Sa PBZ-om sam svojedobno imao problema dok sam imao poslovni račun kod njih. Zbog jednog podatka koji službenica nije poslala u FINU skoro sam ostao bez svojeg mukom zarađenog novca.
A ovo sa švicarcima je baš šteta što BITNE ČINJENICE O PBZ KREDITIMA U ŠVICARSKIM FRANCIMA nisu davali korisnicima i prilikom uzimanja kredita.
Lijepo su naveli da se ugovor može mijenjati samo odlukom Suda ili voljom ugovornih strana. Pa zašto onda niste ispoštivali pravomoćnu odluku suda i u svim kreditima s promjenjivom kamatnom stopom gdje nisu ugovoreni parametri njezine promjene sudski proglašene ništetne odredbe ugovora izmijenili novima zakonitima?
banka u kojoj osobni bankar zna manje o tržištu kapitala od bankomata
Šteta kaj taj oglas nije visel u PBZ-u kod davanja kredita-
Da ga i bankari vide.
Nepošten, nepravedan, nemoralan, neetičan i S R A M O T A N je način na koji je PBZ utvrdila fiksni dio kamatne stope na način da od apsolutnog iznosa kamatne stope oduzme šestomjesečni EURIBOR koji je na povijesno niskim razinama. U konkretnom primjeru, početkom 2014. od narasle kamatne stope na stambeni kredit uzet 2008. od 7,4% oduzet je EURIBOR 0,3% i došlo se do fiksne kamate od 7,1%.
Zar vi Prke mislite da su ljudi tako blesavi da ne vide taj vaš grabež i pohlepu koja se više ne može sakriti.
Ne znam šta čeka Vrhovni sud sa revizijom presude pa da vam pokucam na vrata i zatražim povrat preplaćenih anuiteta zbog samovoljne promjene kamatne stope u SAMO JEDNOM SMJERU.
Čime se uopće bavi ta banka?
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/142650-tko-su-milan-naperotic-i-josip-baricevic-mocni-kumovi-boze-prke.html
Banke u svijetu općenito su uzrok svih problema i krize. No ono što rade banke u HRV toga nema nigdje. Savršena sredina za poslovanje, nacionalna banka bez ikakve kontrole, političari korumpirani, ekonomija bez ikakve strategije i učinka. Najbolje mi je kad vidim bankovne šefove ili onog čunoglavog Bohačeka kako se nakostrješe čim netko spomene banke. Koja bagra…
Nakon vas, jedno sam se zarekao – nikad više kredit! Kažu da su počeli s tim kreditom kao zadnja banka tek u travnju 2005. godine! Onda mi objasnite kako sam ga ja podigao u PBZ-u u CHF u ožujku 2005, a tad sam vec vise od mjesec dana pripremao papire, a tih je kredita vec bilo?? Ako na tome lazete, kako da vam ozbiljnije stvari vjerujemo? Imam jos ugovor, treba mi zbog tužbe za povrat preplaćenog iznosa, pa mogu i ovo dokazati. Nije istina da ste ista rekli da je CHF opasan, nego ste rekli da ima stabilniji tecaj nego Euro i da je to isto!!! U otplati sam i ja prevaren na temelju tecajne razlike! Otplatio sam ga nedavno i nikad mi više ne pada na pamet nogom kročiti u tu banku!
nebitno je što tko misli o bankama, činjenica je da je pbz u pravu, kao i ostale banke. kredite u CHF dizali su ljudi SVOJOM VOLJOM i o svemu su bili obaviješteni i sve je dio ugovora. To što nitko ne čita ugovore u ovoj državi je druga stvar i to se banke ne tiče. Potpuno sam protiv toga se mojiim novcem pogoduje korisnicima kredita u CHF. Te ljude žalim, ali država niti mi porezni obveznici nismo krivi za njihove špekulacije. Zašto nisu konvertirali kredite u kune kad im je nuđeno? Jer su špekulirali sa padom tečaja sa 6,2 kuna na niže. A sad kad je tečaj porastao, sad neka država plaća.
To nije sirotinja, to nisu socijalni slučajevi, ti vođe udruge svaki put su obučeni u fine markirane majice…Ali, izbori se bliže, hajka je protiv svega razumnoga i mi svi ćemo to platiti. A oni će i dalje trošiti na krpice i skijanje.
naši ljudi se ponašaju kao razmažena derišta. svi su krivi, a oni su lovu potrošili. da nije bilo vaše pohlepe za stanovima, danas bi imali pristojne cijene kvadrata i vi ne bi mučili cijelu državu sa vašim propalim ulaganjima. mogli ste biti podstanari 10 godina i sada iskeširati stan. ali ne – moralo se 2005 imati stan pod svaku cijenu…za cijenu niste pitali. za jarun ste davali 2-3000 eura po m2…sad to vrijedi 1000 eura , a dužni ste još cijelu glavnicu…i sad hoćete da država to plati. i to ista ona vlada koju pljujete dan i noć…e pa nema više druga tita ljudi. ovo je kapitalizam. dobro došli.
nebitno je što tko misli o bankama, činjenica je da je pbz u pravu, kao i ostale banke. kredite u CHF dizali su ljudi SVOJOM VOLJOM i o svemu su bili obaviješteni i sve je dio ugovora. To što nitko ne čita ugovore u ovoj državi je druga stvar i to se banke ne tiče. Potpuno sam protiv toga se mojiim novcem pogoduje korisnicima kredita u CHF. Te ljude žalim, ali država niti mi porezni obveznici nismo krivi za njihove špekulacije. Zašto nisu konvertirali kredite u kune kad im je nuđeno? Jer su špekulirali sa padom tečaja sa 6,2 kuna na niže. A sad kad je tečaj porastao, sad neka država plaća.
To nije sirotinja, to nisu socijalni slučajevi, ti vođe udruge svaki put su obučeni u fine markirane majice…Ali, izbori se bliže, hajka je protiv svega razumnoga i mi svi ćemo to platiti. A oni će i dalje trošiti na krpice i skijanje.
Istina je da su potpisivali svojom voljom ali nije nimalo istina da se to banke nimalo ne tiče, iako se upravo tako ponašaju dugi niz godina. A ponašaju se onako kako se i inače ponašaju oni koji ne mogu propasti, kojima rizike poslovanja pokrivaju porezni obveznici (garantiranjem depozita i drugim centralno planerskim mehanizmima). O kolosalnom neuspjehu i krivici HNB-a tj. naše centralne banke, također proizvodu koji sa slobodnim tržištem nema nikakve veze, ne treba puno trošiti riječi, dovoljno je samo natuknuti pojam i koncept fiksiranja tečaja kao i njihovu ulogu glavnog i jedinog koncesionara za izdavanje licenci bankama i ostalim financijskim institucijama koje uopće smiju poslovati na području RH. Kolosalno nema veze sa slobodnim tržištem i mehanizmima na koje aludiraš.
Žalosno, ali PBZ je najvjerojatnije najsvijetliji primjer pokušaja neke naše banke da se proaktivno suoči s očitim rizikom koji nije samo problem njihovih klijenata. Činjenica je da ostali godinama, a možemo komotno početi računati od 2008. godine, nisu radili APSOLUTNO NIŠTA po ovom pitanju. Sramotno ništa.