PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uzgleda da su se mali dioničari osvjestili
ne daju budzašto ovu superppodcijenjenu dionicu
a, izgleda da su fondovi stali sa umjetnim rušenjem cijene
pa dokle bi je i trebali rušit, i previše su je srušili[cry]

ako su se veliki nakrcali , može slijediti samo dizanje cijene
barem do 1800kn, ako više u obzir uzmemeo pad crobexa , a manje rezultate i FI PBZ-a ( tada bi trebala iči barem na 2000kn[smiley])

18.02.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 50.496 0,26 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 47.829 0,25 Skrb. račun
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.565 0,08 Skrb. račun
7. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.598 0,06 Osnovni račun
8. ORIOLIK D.D. ORIOVAC 10.000 0,05 Osnovni račun
9. PBZ D.D. 9.776 0,05 Skrb. račun
10. PIPS GAVRILOVIĆ POLJOPRIVREDA S P.O. 9.661 0,05 Osnovni račun
Ukupno: 98,39

Drago društvo, PBZ su dovde uglavnom doveli 2 skrbnička koji su se iskrcavali ne pitajući za cijenu, a sad više nisu ni vidljivi u prvih 10, što ne znači da su došli do kraja… Vlasnici toga su bili mahom stranci koji su krpali minuse u svojim matičnim zemljama, a maleni su to bili samo kao “ukras”. Ali, treba biti strpljiv jer je to jedna od najvažnijih stvari na Burzi. I da, neki dan je neki stvarno razumni novinar napisao da iskustvo zadnjih pola godine a posebno zadnjih par mjeseci pokazuje da neinformiranim pojedincima NIJE MJESTO NA BURZI… bolje i za njih i za nas da odu s nje ŠTO PRIJE!… jer gube svoju lovu po stopi od 30-50+%, a onda i mi zujimo vrteći prste…

slažem se
[thumbsup]
čini mi se da su tu ulogu odigrali prvenstveno iz RBA-a
jednostavno su preslagivali portfelje radi unovčavanja potraživanja od strane ulagača u njihove fondove, ali su odigrali još pametnije, kupovao je po bagatelnoj cijeni njihov sestrinski mirovinski fond
tako da u konačnici nisu ništa izgubili , jer im je sestrinska tvrka ušla u dionicu po bagatelnoj cijeni
ali su nama malima nažalost srušili cijenu preko svih realnih granice, bez ikakavog fudnamentalnog temelja i rezultata[cry]

tango,

do sada nitko od malih ne nudi ispod 1300 kn, ipak nešto pšozitivno
barem za sada
drži se prijatelju[thumbsup]

Slažem se sa svime što ste naveli … http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=37989

@hrki
navede cijene kad bi se dostigle, to bi značio oporavak.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

dobro je završilo

jako mali promet
mali ulagači ne nasjedaju na umjetno rušenje i zaplašivanje
ako i nadalje ne bude dogovornih prodaja između velikih , za 3 dana mogla bi ona i do 1380-1400 kn

samo ne nasjedajmo na trikove i umjetno rušenje cijena[thumbsup]

a još je jučer lijepo pisalo u novinama

a još je jučer lijepo pisalo u novinama

šta je pisalo
daj malo detalja[shocked]

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=37989

nije istina PBZ ima dobit kao i zaba , ali nažalost u njoj zbog pristupačnije cijene ima puno više malih dioničara…

Nije istina? Citiram: Po bruto dobiti prednjače Zagrebačka banka sa gotovo 1,4 milijarde kuna i Privredna banka Zagreb sa 1,1 milijardom kuna bruto dobiti…..Obje su u odnosu na godinu prije ostvarile rast dobiti – ZABA za 29,4 posto, a PBZ za 10,2 posto.

Što se tiče malih dioničara i pristupačnije cijene… sumnjam da su vam smetali kad je trend bio uzlazan.

Ne znam koje su multiple ZABE, niti me previše zanima jer nemam slobodnih sredstava. No ponavljam sadašnje razine mi se za PBZ čine poticajne.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

http://www.poslovni.hr/57505.aspx

tu si malo pogledaj kako stoje stvari…..naravno, ne za jadroplov, nego izabereš zaba, pbz itd…..
ja kupio prošli tjedan na 125x PBZ….sad čekamo pravi oporavak burze….nadam se da je krenuo napokon…malo po malo….

kada bi trebao izać GFI?

DOKUP!

hrki: “nije istina PBZ ima dobit kao i zaba , ali nažalost u njoj zbog pristupačnije cijene ima puno više malih dioničara…” Nije istina? Citiram: Po bruto dobiti prednjače Zagrebačka banka sa gotovo 1,4 milijarde kuna i Privredna banka Zagreb sa 1,1 milijardom kuna bruto dobiti…..Obje su u odnosu na godinu prije ostvarile rast dobiti – ZABA za 29,4 posto, a PBZ za 10,2 posto. Što se tiče malih dioničara i pristupačnije cijene… sumnjam da su vam smetali kad je trend bio uzlazan. Ne znam koje su multiple ZABE, niti me previše zanima jer nemam slobodnih sredstava. No ponavljam sadašnje razine mi se za PBZ čine poticajne.

govorim o postotnim izn0osima, jer oni su relevantni za uspoređivanje
obe banke imaju oko 33-34% rasta profita
a, ako zaba ima veću aktivu u aps.iznosu, mora i dobit u apsolutnom iznosu biti veća

ali sve multiple, EPOS itd se računaju kad se dijele iznosu u x i y razdoblju , nevezano za komparativne razlike[proud]

Količina prometa pbza je meni malo zabrinjavajuća upravo zato jer je jako puno malih ulagača prodalo udjele a sad nitko ništa ne kupuje. Panika je ljude stresla trenutačno a povjerenje u tržište kapitala i ponovno ulaganje u bankarske dionice će se po meni teć vrlo sporo. Ovo sve jučer i danas ide nabolje ali nekih većih pomaka sumnjam da će biti u ovom mjesecu.

Zaba mi se čini puno stabilnija samim tim što je skuplja i ima puno manje dioničara. Nekako imam dojam da ju “ne daju” ispod 10 000!

New Report

Close