Mislim da to nije menadžment. Ukoliko će biti objave otpuštanja dionica na ZSE od strane menadžmenta, prije nego stjecanja dionica na ZSE tada možemo govoriti o da je menadžment uzrok. Ujedno možemo pratiti i koliko su drugi dioničari stekli dionica pa i sam PBZ.
čini mi se da nisu svi dužni preko zse prijaviti otpuštanje
članovi uprave ui NO da , ali manje rangirani zaposlenici ne
bonus dionice će dobiti i zaposlenici , tako se kaže u odluci skupštine
a, moguće je i ovo što kaže poštovani kolega tango
možda , oni koji znaju da će dobiti bonus dionice več sada kupuju, tako da bi poslije kad dobiju BD utopili ih po većim cijenama
a, moguće je i treće- da cijena d. skače jer je takav trend na zse[thumbsup]
Da, moram reči da sam zadivljen, dugo se nije vidjela blokada na PBZ-u. Vidjet ćemo što će se sutra događati.[thumbsup]
Nije moje da komentiram, ali s obzirom da sam dioničar PBZ-a moj je target puno viši. Dokupljivao sam dok je padalo i na 19xx i na 17xx i na 14xx i na 10xx. Nisam vikao to vrijedi više, niti sam vikao kuda će više padat, nego sam u skladu sa svojim mogućnostima dokupljivao svaki puta kad se moglo. Isto tako sam radio i na nekim drugim dionicama koje posjedujem. A da će se sve one vratiti na neke cijene koje su bile, sigurno se hoće. Neke brže neke sporije. Što mogu kad sam nepopravljivi optimist.
Nije moje da komentiram, ali s obzirom da sam dioničar PBZ-a moj je target puno viši. Dokupljivao sam dok je padalo i na 19xx i na 17xx i na 14xx i na 10xx. Nisam vikao to vrijedi više, niti sam vikao kuda će više padat, nego sam u skladu sa svojim mogućnostima dokupljivao svaki puta kad se moglo. Isto tako sam radio i na nekim drugim dionicama koje posjedujem. A da će se sve one vratiti na neke cijene koje su bile, sigurno se hoće. Neke brže neke sporije. Što mogu kad sam nepopravljivi optimist.
svaka čast majstore
ova dionica i vrijedi da završi na razinama koje spominj duser, a to su visine na kojima su mnogi prvi puta i kupovali ovu podcjenjenu dionicu
bit će valjda još lijepih dana poput ovog[thumbsup]
tko se ovo naprdio na prodaji za 1210kn, i štopaje rast koji je neminovan
i to sa 20 dionica
ajde, nek ga neko pojede ***obrisano***
jutro je preljepo bilo da bi dugo trajalo
izgleda da nam slijedi pad do kraja dana, najkasnije sutra
crobex pao za -2,3%
od top10 likvidnih samo se drži viro, svi ostali u minusu
ht probio sve granice
pbz za sada nekako odoljeva[pray]
šta li će biti do kraja dana
ima li tko kakav inside info, šta je sa trezorom i bonus d.[undecid]
pa ljudi ima li koga
zar svi prodajete dionice, pa nema nikog za razgovor
jest da crobex još pada, sada je -2,64 , ali možda nebude tako loše
još smo u plusu u odnosu na jučer
šta će biti sutra, imo li itko kakave prognoze
ili je ovaj pada sam danas??
[pray]
pa ljudi ima li koga
zar svi prodajete dionice, pa nema nikog za razgovor
jest da crobex još pada, sada je -2,64 , ali možda nebude tako loše
još smo u plusu u odnosu na jučer
šta će biti sutra, imo li itko kakave prognoze
ili je ovaj pada sam danas??
[pray]
Danas na početku pada bio sam u gradu te sam zakasnio sa prodajom tako da ti ja nisam srušio cjenu dionice……barem danas….[proud]
Hrki vrlo jednostavno,
ako ti je skupo tada prodaj, a ukoliko ti je jeftino kupuj. Najviše što im se isplati spustiti je na cca 200 kn, koliko je trenutna zadržana dobit po dionici. Tada bi sva ostala imovina PBZ-a bila 0 kn. Neka me neko ispravi, ako sam u krivu.
Ujedno samo da se vidi koliko je domaća financijska industrija kvalitetnija od strane.
Diners sold to Discover
08 April 2008 7:09amCitigroup said it agreed to sell Diners Club to Discover Financial Services for US$165 million.
The sale is the latest in a series of asset sales by Citi as it reshapes the banking conglomerate in the wake of the credit crunch. Diners though, has informally been on the market for years as Citi’s card strategy leans toward four-party schemes and in particular that of MasterCard.
Citi said Diners Club generates more than US$30 billion of annual card volume outside North America, Reuters reported.
Discover said it expects the Diners Club transaction to add US$10 million to US$15 million of pre-tax profit.
U usporedbi s:
Erste Bank iz Beča potpisala je ugovor o kupnji 100 posto dionica Diners Cluba Adriatic. Konačna kupoprodajna cijena, tvrde u toj banci, temeljit će se na dobiti u 2006. godini, ali neće iznositi više od 153 milijuna eura. Očekuje se da će cjelokupna transakcija biti finalizirana u prvom tromjesečju 2007. Diners je dosad bio u vlasništvu Žarka Kraljevića, Tomaža Lovšea i Marijana Hanžekovića, drugi je po veličini izdavatelj kartica u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 28,9 posto. Ukupan prihod, uglavnom od kartičnih naknada, iznosio je 2005. oko 50 milijun eura a neto dobit bila je 8,5 milijuna eura.
A tek kada to usporedimo s PBZ Card-om:
ZAGREB – Krajem prošle godine PBZ Card je imao oko 2,7 milijuna izdanih American Express, MasterCard i Visa kartica, pri čemu su sva tri kartična brenda ostvarila rast
Članica grupe Privredne banke Zagreb (PBZ) za kartično poslovanje, tvrtka PBZ Card završila je 2007. godinu s dobiti prije oporezivanja u iznosu od 247 milijuna kuna ili 28 posto većom nego u 2006. godinu, dok je neto dobit tvrtke istodobno povećana za 29 posto, na 196 milijuna kuna, objavljeno je danas iz PBZ Carda.
Krajem prošle godine PBZ Card je imao oko 2,7 milijuna izdanih American Express, MasterCard i Visa kartica, pri čemu su sva tri kartična brenda ostvarila rast – broj American Express kartica iznosio je 535.000 što je porast za 15 posto, dok je broj MasterCard i Visa kartica, s više od 2,15 milijuna kartica, porastao za 12,9 posto.
Na prodajnim mjestima PBZ Carda, čiji je broj lani povećan za 10 posto, na više od 55 tisuća, ostvaren je ukupni promet od 19,07 milijardi kuna. To je u odnosu na 2006. povećanje prometa za 21,6 posto, dok je broj transakcija porastao za 19,6 posto, na 70,8 milijuna.
Iz PBZ Carda ističu kako je 2007. bila druga godina poslovanja cijelog kartičnog portfelja PBZ Grupe unutar jedne tvrtke te godina “u kojoj se može vidjeti prava uspješnost i opravdanost integracije cijelog kartičnog portfelja PBZ Grupe u PBZ Card”, provedene početkom 2006. godine.
A ima se tu još puno toga za nabrajat i argumentirati. Možda krivo uspoređujem, jer sam laik, ali glup nisam.
Samo neka pada, trebaju i daytraderi nešto zaraditi. Malo više gore pa malo manje dolje pa opet gore, pa dolje, sve je to OK, ali ispod 200 kn po dionici neide 100%.