Fedor:
”
Jesam.
”
A što obuhvaća ova razlika u cijeni do 820 kuna kolega Fedor ?
tj. ako javna ponuda ne uspije koliku cijenu očekujete ?
Cujte rado bih vam objasnil sve sto vas muci ali sam gladan i idem na rucak. Pa dok se ja vratim vi to jos malo proucavajte.
šalu na stranu, najveći udio dionica nalazi se na skrbničkima naših političara u DB-u…mislim da sam negdje čuo da je tamo preko 50% dionica…tako da bi se sve ipak moglo desiti do 10.10.
Evo graf koji kaže da i nije baš tako.
Pa Nijemci su to. Oni su nas već dvaput napadali ( 1915 i 1941 ). Istina malo su i pomogli 1991 ali ipak….
Ne znam ko je nosio koliko glasova na skupštini ali ovaj graf je sa stranica Plive ( sad treba samo ubaciti 20.8% Actavisa i mislim koliko ono 0.05% Barra i to je to )[smiley2]
pa dobro kako je onda DB mogao nositi na skupštini toliko glasova?[smiley8]
kod db-a su pohranjene dionice temeljem kojih su izdane potrvde o depozitu kojima se trguje na LSE.
beholder: ” pa dobro kako je onda DB mogao nositi na skupštini toliko glasova?[smiley8] ” kod db-a su pohranjene dionice temeljem kojih su izdane potrvde o depozitu kojima se trguje na LSE.
daj mi to malo pojasni…recimo da su naši Ivić, mudrinić, valentić i ini poštenjaci, htjeli tada kupovati plivu, ali ne u hr nego u londonu i da su nihovi računi pod skrbništvom DB-a koja im je i posudila lovu za to.
i zašto sa glasačkim pravima sada raspolaže DB?
ne znam što se brinete , pa i g. Čović kupuje , evo ako ne vjerujete:
PLIVA je danas objavila da je g. Željko Čović, predsjednik Uprave PLIVE stekao dionice PLIVE i to iskorištenjem opcije kupnje PLIVINIH dionica za 2002. godinu.
Gospodin Čović je kupio 13.000 redovnih dionica PLIVE, koje čine 0,0699% u ukupnom temeljnom kapitalu Društva, po unaprijed utvrđenoj zajamčenoj cijeni od 404,29 kn po dionici. Gospodin Čović je istoga dana darovao 13.000 dionica PLIVE članovima svoje obitelji. Nakon navedenih transakcija, g. Čović u svom vlasništvu ima ukupno 9.484 dionica PLIVE, koje čine 0,051% ukupnog temeljnog kapitala PLIVE.
Pa ako je on dao 404,29 kuna , ja mislim da je u redu da i mali dioničari kupuju po barem duploj cijeni.
Ovo bi moglo biti znakovito ……..
Ma cak ne raspolaze ni DB, nego to uvijek odradi umjesto njih Covic. Sjecam se u pocetku te trakavice svi su govorili – tko ce Covica uopce nesto pitati oko Plive? A covjek uvijek sam za sebe glasuje ( umjesto ) DB-a. Stvarno smijesno.
Ocigledno bez njegovog pristanka nitko ne moze kupiti Plivu. A jos kad je nagovorio premijera da ne prodaje drzavni udio Actavisu, jasno je da Actavis nema druge nego da odustane.
Mislim da su pravne začkoljice ipak manje važne u cijeloj ovoj prići. Hanfa je ponudu Actavisa dobila i objaviti će ju idući tjedan, a to je još uvije u roku. Mislim da je važnije koliko će ta ponuda biti jer će to biti okvirno koliko se može očekivati da će biti prodajna cijena plive (+ max 3%). Pretpostavljam da neće biti liparenja, jer tko je pratio veća preuzimanja vidjet će da se dođe do jedne kontraponude i to je to . po trenutnom kretanju cijena na zseu i lseu rekao bi da će cijena ići maximalno do 800 kn i to se može smatrati super ponudom. Ne bih dao ruku u vatru za ovaj dio tvoje rečenice. Bez obzira što su nama kao (malim) dioničarima apetiti veliki i uvijek nezasitni, mislim da cijeba od oko 2* BV i nije super ponuda u preuzimanju. Naročito ne u ovom sektoru, naročito ne s obzirom na postignute cijene nedavnih preuzimanja u farmaceutici i naročito ne s obzirom da kupnjom Plive i jedna i druga strana koja kupuje može postati 3. po veličini na svijetu. K tome godišnji cass flow Plive je na razinama od oko 1.3 milijarde $, a ako se proda po 800 kn kao što si spomenuo, kupac bi ga dobio za 2,6 milijardi $. Kako to može biti super ponuda?
za sada ipak izgleda tako.
Čović je na glavnoj skupštini imao njihovu punomoć. Toliko da neće Barr skupiti 50 posto!
pa dobro kako je onda DB mogao nositi na skupštini toliko glasova?[smiley8]