi znamo tko laže na forumu, a tko govori neistinu. Osim nekih koji zadovoljavaju oba kriterija.

Dobro ti je rekao bljedoliki Cartmann, ti očigledno ne znaš ni o čemu drugom pisati osim o Petrokemiji, hi,hi,hi
Tema je Pliva a ne Čađara. Budi ljubazan pa sam odi na temu kojoj pripadaš da to ne bi morao raditi moderator. Uštediti ćeš i sebi i njemu puno živaca i vremena. Howgh

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Je li to zato što se izmjene ponuda mogu davati najkasnije 30 dana prije konačnog roka trajanja javne ponude, ili iz nekog drugog razloga?
Pozdrav

Čekaj KuciloOro, prvo moram ići obaviti ono o čemu sam pričao da se treba obaviti nakon tvog posta.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Je li to zato što se izmjene ponuda mogu davati najkasnije 30 dana prije konačnog roka trajanja javne ponude, ili iz nekog drugog razloga? Pozdrav

Da zbog tog razloga jer je 30 dana dano kao rok za skupljanje dionica. Ovako ostalo je još 9 dana. Mislim da bi trebalo otići po rezervaciju u SDA zbog gužve i tko će to kupiti ???

E sad treba odlučiti: Prodati sad na burzi po nižoj cijeni ili ovisiti o dobroj volji Barra ?
( da li je bolji divuški vrabac u ruci ili američki orao na grani )

Bljedoliki Davorine, pazi da te ne povuče vodeni vrtlog, šteta bi bilo ostati bez tako duhovitog nicka, hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Ali zar se sa svakom izmjenom ponude taj rok od 30 dana ne pomiće na 30 dana od te nove ponude ali najkasnije do 27.10.
Pozdrav

New Report

Close