PLVA (Pliva d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PLVA (Pliva d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Panika je samo kod dioničara Plive. Mislim na one koji i inače imaju samo njene dionice ili malo i ostale iz prve kotacije + još par rijetkih u koje se usude ulagati. Ako ih sada ne budu imali kome prodati tržište neće “patiti” zbog toga.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Panika je samo kod dioničara Plive. Mislim na one koji i inače imaju samo njene dionice ili malo i ostale iz prve kotacije + još par rijetkih u koje se usude ulagati. Ako ih sada ne budu imali kome prodati tržište neće “patiti” zbog toga.
Pozdrav

I moje razmišljanje je na tom tragu. Ako su ulagači Plive “poplašeni” i izlaze van, tada je vjerojatno da taj kapital uđe u druge tickere, tako da ta paralelka između Plive i ostatka tržišta (korekcija) za mene baš i ne drži vodu.[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Pozdrav

U potpunosti se ne slazem
Pozdrav

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Pozdrav

ja bi se sa time složio ali bi još dodao, u plivu su ulagali ljudi koji inače ne ulažu već su plivu kupili , budući je nastala , opća histerija . ti će ljudi se povući , i gotovo neće novac više vraćati , na burzu , veliki dio njih.
TO JE MOJE MISLJENJE

Kad je Pliva bila na 330, nisam imao slobodnih sredstava, jer je to bila najniža cijena do dugo u zadnje vrijeme prije toga. Kad je lova stigla Pliva je već bila na 580. Kod 600 sam odustao od ulaza i okrenuo se drugim tickerima.
Vjerujem da je dosta ljudi ulazilo ispod 600, pa tako da izlaz na 800 i nije tako loš.
Dakle, čemu panika.
Možda se ovdje već radi o pohlepi. Uf, kaj je to grda bolest.[smiley2]

Samo da dodam nešto iz prošlosti.
….Kad je Pliva bila na 330….
Bila je tada i na 300, a bid je u jednom trenutku bio na 250. A tada je zaista bila panika, rijetki su u tom trenutku skidali na 300. Tek kad je krenulo malo gore svi su se ohrabrili i relativno brzo u svega par mjeseci je stigla na 420.
Pozdrav

Na 300 je bila svega dan ili dva, vrlo kratko a pala je sa 480 prije toga, ako se dobro sjećam.
Tada je bila panika (naglasak na “je”), a krenula je prema gore nakon prodaje propale investicije u USA.[smiley2]

U svakom slučaju ima još dosta vremena za one kojima je Pliva na marginu (na skrbi) do 04.10. da predaju zahtjev za pohranu po ponudi. Znači taj zahtjev treba pismeno (e-mailom) predati najkasnije 03.10.
Pozdrav

U svakom slučaju ima još dosta vremena za one kojima je Pliva na marginu (na skrbi) do 04.10. da predaju zahtjev za pohranu po ponudi. Znači taj zahtjev treba pismeno (e-mailom) predati najkasnije 03.10. Pozdrav

Zašto 4.10? Pa izmjenjena Barrova ponuda vrijedi do 11.10.
I ne bi se složio da se po trenutnom stanju u SDA može bilo što zaključiti o tome da li će Barr skupiti 50%ili ne.
Pozdrav

Donese li Vlada odluku da upiše dionice Plive Barru po 820,00 kuna, moglo bi doći do dramaticnog preokreta u cijeloj situaciji. Naravno sad je to odluka opterećena politikom ali mislim da je najbolja moguća. Sve druge varijante vode u nepoznatom i neizvjesnom pravcu. A ako Vlada odluči tako, mogla bi povući lavinu upisa po 820,00 za sobom?

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Samodol je javno izjavio da država može prodati svoj udio u Plivi i da ju nikakav zakon u tome ne sprečava.
Sanader pak je javno izjavio kako planira potrošiti taj novac.
A i poznavajući prilike, ne bi se čudio da 50% u SDA bude pohranjeno zadnji dan.

Zašto 4.10? Pa izmjenjena Barrova ponuda vrijedi do 11.10.
I ne bi se složio da se po trenutnom stanju u SDA može bilo što zaključiti o tome da li će Barr skupiti 50%ili ne.
Pozdrav

Zato jer su mi tako rekli u PBZ gdje imam margin.
Kod njih se dionice ne vode u SDA na mom imenu nego na Skrbničkom računu PBZ-a

Bilo bi dobro kad bi u idućim danima u Poslovnom bio neki link pa da možemo pratiti broj dionica na pohrani u realnom vremenu.
Pozdrav

New Report

Close