PBZ je kroz 2007 bio u rasponu cijene 1200 do 2000kn,a danas se vrti oko 650 prosječne.Donedavno se mogao nabavit i po 4xx kn.Pravo tržište nema šta. [lol]
kod PBZ sve štima osim vrijednosti dionice. [sealed]
15.10.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. INTESA SANPAOLO HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 64.673 0,34 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 46.607 0,24 Skrb. račun +2170
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 13.510 0,07 Skrb. račun +33
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 12.894 0,07 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.598 0,06 Osnovni račun
9. ORIOLIK D.D. ORIOVAC 10.000 0,05 Osnovni račun
10. PIPS GAVRILOVIĆ POLJOPRIVREDA S P.O. 9.661 0,05 Osnovni račun
Ukupno: 98,47
Da li je netko izracunao efekt granicne za PBZ.
Meni ispada nekih 80-100 mil. kuna godinje povecanje ciste dobiti..
Jel se da nekom, u par riječi, usporedit PBZ i ZABU u vezi dobiti za 9 mjeseci?
Hvala
Juče poduplah broj svojih dionica PBZ-a.
Ma ko je vidio u ovo doba financijske krize ulagati u banke?
Kolega mi je izračunao da je Zaba povoljnija 5-6% povoljnija kupnja od PBZ-a.
Oprezno s novcem, bit će još jeftinijih banakarskih dionica, nedavno samo gledali PBZ na 4xxkn, zahvaljujući PBZ skrb. i Prki podigli su cijenu zahvaljujući maloj količini dionica na burzi.
Po meni uskoro bi se mogli vratiti ispod 350kn…
onda je kupujem 5000 komada.
PO cemu je ZABA povoljnija?
koliki je utjecaj granicne rezerve na obje.
Ne navlaci navlakacu
Kolega mi je izračunao da je Zaba povoljnija 5-6% povoljnija kupnja od PBZ-a.
Oprezno s novcem, bit će još jeftinijih banakarskih dionica, nedavno samo gledali PBZ na 4xxkn, zahvaljujući PBZ skrb. i Prki podigli su cijenu zahvaljujući maloj količini dionica na burzi.
Vidim da dajete savjete,jeste li vi na drugom forumu objavili da ste kupili ATPL,čini mi se 21.10?
[sealed] [lol]
Oni koji ulažu kontra krda. Ili tu svi ulažu kontra krda. Sve mi se čini da je na forumu krdo kako pišete.
Pa vani banke padaju jer imaju miljarde gubitaka, kod nas miljarde dobiti, vidite li očitu razliku?
Mi padamo, oni padaju, vidite li razliku?
Financijska kriza vani, nema financijske krize kod nas (da financijske krize, ne krize u realnom sektoru koji je u krizi i ovak i onak godinama, desetljećima), ima li razlike?
I ovo mi je super "kolega je izračunao", misliš pročitao/la sam na forumu od nekog genijalca kak sam i ja?
Kalkulator u ruke i provjerit sve brojke kaj tu postaju, često nisu posebno precizni, što je čudno, kao da žele zavarati ljude?
Vidim da dajete savjete,jeste li vi na drugom forumu objavili da ste kupili ATPL,čini mi se 21.10?
Da kupila sam, ne može se uvijek pogoditi. FA i TA trenutno ne vrijede kod ATPL u usporedbi sa nekim drugim dionicama, što ne znači da se i to ne može promijeniti. Na ATPL je promijena pshološka granica, smanjen je promet, sad je sve neizvjesno u formiranju dna. Kad će odbijanac, ne znam, ali znam da oće [smiley]
Nije valjda da vam je isti kolega računao kada ćete uletit u ATPL? [sealed]
Nije, to je bila osobna procjena, kao i za sve ostalo. Nađi mi nekog na ovoj godini ko je u plusu [bye]