Picula: Otocima treba pametna industrija

Naslovnica Forum Komentari članaka Picula: Otocima treba pametna industrija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Je, ubili ste ribolov, ubijte još i turizam i to malo poljoprivrede i naselite industriju na otoke!

Depopulacija je i na kopnu a kamoli na otocima. Već su čitave regije prazne. To je problem no1. Bez demografske politike bit ce kataklizma a trenutne vlastodrzce to očito ne brine nego još i potiču iseljavanja kao ministar Mrsic koji se hvali kako postiže ugovore sa državama EU da Hrvati odu van

baš sam u drugom postu napisao o našim političarima koji nude čudesne formule, kad eto picule sa “smart” industrijom. naravno, za piculu je to šarena kutija koju treba kupiti u njemačkoj, prevesti na neki otok, raspakirati, i eto profita i blagostanja, sve samo od sebe, nitko ne treba ništa raditi važna je samo genijalna političarska ideja.

ne samo otoci, nego i cijela hrvatska odumire bez industrije, ali reindustrijalizacija je veliki proces, a prvi korak je shvatiti da se bez toga ne može.

jedna korčula je po razvijenosti bila u rangu dobrih talijanskih gradova, dok nisu propala sva brodogradilišta, nakon čega je uslijedila glad i egzodus. sada imamo iseljene korčulane po cijeloj južnoj americi, neki su i vrlo bogati, a korčula i dalje propada – dok potpuno ne odumre. i tu se najbolje vidi koliko je “orijentacija na turizam” šupljak koji je velikim dijelom i doveo do sadašnje ekonomske kataklizme.

New Report

Close