PLVA (Pliva d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PLVA (Pliva d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da vidimo što se još da izvući
kupim još za 20 mil. po 804 kn
znam da Barr ima 50% u žepu
zaradio sam još dodatnih 300-injak tisuća kuna…pohlepnom nikad dosta[smiley1]

Uh majku mu staru pa Čova ima više dionica od Barra a nije dao javnu ponudu.[smiley2]

Kako god okreneš, Brko je zakon.

Kako to mislis – kako god okrenes. Pa to nije Brkin vec Prkin postulat, ti si to nesto pomijesao, uvazeni kolega.
Nego jeste li napokon shvatili formulu?

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

Čović je na glavnoj skupštini imao njihovu punomoć. Toliko da neće Barr skupiti 50 posto! beholder: ” pa dobro kako je onda DB mogao nositi na skupštini toliko glasova?[smiley8] ”

Nije Čovo, nego tajanica ako se dobro sjećam [smiley2][smiley2][smiley2]

da vidimo što se još da izvući kupim još za 20 mil. po 804 kn znam da Barr ima 50% u žepu zaradio sam još dodatnih 300-injak tisuća kuna…pohlepnom nikad dosta[smiley1]

Ako sam dobro shvatio, ti ne sumnjaš u to da će Barr uspjeti skupiti 50% + 1 i bez Vladinih dionica?

Čini mi se da je to sada jedini scenarij koji odgovara svim dioničarima (osim Actavisa)!
Jedinio se postavlja pitanje: koji bi to dioničar htio ne prodati svoje dionice Barru koji nudi povijesno najvišu cijenu za Plivinu dionicu? Sada prodaju oni koji se boje daljnjeg tijeka događaja.
Ako Actavis počne skupljati do 25% morati će do 4. 10. izaći sa novom ponudom koja će vjerojatno biti manja od Barrove ponude, jer će i sam kupovati po nižoj cijeni (804-810).
Drugim riječima, Barr je za dioničare najbolja opcija.

La vita e bella!

U Actavisu su šupci, a onaj mali Plavac je drugorazredni hoštaplerčić. Ne bi mu prodao i da daje 1450 kuna po dionici![smiley1]

Barr je bar ostao do kraja i muški se i otvoreno bori za hrvatsku udavaču koja će mu roditi mnogo djece!
PS.
Barru bi čak i prodao za 1450[smiley1]

U Actavisu su šupci, a onaj mali Plavac je drugorazredni hoštaplerčić. Ne bi mu prodao i da daje 1450 kuna po dionici![smiley1] Barr je bar ostao do kraja i muški se i otvoreno bori za hrvatsku udavaču koja će mu roditi mnogo djece! PS. Barru bi čak i prodao za 1450[smiley1]

Tako je kolega , zašto bi prodali onome tko ponudi najviše, mislimo na budučnost ” naše ” Plive i ” naših ” radnika!!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kako to mislis – kako god okrenes. Pa to nije Brkin vec Prkin postulat, ti si to nesto pomijesao, uvazeni kolega. Nego jeste li napokon shvatili formulu?

mene ta formula ipak ful interesira, može malo objašnjenje kolega?

nešto mi je palo na pamet, stvar je u opciji koju actavis ima za 10% dionica, koliko mi znamo o tim opcijama u stvari?
nešto si gruntam da je to potencijalno čupava situacija jer actavis ne može (ili može?) napraviti option call dok je u natjecanju, a ako spuši onda mu je opcija i nepotrebna jer je onda upitno koliko mu je koristi od toga kada je barr već skupio preko 50% dionica.
a ocpija košta i za 10% plive je sigurno bio u pitanju veliki izdatak za tu opciju i ako se ne iskoristi to može biti lijepi gubitak za actavis…osim toga svaka opcija ima i datum do kojeg mora biti realizirana ili postaje ništavna, zamsilite da je taj datum npr. 01.10.

ACTAVIS TAJNI SPONZOR SDP-A
Samo dan nakon sto je Actavis odustao od utrke sa Barrom za Plivine dionice, u SDP-eu je zavladao nemir. Moglo se to zakljuciti iz razgovora koji smo sa visokim duznosnikom te stranke vodili u Imortanne galeriji.
Zabrinutost je zavladala, kako tvrdi nas izvor, jer je upravo putem Actavisovog preuzimanja Plive, navodno trebalo osigurati novac za financiranje duge i iscrpljujuce kampanje.

Vecernji list, 23.09.

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

Zanimljiv je taj Robert Wessman!
Vjerojatno se svi sjećate njegove izjave za hrvatske medije, još sredinom srpnja, kako je uvjeren da će hrvatska Vlada prodati svoje dionice ponuđaću sa najvišom cijenom.
“To bi napravila svaka razborita Vlada” – ustvrdio je tada.
Sada, dva mjeseca poslje u “Lideru” čitam njegovu rečenicu da: “Duboko vjeruje da Vlada neće prodavati svoj udio u Plivi”. HA
Hoće, hoće moj Roberte! I to ponuđaću sa najvišom cijenom!!!
Poznavajući naše “srednjeeuropske manire”, ne bih se začudio da Sanader proda državni dio Barru i u tijeku javne ponude. (Promjena zakona u službi politike je kod nas uobičajena stvar)
Zato mi se čini da se Actavis odlučio na strategiju ucjenjivanja Barra što će se jasno vidjeti prema prometima koje će ostvariti Plivina dionica u narednom razdoblju (do 4. 10.)

La vita e bella!

Današnja dva natpisa u novinama su mi dala misliti o trenutnoj situaciji oko preuzimanja Plive, s time da čitanje političkih poruka “između redaka” baca novo svjetlo na cijelu stvar.
Već sam u svom prijašnjem postu napisao da smatram da će se Vlada ipak odlučiti na prodaju državnog dijela dionica još za vrijeme javne ponude.
Zašto to mislim?
1. Svima je poznato da je Vlada, zajedno sa Upravom Plive (bezobrazno) otvoreno agitirala za Barr.
2. Barr zaista nudi (povijesno) najvišu cijenu za diionice Plive
3. Vlada je “već potrošila” lovu od Plive na vraćanje duga umirovljenicima. (Prerano su se javno izlanuli o tome te se natrag više ne može!)
4. Barr javno poziva dioničare (pa i Vladu) da prodaju svoje dionice upravo njemu kao najboljem ponuđaču.

Zapravo, imamo situaciju da Vlada želi, dioničari žele a Barr daje (!) najvišu cijenu za dionice.
Vlada sigurno neće dopustiti da, kada svi žele isto, ugrozi cijeli postupak preuzimanja Plive zbog Zakona o privatizaciji (kojeg je sama donjela, a koji je ujedno i u saborskoj proceduri za izmjene).
Zato, Actavisova, moguća taktika ucijene (Barra sa 25% dionica Plive, a Vlade da ju javno prozove da u procesu preuzimanja mijenja zakone kako joj odgovara) i nije baš neka mudra taktika.
Jedino kako Actavis može sje.ati i Barr i Vladu jest, NE BISTE VJEROVALI, da da veću ponudu od Barra!!! To je jedino što može napraviti da “uzdrma” cijeli ovaj proces.
Tu leži odgovor, zašto je do sada skupljeno tek 0,3% Plivinih dionica kod SDA.
Pitam vas, drage kolege, jeste li vi svoje dionioce pohranili u SDA ili još čekate i zašto?
Uvjeren sam da Barr neće prikupiti bog zna koliko dionica Plive sve do 4. 10. do kada se Actavis mora odlučiti za svoj daljnji potez.
Do ovog datuma Actavis mora nešto poduzeti (prikupiti 25% i dati novu ponudu ili samoinicijativno dati novu ponudu) ili, s druge strane, definitivno ispada iz igre, a za dioničare su obje varijante dobre:
– Ako je Actavis zaista odustao i Barr ostaje jedini u utrci, on dobiva sve dionice (osim Actavisovih, a kasnije
možda i njih) što je u svakom slučaju više od 50%, jer kada će se ponoviti cijena od 820 kn? Koji mu to fond
ili privatni dioničar neće prodati svoje dionice? (Iza 4. 10. će u SDA biti veliki red za pohranu dionica!!!)
– Ako Actavis ostaje u utrci zar se misli za dioničare boriti sa nižom cijenom?

Eto, čini mi se da prodaja dionica isod 820 kn je jedino rezultat ili straha ili prijeke potrebe za kešom.
[smiley2]

La vita e bella!

New Report

Close