@vistman, znači prodao si? pokušavaš shortati? Po meni je to riskantno, nisu samo tebe opelješili, velika večina prometa je prošla između 1.800-2.000, ja čekam i jučer sam dokupio [thumbsup]
Yeap… Cijenim njegovo mišljenje, no preveliki je ziheraš pa smo po sklonosti riziku prilično različiti.
Slično misle i fin. stručnjaci koje sam kontaktirao. Mišljenja su podjeljena i dok neki smatraju da
će nastupiti jača depresija, drugi misle da nam slijedi oporavak, a ima i onih koji misle da ćemo stagnirati.
Mislim da je nemoguće dati bilo kakvu sigurnu kratkoročnu prognozu.
Fin. forecasting (internet stranice) predviđa oporavak većine svijetskih indeksa negdje do lipnja 2008. (varira od indeksa do indeksa) nakon čega bi mogla uslijediti još jedna značajnija korekcija pa opet oporavak do rujna. Ja nekako nastojim vjerovati tom scenariju. Djeluje mi optimistično. Koliko je to realno očekivati ? Ne znam.
dejan: ” @Trigger To citiras Barona Samedija sa Business.hr? ” ma on bi htio našu miljenicu mukte pa dodatno pili po temi o Crobexu. [rolleyes][smiley]
Ma jok. Kupio sam u prvom valu po cijeni 1900+. Sram me reći po koliko. Nisam pazio na TA ni na tajming pa sam generalno zeznuo. Sad stvar popravljam tako da dokupljujem dok je jeftino 1400+. Nisam druker niti kome savjetujem da proda PBZ. Mislim da kada firma ima skoro 1 Mlrd kuna profita u 3Q ne treba više ništa govoriti. Iako je P/E oko 20 i P/B relativno visok i dalje smatram ovo isplativom investicijom. Po meni je sve više od 10-15% god. prinosa dobra investicija. Mislim da će PBZ sasvim sigurno napraviti više od 30% u naredne 2 god. gledajući ulaz po 1900+, tj. doseći razine od 2500+. Pa PBZ je od 31.12.2004. do danas udvostručio dionički kapital. U 3 godine porast BV od 100%. Takav score ima jako malo firmi u HR.
Da ću danas dokupiti PBZ-a po 1350 kn stvarno nisam vjerovao. Iracionalnost investitora je kategorija koju čovjek ne može nikada do kraja procijeniti. [rolleyes]
ovo je najveća istina na forumu kod nas je carstvo budala
ja nadokupila po 1340 kn, popravljam si ukupni prosjek
pa ne bi to smjelo više dolje ljudi [shocked]
Ma jok. Kupio sam u prvom valu po cijeni 1900+. Sram me reći po koliko. Nisam pazio na TA ni na tajming pa sam generalno zeznuo. Sad stvar popravljam tako da dokupljujem dok je jeftino 1400+. Nisam druker niti kome savjetujem da proda PBZ. Mislim da kada firma ima skoro 1 Mlrd kuna profita u 3Q ne treba više ništa govoriti. Iako je P/E oko 20 i P/B relativno visok i dalje smatram ovo isplativom investicijom. Po meni je sve više od 10-15% god. prinosa dobra investicija. Mislim da će PBZ sasvim sigurno napraviti više od 30% u naredne 2 god. gledajući ulaz po 1900+, tj. doseći razine od 2500+. Pa PBZ je od 31.12.2004. do danas udvostručio dionički kapital. U 3 godine porast BV od 100%. Takav score ima jako malo firmi u HR.
Da, tu se slažemo [thumbsup]. Valjda će ekonomija pobjediti psihologiju, politiku i ostale globalne utjecaje [proud]
ja nadokupila po 1340 kn, popravljam si ukupni prosjek
pa ne bi to smjelo više dolje ljudi [shocked]
Bilo bi previše, to bi bilo isto ko da vidimo Ingru na 33k, zabu na 7k… još po meni je ovo najbolja prilika za dugoročno ulaganje.
I kratkoročno prijatelju. ja kupio pre pola godine po 2000 kn, tak da nemoj zezat. [proud]
[lol] ok, 6mj. već upada u ulaganja na srednji rok, a vjerujem da će se vratiti i prije.
Ovo je sad zbilja jeftino, samo što ne vjerujem da smo dotakli dno. Sretan je onaj tko još ima cash-a.