Kako misliš drastično pada, pa to je neka ribica u velikom moru zalutala, te se prepala velikog naloga, koji se dogovorno stavljaju na istoj cijeni, a neko je sa par komada spustio cijenu, ali vidi se da je neko iskusan na isti naćin vratio 😉
Što će biti nakon skupljanja, ne zna se, ovisi o kretanju Crobexa, ali za trezor se moraju skupiti velike količine. Smiju se skupljati po najviše 1% većoj cijeni od prosječne cijene prethodnog dana.
Ne zaboravimo na mirovince koji izgleda dogovorno miruju dok se ne nakupi trezor, malo je dionica u opticaju i lako cijena može odletjeti, nezaboravimo kretanje cijene prošle godine, a i rezultate koji su nakon toga uslijedili.
[/quote]
zašto misliš da bi nakon kupnje trezora cijena trebala gore
logično bi bilo da je trezor kupuje po još nižim cijenama, jer im je jeftinijae tako, a ona se ipak drži oko 1250
tako je logično kako kažeš i da je fondovi dignu, ali kod nas ništa nije logično, možda je fondovi spuste radi jeftinijeg ulaza, pa tek poslije kad se dovoljno nakrcaju podignu
e sada je kunst doći do podatka dali su se fondovi dovoljno nakrcali pa će je dizati ili ipak nisu, što mislim, pa će je još spuštati
jer kod ove dionice fundamenti i rezultti ne igraju, nego , nažalost, samo volja fondova i mirovinaca [cry]
ma kakav trezor, podigoše oni cijenu dok oni ljudi iz upravnih, nadzornih odbora, voditelji poslovnica itd. prodaju što su dobili (tako je napravio i gosp. Prkec) i upravo nam lagano mašu s polupodignutom desnom rukom dok je lijeva preko nje.
nažalost,evo katastrofe i na pbzu
pad preko 3,58%
i to veliki promet, izgleda da izlaze mirovoinci ili fondaši
dosada se dobro držala, ali danas zaron
šta mislite ide li ispod današnjeg minimuma 1173kn do kraja dana ili sutra ,ili ipak ne??
šta nas čeka sutra
ima li netko kakav info od koristi
ja sam postavio branu na 1150 još neki dan kad mi ga je netko samo gricnuo…nadam se da se to neće ponoviti….
financijski sektor je definitivno za malo više strpljivosti…
u odluci glevne skupštine fino stoji…koliko gospoda misli kupovat a isto tako i prodavat (nagrade)…
kad se sve zroji….živce na tregere…i strpljivo….
Razlog zašto smo koliko toliko stabilnio je isključivo u trezoru koji krca (kako je netko rekao..ne za više od 1%) pa ssam malo zbunjen..kada netko popušta a za siću….kad malo bolje razmislim i nisam…
u igri su više njih…ovi kupuju sve sve…pa da bi dobili jeftinije…netko siću spusti debelo ispod pa potegne ostale…i onda navlakuša dok ne dođe ponovo na nulu…..pa opet spuste i tak u krug…a mi sitni …prodajemo….
Uprava je poodavno prodala…sad je na redu drugi i treći red…
samo strpljivo….
a najzanimljivije slijedi kad se kupi što se mislilo kupiti. ‘oćel dolje ili gore pitanje je, a netko zna i odgovor, ja na žalost ne a Vi…
ako pbz i zaba nisu stabilne…..onda stvarno ne znam što je…
špekulirati se može sa svim dionicama…
ove su sada podcijenjene…..
Ne mislite li da iza ovakve kupnje ne stoje ljudi koji dooobro znaju šta rade….
Kad se trezor nakrca krenut će i fondovi…pa kad dinica ne bude više toliko na tržištu….sam sebe uvjeravam da ne može nego AJMOGORE….
Ja sam iskreno krenuo u ovu dionicu špekulativno..no…vidim da su od mene napravili dosadnu buhu koje se neće samo tako lako rješiti….
a nadam se da nas ima takovih više…i kad sa ustabilimo i pripremimo na strpljivost a naleti i turistička sezona kada i sve malo odiše optimizmom i ova dionica će uzletiti…
U vrijeme depresija i velikog pada svi su bili pametni i govorili da je ova dionica precijenjena…
i to na osnovu izračuna i proračuna koji se ne mogu gledati odvojeno od stanja na burzi tj trendova…
Koliko je god financijski sektor u USA i Europi klimav…on nema velikog utjecaja na nas…
Jest da su nam vlasnici talijanci švabe i dr….ali ….drže nas odvojeno od svega…zbog smanjenja njihovog rizika..a samim tim…sami o sebi vodimo brigu i država ovisi o “našim” bankama…
koje ju na koncu i kreditiraju..(odobren kredit naših 5 banaka Državi)….
Ako padne i jedna banka…pada država…mislite li da je moguće da bi par fondova i banaka bile u stanju uvesti u kolaps državu…
i da bi to država mirno gledala….
Bez brige…TATA Rohatinski sve strogo drži pod kontrolom i čvrsto drži uzde….
daklen…odoh preširoko…..jopet kažem…samo strpljivo i nemamo kuda nego gore…..
26.05.2008
1. INTESA SANPAOLO HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 47.911 0,25 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 40.453 0,21 Osnovni račun
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 13.125 0,07 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 12.521 0,07 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.598 0,06 Osnovni račun
9. ORIOLIK D.D. ORIOVAC 10.000 0,05 Osnovni račun
10. PIPS GAVRILOVIĆ POLJOPRIVREDA S P.O. 9.661 0,05 Osnovni račun
Ukupno: 98,35
26.03.2008
1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 50.440 0,26 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 47.732 0,25 Skrb. račun
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 15.229 0,08 Skrb. račun
7. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.598 0,06 Osnovni račun
8. ORIOLIK D.D. ORIOVAC 10.000 0,05 Osnovni račun
9. PBZ D.D. 9.947 0,05 Skrb. račun
10. PIPS GAVRILOVIĆ POLJOPRIVREDA S P.O. 9.661 0,05 Osnovni račun
Ukupno: 98,40