baš je ova dionica čudna,free float ispod 2%,jeli to dobro ili loše?ja sam uvijek mislio da je to dobro,jer je ogromna većina dionica u rukama čvrstih ulagača,ovu dionicu sam uzeo na čisti blef,pa ćemo viditi,ali,siguran sam da sam imao i boljih rješenja…
alt333: ” aj,bar smo sigurni da ovaj tjedan nećemo ispod 1163,10..koja sigurnost,za poludit..zašto ne nabiju sad cijenu prema gore,nego se tele bezveze… ” Ne kuzim zasto bi netko nabijao cijenu?
ako prodaju ovi iz uprave, što je vrlo vjerojatno, odgovaralo bi im da prodaju skuplje , zar ne
[proud]
baš je ova dionica čudna,free float ispod 2%,jeli to dobro ili loše?ja sam uvijek mislio da je to dobro,jer je ogromna većina dionica u rukama čvrstih ulagača,ovu dionicu sam uzeo na čisti blef,pa ćemo viditi,ali,siguran sam da sam imao i boljih rješenja…
slažem se u potpunosti
imam je 50-tak komada 20 stoji u trezoru ako slučajno iznenadi a 30 je tjedno trgovanje
štaš takva nam je burza
Piše u poslovnom Prka i članovi uprave otpustili dionice. Šta ni oni više ne vijerujeju u PBZ[bye][angry]
deimos:
”
alt333: ” aj,bar smo sigurni da ovaj tjedan nećemo ispod 1163,10..koja sigurnost,za poludit..zašto ne nabiju sad cijenu prema gore,nego se tele bezveze… ” Ne kuzim zasto bi netko nabijao cijenu?
”
ako prodaju ovi iz uprave, što je vrlo vjerojatno, odgovaralo bi im da prodaju skuplje , zar ne
[proud]
Pa ovo i je nabijena cijena. [lol]
Anyway, upravi je svejedno. Oni ce dobit love kolko ce dobit, kolko god kostala dionica. Ako dionica manje kosta, dobit ce ih vise. A ovaj koji otkupljuje, ne zeli otkupit i od ostalih, nego samo od uprave. Zato nema potrebe dizat cijenu (inace bi mu dosta padobranaca uletilo).
Stvarno , a tko to kupuje ili trezor ili su prodali van burze?
Baš lijepo ako kupuje trezor za svoje zaposlenike?
Ne kupuje trezor, jer bi bila obavjest o tome. Napisao sam vec prije moju pretpostavku. Kupuje netko drugi, a trezor ce otkupit od njega kasnije. Uz mali bonus, naravno. [thumbsup]
Ne kupuje trezor, jer bi bila obavjest o tome. Napisao sam vec prije moju pretpostavku. Kupuje netko drugi, a trezor ce otkupit od njega kasnije. Uz mali bonus, naravno. [thumbsup]
ovih dana je skupljao PBZ skrb a sada eto i obavijesti
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/780-08-PBZ_vlastite.pdf
Pih, izbacili posrednika. Amateri. [lol]
hrki: ” deimos: ” alt333: ” aj,bar smo sigurni da ovaj tjedan nećemo ispod 1163,10..koja sigurnost,za poludit..zašto ne nabiju sad cijenu prema gore,nego se tele bezveze… ” Ne kuzim zasto bi netko nabijao cijenu? ” ako prodaju ovi iz uprave, što je vrlo vjerojatno, odgovaralo bi im da prodaju skuplje , zar ne [proud] ” Pa ovo i je nabijena cijena. [lol] Anyway, upravi je svejedno. Oni ce dobit love kolko ce dobit, kolko god kostala dionica. Ako dionica manje kosta, dobit ce ih vise. A ovaj koji otkupljuje, ne zeli otkupit i od ostalih, nego samo od uprave. Zato nema potrebe dizat cijenu (inace bi mu dosta padobranaca uletilo).
ne kužim
zar nekidan nije objavljeno da su članovi uprave njih 4-5 dobili DIONICE,Prka 1687, Henjak 650 dionica itd
jučer je pisalo da je član uprave Henjak otpustio iliti PRODAO 650 dionica
iz toga proizlazi da su dobili dionice, a ne novac
tako da im igra ulogu da li će prodati dionicu za više ili manje, zar ne?
plus toga evo i od danas http://www.poslovni.hr/79170.aspx
neka netko tko sigurno zna pojasni
kako PBZ može podijeliti, darovati dionice menadžerima
da li mogu jednostavno iz trezora, s osnovnog računa koji već posjeduju, ili moraju dokupiti sa burze pa tek onda DAROVATI menadžerima, a onda ti menadžeri prodaju te dionice na burzi ( ili kako kaže obavijest ZSE-u “otpuste dionice2)
ili mogu i na 1. i na 2. način, po slobodnom izboru što je isto logično