Tek mi je danas prokleti postar donio izmjenjenu Barrovu ponudu od SDA, shupio sam ga nogom u dupe mamicu mu alkoholicarsku… nije ni cudo da barr nema deponiranih niti 1 posto kad ih guzi nasa posta[smiley2]
Smiješno, ali ja još uvijek nisam dobio izmjenjenu Barrovu ponudu.
Gospodin Čović je van utjecaja matematičkih zakonitosti i na njega kao takvog ne djeluje nijedna formula, osim formule o jeftinom dokupu u svrhu poklanjanja dionica bračnim drugovima.
P = ( Xb + Ya ) : Fd = 403,75 kn
pri čemu je Xb – cijena koju nudi Barr= 820
Ya – cijena koju nudi Actavis = 795
Fd – faktor deprecijacije = 4
Evo nešto iz branše:
Belgijska farmaceutska kompanija UCB dogovorila je kupnju njemačke farmaceutske tvrtke Schwarz Pharma za 4,4 milijarde eura u gotovini i dionicama. UCB će po dionici Schwarza dati 50 eura u gotovini i 0,8735 svojih dionica. Vrijednost dionice Schwarz Pharme procijenjena je tako na 91,10 eura.
Dečki pročitao sam sve vaše postove, no moram priznati da nakon ovog clanka u PD više nisam uvjeren da Barr ne može skupiti 51% dionica Plive. Kao prvo u tekstu se navodi da Templeton drži 16% i da Barr pregovara s njim. Druga stvar koja se da isčitati je 18% dionica u vlasništvu HZMO-a. Nisam pravnik ali mi je nelogicno da HZMO ne može prodati dionice u postupku javne ponude ( Barru ), navodno zbog toga što se na njih odnosi Zakon o privatizaciji.
HZMO moze prodati “reagirajuci na trzisne uvjete” na javnoj ponudi kao sto je i Samodol potvrdio u izjavi za HTV. Kako ne prodaje Vlada, nego HZMO, ne mora ici na javni natjecaj.
Pitanje je sto je bolje bljedoliki? Prodati sad po 800,00 kn ili prodati kasnije po 820,00 kn pa dobiti lovu za dva mjeseca? To te ja pitam, hi hi hi?
Lovu dobijes unutar dva tjedna od zatvaranja ponude.
Što bi rekli slijepci: Bumo vidli i uđu u minsko polje. Actavis je u velikoj prednosti: Zašto: 1. Ima 20.8% dionica 2. Zna da vlada neće prije kraja prodavati svojih 18% ( ne može ako ne zaobiđe zakone a i tako su rekli )
Ne prodaje Vlada, nego HZMO, koji moze prodati.
Oni ce prodati najboljem ponudacu, sto je Barr, jer je Actavis povukao svoju ponudu, koja je ionako bila inferiorna.
Dakle, ima malo vise dionicau igri.
Slažem se kolega. Ne zaboravite da Brko ima trenutno više dionica od Barra a nije iskoristio opcije za kupnju za 2003,2004 i 2005 godinu.[smiley2]
Šuška se da Actavis ide u neprijateljsko preuzimanje?!
Ja mislim da bi to malim dioničarima najmanje odgovaralo a i tržištu u cjelini, Actavis bi tada zanimali samo veći paketi za koje če biti spreman platiti veću cijenu od 820.
U tom slučaju moglo bi se dogoditi slijedeće:
Actavis sakuplja preko 50 % dionica a ponda Barra pada u vodu – tada Actavis može ponuditi i 700 kuna za preostali dio dionica što se njih tiće.
Kaj ne mora stati na 25%