Plasmani kredita 1,5% niži, palo i kreditiranje države

Naslovnica Forum Komentari članaka Plasmani kredita 1,5% niži, palo i kreditiranje države

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pravo pitanje: što se to dešava na aktivnoj a što na pasivnoj strani bankarskog poslovanja???!!! Da li trend razduživanja na aktivnoj strani za sobom povlači i povlačenje depozita na pasivnoj strani? Da li trend nenaplativih kredita na aktivnoj strani za sobom povlači i povećanje rezervacija na pasivnoj strani ? Da li nezainteresiranost za bankarske usluge realnog sektora za sobom povlači i nezainteresiranost za deponiranje novca na bankama? Koji su alternativni oblici (ne) financijskih usluga na aktivnoj strani financijske industrije a koji su to alternativni oblici (ne) financijskih investicija na pasivnoj strani financijske industrije?
Riječju: napuštamo li malo pomalo, sporo, presporo ali sigurno , monopol bankovnocentričnog sustava???!!! Dolazi li do niveliranja i/ili novih odnosa između bankarske i brokerske industrije???!!!
Kada će hrvatskog poduzetnika početi okruživati usluge financijske industrije kakove okružuju napr. njemačkog i/ili nizozemskog poduzetnika??? Koliko su banke to dosada onemogućavale??? I tako u tom stilu.
Moje suze niti sažaljenje ne mogu izmamiti činjenice kako „rezervacije za loše kredite opterećuju 80% operativnog dohotka banaka“!!! Ali suze i sažaljenje mogu mi izmamiti oni kojima su ti loši krediti plasirani! Među njima je ogromno takovih koji su zapravo prihvatili toksične kredite!!! A toksične kredite ne mogu vratiti poslovni mrtvaci kojih su se odrekli i njihovi potencijalni nasljednici!!!

New Report

Close