Znam da ova firma vrijedi, nego me zabrinjavaju ovi što izlaze ne pitaju za cijenu…[undecid]
To su vam oni iza skrbničkih koji tako krpaju minuse u svojim matičnim državama.
[color=blue]Domaće banke lani zaradile 4,2 mlrd kuna
Neto dobit domaćih banaka lani je povećana 23,5%[/color]
Hrvatske su poslovne banke lani zaradile ukupno 4,2 milijarde kuna, pokazuju prvi nerevidirani podaci središnje banke. Neto dobit je 23,5% viša nego godinu dana ranije zabilježenih 3,4 milijarde kuna, a porast financijskih rezultata najvjerojatnije je posljedica snažne kreditne aktivnosti domaćih banaka.
Ukupan iznos odobrenih kredita lani je povećan za 28,7 milijardi kuna (+15,3%) na 216,5 milijardi, dok je ukupna aktiva svih banaka povećana za 13,3% na nešto više od 345 milijardi kuna.
Depoziti u bankama prošle su godine povećani za gotovo 15% na 233 milijarde kuna zahvaljujući rastu depozita na tekućim i žiro računima (+20% na 45,3 mlrd kuna) i oročenih depozita (+16% na 161 mlrd kuna). (Bankamagazin)
A zna se koja je banka naj… [thumbsup]
@avax
Sve su to super stvari, samo dok stižu u vrijeme opće panike ostaju nezapažene. Ali i to će jednom proć…
Imali kraj pada za ovu dionicu? Super banka sa dobrim rezultatima, a konstantno pada. Di je kraj ovom ludilu?[undecid]
he pricekaj jos malo , pa ces vidi da je ovo mozda tek pocetak
nadam sa da nece puknuti na 1200 , ali uz ovkvu kupnju sve je moguce .
ah kada se sjetim prosle godine kada je na ovim cjenama u ovo vrijem skakala par dana po 10 % ,
ali sta je tu je kolo srece vrteci se ne pristaje
Ljudi, izdržite!!!
Nikad mi nije bila jasna ona stara zagorska “…pa po lojtrici gor…pa po lojtrici dol…”.
Sad mi je jasno da ima dublji smisao.[thumbsup]
Molio bi odgovor na jedno pitanje vezano za ovu dionicu. Da li PBZ isplačuje dividendu i koliko je ona iznosila
za npr. 2005-2006 -2007 ?
Unaprijed zahvaljujem !
p.s. isplati li se sada kupiti PBZ po 1253 kn ili treba još čekati?
Moj Conane svak je krojač svoje sreće [wink] Mislio sam da neće ispod 1.400, a prodječna ulazna cijena mi je dosta iznad.
Molio bi odgovor na jedno pitanje vezano za ovu dionicu. Da li PBZ isplačuje dividendu i koliko je ona iznosila
za npr. 2005-2006 -2007 ?
Iznos dividende u 2007. god je 10kn/VP
[thumbsup]
Druga stvar podaci sa kraja 2006. godine ukazuju usporedno Zabu i PBZ: