Posejdon gornje dvije opcije isključivo se temelje na zaključku da će vlada prodati svoj dio i Barr će skupiti 50%+1.
Zašto neki prodaju ispod 820? Ne iz straha već iz mogućeg scenarija koji nije opisan u gornjem postu i zato što eventualna veča cijena možda neće biti puno veća.
Ja prodajem zato što mi se neda čekati u redu. (u SDA)
Pozdrav
Posejdon gornje dvije opcije isključivo se temelje na zaključku da će vlada prodati svoj dio i Barr će skupiti 50%+1. Zašto neki prodaju ispod 820? Ne iz straha već iz mogućeg scenarija koji nije opisan u gornjem postu i zato što eventualna veča cijena možda neće biti puno veća.
Da, točno.
Pitanje je sto je bolje bljedoliki? Prodati sad po 800,00 kn ili prodati kasnije po 820,00 kn pa dobiti lovu za dva mjeseca? To te ja pitam, hi hi hi?
1. Skrbnički račun: ZAGREBAČKA BANKA D.D./DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS
2. Zastupnički račun, zastupana osoba: HZMO
3. Skrbnički račun: PBZ D.D.
4. Skrbnički račun: ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT
5. PLIVA D.D.
6. Skrbnički račun: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND
7. Skrbnički račun: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB
8. Skrbnički račun: PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND
9. Skrbnički račun: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND
10. Skrbnički račun: PBZ D.D.
1. Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS ZAGREB, HRVATSKA
Zastupnički račun, zastupana osoba:
2. HZMO ZAGREB, HRVATSKA
3. Skrbnički račun:
PBZ D.D./HERKONUGIL EHF. ZAGREB, HRVATSKA
4. Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT ZAGREB, HRVATSKA
5. PLIVA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
6. Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
7. Skrbnički račun:
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
8. Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
9. Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
10. Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND SPLIT, HRVATSKA
Ja mislim da bi malim dioničarima Plive bilo u interesu da se što manje spominje Actavis , bilo posredno ili neposredno.
U protivnom moglo bi to vrlo blizu ispod 800 po formuli kolege Fedora.
Mene citava ova situacija sa Plivom i Barrom podsjeca na fight izmedju Filipovica i Bob Sapa… Sap se onako fino zaletio ali na kraju je ostao bez daha i dobio po gajbi… moglo bi se slicno dogoditi i nasem Sapu[smiley2]
Što bi rekli slijepci: Bumo vidli i uđu u minsko polje.
Actavis je u velikoj prednosti:
Zašto:
1. Ima 20.8% dionica
2. Zna da vlada neće prije kraja prodavati svojih 18% ( ne može ako ne zaobiđe zakone a i tako su rekli )
3. Pliva ne prodaje svojih 5% trezorskih dionica po statutu tvrtke
_________________________________________________________________________________
Dakle 44% dionica je van igre za sada.
Barr mora prikupiti do 11.10 ili 27.10 ( ovisno o tome da li će dati novu ponudu ) 50% + 1 dionicu
tj. 50/54 = 92.5% ukupnih dionica.
Trenutno ima daleko ispod 1%.
__________________________________________________________________________________
Plavi viking može skupiti puno lakše jer može kupovati sad na burzi recimo točno 24.999999999 % s tim da ne mora dati javnu ponudu i uživati.
Ako ipak odluči prodati Barru namlatiti će puno para jer će mu prodavati po dogovorenoj cijeni.
Što bi PBZ-ovci rekli: Kako god okreneš Actavis je u plusu.
Znači ako Actavis kupi 6% dionica na burzi onda Barr ni teoretski ne može preći 50%, pa neće uzeti ni jednu.
A država će prodati svoj dio po najboljoj ponuđenoj cijeni, koja se još zapravo nezna, jer onda 820 više ne važi.
Bit će vrlo zanimljivo idućih dana. I Barr i Actavis su na potezu, i jedan i drugi mogu sasvim izmijeniti daljnji tok nadmetanja. Čeka se prvi potez, a vremena je sve manje. Barr može “kupiti” vrijeme (15 dana) podizanjem cijene i za jednu lipu. Actavis može i dalje čekati i skupljati postotke na burzi.
Ipak su to veliki dečki, a mali “iveki” se samo čude.
Pozdrav
U današnjem Poslovnom se može pročitati da grupacija Templeton, koja ima više fondova nego cijela Hrvatska a samo jedan od njih Templeton Growt Fund kontrolira imovinu veću nego hrvatski BDP, posjeduje 16% dionica Plive. Barr pregovara s njima.
Pozdrav
Dečki pročitao sam sve vaše postove, no moram priznati da nakon ovog clanka u PD više nisam uvjeren da Barr ne može skupiti 51% dionica Plive. Kao prvo u tekstu se navodi da Templeton drži 16% i da Barr pregovara s njim. Druga stvar koja se da isčitati je 18% dionica u vlasništvu HZMO-a. Nisam pravnik ali mi je nelogicno da HZMO ne može prodati dionice u postupku javne ponude ( Barru ), navodno zbog toga što se na njih odnosi Zakon o privatizaciji. Koliko znamo ovo nije privatizacija Plive već preuzimanje. A u Zakonu o preuzimanju nema takve odredbe koja bi zabranjivala prodaju dionica u postupku javne ponude.
Ako Barr dogovori kupnju Templetonovih 16% i HZMO-ovih 18% i to se objavi vidjeti ćete kako će interes za upisom rapidno porasti. A onda je sve moguće.
Sa štovanjem
Zatišje pred novi zaplet ili početak kraja s neupitnim ishodom? Među burzovnim profesionalcima ima onih koji još vjeruju da je Actavis izašao iz utrke za Plivu da bi se vratio, ali povratak objavom kontaponude unutar aktualnog procesa preuzimanja ipak se smatra više teorijskom opcijom. Actavis sad ponajprije igra na kartu Barrova neuspjeha osvajanja natpolovičnog broja glasova u procesu javne ponude, a lako je pretpostaviti i da pritom više računa na scenarij u kojemu bi za dosad stečene dionice ostvario bolji utržak. Prošlotjednu akciju Barrova oglašavanja (na koju se Hanfa kao regulator promptno pobunila) neki su pripisali upravo zabrinutosti Barra tempom pohrana dionica. Do isteka njegove ponude ima još 17 dana (13 radnih) i nije nebično da većina dioničara s prihvatom čeka zadnji tjedan, ali činjenica je i da s, do potkraj prošlog tjedna osvojenih, 0,07 posto (13 tisuća dionica) Plive Barr teško može biti zadovoljan.
Kako bi bio zadovoljan kad to Čova kupi za familiju tijekom dana.