PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo kako to izgleda kad se ide u krajnost; doveli su ovu sada već prejadnu dionicu na rub likvidnosti… [bye]

Kupnja
15 1.161,00
5 1.160,00
7 1.137,02
10 1.135,00
15 1.131,00
40 1.120,00
14 950,00
5 820,00
100 500,00

Prodaja
1.188,99 80
1.190,00 2
1.198,98 11
1.199,00 10
1.199,98 135
1.199,99 25
1.200,00 366
1.201,00 2
1.220,00 185
1.229,99 9

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

a bez komentara
stavi sam i ja 50 komada po 501 barem da popunumo 10 kupnji [lol]

mi smo ipak zemlja slučaj

Kupci polako skupljaju na ovoj razini, možda je do rujna i spuste – jer mogu. Prodaju oni kojima treba lova za more, EURO ili što već. Mislim da, nažalost, nikakve pozitivne akcije ovdje neće biti još jako dugo, jer su glavni događaji za ovu godinu prošli, pa sad tko živ a tko mrtav. [bye]
Treba čekati a ne realizirati ogromni minus! [sealed]

Ne treba cekati, bas naprotiv, no svatko ima svoje i s velikim minusom,
odlicnim vjestinam i zaokretom moze doci do pozitivne nule i profita, sve je
stvar odluke i investiranja.

Saludos!

And God says let there be light and be light, and it was good...

Dionice PBZ-a ovog tjedna pale čak 13,7%
ZAGREB – Slaba likvidnost i pad cijena većine dionica obilježili su tjedan na Zagrebačkoj burzi. Treći tjedan zaredom Crobex je u minusu, i to za 2,66 posto, na 3674,76 bodova [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Ovo je prestrašno, stvarno… jutros je izišlo još par ljudi dok se još moglo po 1000, a sad je kupnja na 960… ali mi se čini da nitko ne želi prodati ispod 1000, osim ako baš budu morali.
Mislim da smo unatoč nelikvidnosti na većini dionica došli do nekakvog dna, iako je ljeto tek počelo… [bye]

Mislim da smo unatoč nelikvidnosti na većini dionica došli do nekakvog dna, iako je ljeto tek počelo… [bye]

bit će bolje................

Vec me zabrinuo kako tako dugo funkcionira usluga bez nekih smetnji. Investor is back!

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Još jedna u nizu PBZ uspješnih godina

27.6.2008 11:22:00 | Izvor: Lider, Powered by PressCut

Godina 2007. bila je još jedna u nizu uspješnih godina za PBZ Grupu. Kratki pogled na ostvarene rezultate tijekom protekle godine ukazuje na povećanje prihoda iz poslovanja za 366 milijuna kuna ili 12 posto u odnosu na 2006. godinu. Ostvarena neto dobit porasla je za 18,5 posto na 1.141 milijun kuna. Veći prihodi su postignuti u svim segmentima poslovanja, posebice od provizija i naknada u kartičnom poslovanju i platnom prometu. Neto kamatni prihod povećao se 11,9 posto, dok su se provizije i naknade povećale za 23,9 posto na 1.064 milijuna kuna. Ukupni neto nekamatni prihod Grupe dosegao je 43,7 posto ukupnog prihoda iz poslovanja. Svi pokazatelji poslovanja ukazuju na izvrsna postignuća i dokaz su poboljšanja profitabilnosti i produktivnosti.

Prinos na prosječni kapital na razini Grupe iznosio je 15,5 posto. Konsolidirani prinos na ukupnu prosječnu aktivu bilježi vrlo solidnu razinu od 1,73 posto. Valja naglasiti oprezno upravljanje troškovima u 2007. pa je, kao rezultat toga, ostvareno smanjenje u omjeru troškova i prihoda na konsolidiranoj osnovi na 50,5 posto. Bilanca PBZ Grupe povećala se za devet posto i premašila iznos od 67,5 milijardi kuna. U elektronskim kanalima distribucije u Hrvatskoj, gdje PBZ Grupa drži vodeće mjesto, treba istaknuti podatak da je od ukupnog broja svih transakcija njih 77,5 posto obavljeno elektronskim putem preko internetskog bankarstva, bankomata, EFT POS uređaja kao i mobilnih telefona (mPay). Broj korisnika internet bankarstva u 2007. povećan je za do datnih 85 tisuća pa ovaj proizvod sada koristi više od 285 tisuća korisnika.

Prošle godine PBZ je pokrenuo prvu aplikativnu platformu u zemlji, namijenjenu individualnim i institucionalnim ulagačima zainteresiranim za kupoprodaju dionica na hrvatskom tržištu putem interneta – PBZInvestor. Ovaj proizvod nadmašio je sva očekivanja po popularnosti među našim klijentima. S više od 1,6 milijuna klijenata, pravnih i fizičkih osoba, PBZ Grupa je danas suvremena bankarska grupacija univerzalnog tipa čiji tržišni udio, mjeren veličinom bilance, iznosi 18,5 posto, dok je u bankovnom poslovanju sa stanovništvom taj udjel dosegnuo gotovo 21 posto. PBZ Grupa drži vodeće mjesto na tržištu kreditnih i debitnih kartica s tržišnim udjelom od 33,2 posto. Povrh toga, ukupni indirektni depoziti, odnosno sredstva pod upravljanjem PBZ Investa (investicijski fondovi) te PBZ Croatia Osiguranja (obvezni mirovinski fond) kao i financijska sredstva i vrijednosni papiri pod skrbništvom PBZ-a, zajedno su premašili 21,5 milijardi kuna, što čini porast od 35 posto u usporedbi s 2006. godinom. Privredna banka Zagreb zadržala je istaknutu ulogu na tržištu kapitala kao i u investicijskom bankarstvu te tržištu sindiciranih kredita.

PBZ je danas vodeći agent, aranžer i pokrovitelj izdanja dužničkih vrijednosnih papira u Hrvatskoj. Proteklih pet godina izdano je blizu 100 tranši komercijalnih zapisa ukupne vrijednosti iznad 3,5 milijardi kuna. PBZ je organizirala približno 84 posto ukupnog prometa. Samo u 2007. godini PBZ je organizirala 20 tranši komercijalnih zapisa s ukupnom vrijednošću od 774 milijuna kuna, ili 71 posto ukupnih transakcija. PBZ Grupa je korporativno i društveno odgovorna institucija te se brine o potrebama društvene zajednice u kojoj posluje. Već dulji niz godina Banka razvija program društvene odgovornosti pod nazivom PBZ Prijatelj.

Aktivno sudjelujemo u velikom broju društveno osviještenih projekata putem financijske podrške brojnim humanitarnim i socijalnim institucijama. Podupiremo programe u edukaciji i sportu kao i brojne kulturne institucije. Tijekom 2007. godine PBZ je donirao više od 5,8 milijuna kuna i uključio se u sponzorstva u iznosu od 15 milijuna kuna. Uvjereni smo, uzevši u obzir makroekonomsko okruženje te naše jasne strateške ciljeve, da će PBZ Grupa i u 2008. godini ostvariti uspješne poslovne rezultate.

No, nije sve tako dobro. Prvi kvartal 27% slabiji spram 1 Q 2007. Trenutno je i cijena dionice na razinama kolovoza 2006. Kako će naše bankarske dionice obzirom na pad vrijednosti dionica u Americi i Evropi?

No, nije sve tako dobro. Prvi kvartal 27% slabiji spram 1 Q 2007. Trenutno je i cijena dionice na razinama kolovoza 2006. Kako će naše bankarske dionice obzirom na pad vrijednosti dionica u Americi i Evropi?

mi dugoročni investitori polako gubimo na vrijednosti. [lol] [angry] [angry]

Da, i čini se da nikakva cijena nije preniska za prodavatelje… tko li samo prodaje, i kamo odlazi… na more? [bye]

New Report

Close