Banke će ove godine imati relativno bolje rezultate od prošlogodišnjih, najviše novih odobrenih kredita je bilo prošle godine, sutrašnja naslovnica na Poslovnom: http://www.poslovni.hr/7706.aspx. Najveći prihodi od kamata su u početku, a otplata glavnice najmanja…
P/E ne računaju svi jednako (bitno je da je što manji – neovisno o načinu izračuna EB/I/T/A). Činjenica da je PBZ dobio međunarodno priznanje (EMA) kao najbolja banka u 2007. u HR. P/B u bankarstvu se može kretati i do faktora 5 i više sve ovisi o rezultatima poslovanja. Po svim procjenama GFI za 2007. za PBZ će biti najbolji do sada. Iako je korekcija zbog krize fondova u SAD-u primjetna svuda u svijetu, u bankarskom sektoru PBZ bi se trebao najbolje oporaviti ukoliko mjere FED-a pokažu rezultata. U suprotnome daljnje korekcije cijelog bankarskog sektora…
Ja se nadam da će se uskoro vratiti optimizam i da će nas lansirati u orbitu (P/B cca 4,5-5)… Evo danas pozitivnog pomaka. Na trenutnu situaciju treba gledati kao na siječanjsku rasprodaju i priliku za diskontnu kupnju…. Dugoročno nema zime… [cool]
Talijanska banka Intesa Sanpaolo, vlasnica Privredne banke Zagreb, priopćila je da je postigla sporazum o kupnji 100 posto udjela ukrajinske banke JSC Pravex za oko 504 milijuna eura, čime je učinila daljnji korak u sklopu svoje strategije selektivnih akvizicija u istočnoj Europi i na Mediteranu.
Očekuje se da će ugovor biti dovršen idućih mjeseci nakon odobrenja vlasti u Italiji i Ukrajini.
Banka Pravex, koja je u šest mjeseci ostvarila neto dobit od 7,5 milijuna američkih dolara, šesta je po veličini banka za poslovanje s građanima u Ukrajini s oko 560 poslovnica.
Nastavi čitati
Oglas:
Intesa je prisutna u 12 zemalja srednje i jugoistočne Europe te Mediterana s više od 1200 poslovnica koje pružaju usluge oko 7,2 milijuna klijenata.
Dno je danas dotaknuto, niže ‘ne može’ jer ni prodavačima ne odgovara bagatelna cijena… valjda! [undecid]
Dno je danas dotaknuto, niže ‘ne može’ jer ni prodavačima ne odgovara bagatelna cijena… valjda! [undecid]
u petak je bilo dno, 1440?
nadajmo se da je to “to”
Tko zna ? Neki analitičari smatraju da smo dotakli “meko dno” (CROBEX oko 4400), a da bi se moglo dotaknuti i “tvrdo dno” nekih 15%-20% daljnje korekcije ukoliko nastavi recesija i zaustavljanje gospodarskog rasta. Ovo bi se moglo odraziti i na bankarski sektor. Ako uzmemo najgori scenarij tada bi daljnja korekcija od max. 20% dovela PBZ na razine od oko 1200. Mislim da niže ne bi išlo….
S druge strane izvrsni poslovni rezultati morali bi vratiti povjerenje ulagača čak i u ova crna vremena… Mislim da bi do svibnja trebalo doći do znatnijeg oporavka i vraćanje na razine od lani…
[pray]
Odmah nakon FI slijedi oporavak, druge nema po meni [thumbsup]
Nadam se da će se trend trgovanja ovako “ogromnih” količina dionica brzo zaustaviti. [shocked]
Tko zna ? Neki analitičari smatraju da smo dotakli “meko dno” (CROBEX oko 4400), a da bi se moglo dotaknuti i “tvrdo dno” nekih 15%-20% daljnje korekcije ukoliko nastavi recesija i zaustavljanje gospodarskog rasta. Ovo bi se moglo odraziti i na bankarski sektor. Ako uzmemo najgori scenarij tada bi daljnja korekcija od max. 20% dovela PBZ na razine od oko 1200. Mislim da niže ne bi išlo…. S druge strane izvrsni poslovni rezultati morali bi vratiti povjerenje ulagača čak i u ova crna vremena… Mislim da bi do svibnja trebalo doći do znatnijeg oporavka i vraćanje na razine od lani… [pray]
Ima puno analiticara i mnogi pokusavaju analizirati ali jedina mogucnost dobre analize je EWT analiza.
A dobrih EWT analiticara ima malo.Dobre analize pokazu sto se moze desit sutra a i sto bi se moglo desit mesecima unapred.
Croman EWT analiticar