PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel neko može komentirati ovu zadržanu dobit? Šta banka radi s tom lovom? 3. Utvrđuje se da zadržana dobit Banke na dan donošnja ove- Odluke iznosi ukupno 3.738.357.803,72 kn (slovima: tri– milijardesedamstotridesetosammilijunatristopedesetsedam- tisućaosamstotri kune i sedamdesetdvije lipe)

Što banka radi s tom lovom? Održava potrebnu adekvatnost kapitala…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Ma problem je kaj izgleda rade dosta restrukturiranja i sve se trenutno pošeremetilo, ali mislim da je to na kratke staze.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Kupnja ojačala a prodaja izostala . Pretpostavljam da bi PBZ moga samo up …..[proud]

na 4300 sve prodajem...

a ha kreću “lipicaneri”

mi smo ipak zemlja slučaj

izgleda da se unovčavaju BONUS dionice pbz-ove menadž. strukturev
vidi kako danas raste[thumbsup]

evo nešto sa foruma za zabu

Zaba zaposlenike nagrađuje dionicama vrijednim 29,7 milijuna kuna
Business.hr
27.03.2008 12:39

Zagrebačka banka kupnjom na burzi 78 dionica 26. ožujka povukla je u trezor ukupno 3181 dionicu koje su namjenjene za nagradu radnicima, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

Dionice će prema prijedlogu Uprave i nadzornog odbora radnicima dodjeliti Glavna skupština Zabe, koja će se održati 23.travnja 2008.godine.

Ukupno će svojim zaposlenicima Zaba podijeliti dionice koje su prema zaključnoj cijeni od 26. ožujka vrijedne 29,7 milijuna kuna.

neka netko stručan ili sa informacijama, pojasni da li će i kod PBZ-a banka kupovati dionice za podjelu BONUS dionica menadžerima, ili ima pravo BONUS dionice podijeliti od dionica koje već posjeduja banka na osnovnom računu

ili može dio iz osnovnog dio daljnjom kupnjom sa burze
ima li nekih zakonskih ograničenja oko toga, ili je sve po diskrecijskom pravu i nahođenju banke

to može imati odraza na dalnje kretanje cijene pa molim iskusnije da nešto kažu[thumbsup]

Hrki,
postoji odluka uprave PBZ, citiram:
Na Glavnoj skupštini Uprava PBZ-a ovlaštena je za stjecanje najviše 40.000 redovnih dionica u idućih 12 mjeseci. Najniža cijena dionica pritom će biti njihova nominalna vrijednost, a najviša – prosječna cijena dionice na dan koji prethodi danu stjecanja dionice uvećana za jedan posto. (H)
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=41836

Mislim da dionice namijenjene za nagrade menadžmentu PBZ kupuje na burzi. Ujedno prema godišnjem izvješću od 31.12.2007 PBZ ima više od 50K trezorskih dionica, a mislim da je na kraju 2006 imala više od 45K trezorskih dionica. Brojke možete vidjeti na ZSE u godišnjem izvješću.

Hrki, postoji odluka uprave PBZ, citiram: Na Glavnoj skupštini Uprava PBZ-a ovlaštena je za stjecanje najviše 40.000 redovnih dionica u idućih 12 mjeseci. Najniža cijena dionica pritom će biti njihova nominalna vrijednost, a najviša – prosječna cijena dionice na dan koji prethodi danu stjecanja dionice uvećana za jedan posto. (H) http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=41836 Mislim da dionice namijenjene za nagrade menadžmentu PBZ kupuje na burzi. Ujedno prema godišnjem izvješću od 31.12.2007 PBZ ima više od 50K trezorskih dionica, a mislim da je na kraju 2006 imala više od 45K trezorskih dionica. Brojke možete vidjeti na ZSE u godišnjem izvješću.

hvala na brzom odgovoru

nešto sam i prije čitao o tome i primjetio da će banka podijeliti sličan broj dionica, kao i što će u roku godinu dana kupiti za trezor , pa pretpostavljam da je to povezano
koliko podjele menadžerima, toliko će opet kupiti , vjerojatno preko burze
ne znam jeli to uobičajna praksa ali ima logike

zanima me da li su menadžeri već dobili te dionice, jer sa skupštine od 8.4 . se ne navodi kada će ih dobiti?

vjerujem da će ih podijeliti prije značajnijeg rasta, jer tada dobivaju više, te plus toga zarade na budućem rastu koji mora doći jednog dana

Prošle godine je menadžment stjecao i otpuštao dionice u razdoblju od početka 5. mjeseca do sredine 6. mjeseca. Značajniji rast cijene dionica prošle godine je bio prije tog razdoblja (sa 1400-1500 na 1800-1900) a nakon tog perioda je cijena bila 1900-2000 kn. Znači prošle godine je jači rast odrađen prije stjecanja i otpuštanja dionica menadžmenta. Kada će mendžment dobiti dionice vidjet ćemo prema obavijestima o stjecanju i otpuštanju dionica na zse.

Nadalje, prema cijeni dionica PBZ-R-A (1100 kn), a nedavno je bila i cca 900 kn rekao bih da cijena polako raste. Da li je to trend, ili samo mali skokić i navlakuša vidjet ćemo uskoro. Inače me dionice zanimaju na dulje vrijeme pa me ne zanimaju trenutne oscilacije u cijeni pojedinih pa tako ni PBZ-R-A.

Inače između ostalih posjedujem dionice PBZ-R-A a ovaj tekst nije poziv niti na kupnju niti na prodaju navedenih dionica.

hvala petke na dodatnim informacijama

u pravu si, možda je trenutno stanje up, pa danas-sutra bude opet pad
jako je ćudljiva ova dionica i sve se može očekivati, pa i značajniji pad
daleko smo mi od konstantnog rasta
[cry]

Čini mi se da cijenu diže menadžment na malim prometima, kako bi uskoro mogli skuplje prodati ono što će dobiti… [embarass]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Mislim da to nije menadžment. Ukoliko će biti objave otpuštanja dionica na ZSE od strane menadžmenta, prije nego stjecanja dionica na ZSE tada možemo govoriti o da je menadžment uzrok. Ujedno možemo pratiti i koliko su drugi dioničari stekli dionica pa i sam PBZ.

New Report

Close