[color=blue]PBZ povećava kamate na nenamjenske kredite[/color]
Povećanje kamatnih stopa je među ostalim posljedica rasta referentnih kamatnih stopa i cijene novca na svjetskim tržištima, a može zabrinuti činjenica što razmišlja o korekcijama kamatnih stopa i na ostale kreditne proizvode.
Privredna banka Zagreb od 1. siječnja 2008. godine povećava kamatne stope na na nove i već odobrene nenamjenske kredite u kunama i uz valutnu klauzulu u eurima i to za 0,3 do 0,7 postotnih poena dok će za postojeće i novoodobrene kredite u kunama kamatne stope biti veće za 0,7 postotnih poena. Povećanje kamatnih stopa je među ostalim posljedica rasta referentnih kamatnih stopa i cijene novca na svjetskim tržištima. Svoju kreditnu politiku PBZ će i dalje prilagođavati kretanjima na financijskom tržištu, a važno je naglasiti kako Banka razmišlja o korekcijama kamatnih stopa i na ostale kreditne proizvode.
Također, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja valutnim rizikom PBZ ponovno u ponudu uvodi nenamjenske kredite uz valutnu klauzulu u eurima. Krediti će se odobravati u iznosu od 2.000 do 27.000 eura uz rok otplate do 10 godina te uz kamatnu stopu već od 9,48% (EKS već od 10,23%). Dodatna prednost ovog kreditnog proizvoda su jednostavnost i brzina realizacije kredita te prilagođeni instrumenti osiguranja sukladno individualnoj procjeni kreditne sposobnosti i kvalitete.
U nastavku je usporedni prikaz postojećih i novih kamatnih stopa na nenamjenske kredite koje važe od 1. siječnja 2008., te kako će povećanje kamatnih stopa utjecati na iznose anuiteta po već odobrenim kreditima.
http://www.seebiz.eu/hr/banke/krediti/pbz-povecava-kamate-na-nenamjenske-kredite,4907.html
http://www.limun.hr/main.aspx?id=226906
evo jako dobrih vijesti
Nemojeme odmah skalpirati, ali cini li vam se PBZ ipak precjenjen?
Naravno da je precijenjen, a biti će još precijenjiji. Gledaj zelenu strelicu uperenu u precijenjenost.
Nemojeme odmah skalpirati, ali cini li vam se PBZ ipak precjenjen?
Kupi. A skalpirat ćeš sam sebe ak to ne učiniš.
Alabama: ” alt333: ” sumnjam da će cijena eksplodirati,ali trebala bi biti veća od ove sada,možda to eksplodirati znači 4-6 posto.u ovom slučaju fondovi ne brane cijenu postavljanjem naloga,već pred kraj dana čiste dvorište.još su na kavi čistači,doći će tek u minut do 16 sati..ja sam još nadokupio po 1680,00 pa ćemo viditi..[rolleyes] ” Ha, i ja kolega. Uspjelo mi je 10 puta, zašto ne bih opet. 100 ćuna je 100 ćuna a nudi se za 7 dana. ” ocito nemate pametnijeg posla ako Vas zadovoljava 100 cuna , a ko VAM je sapnuo da ce biti za 7 dana , zasto ne bas danas ili sutra.[thumbsup]
Vaš post od 20.12.
po mom skromnom mišljenju.pbz-r-a je podcijenjena 20 ak posto…[thumbsup]
Po mojem je precjenjena 20 %. Ak uspijem danas prijepodne kupiti onda ću reći da je 50 % podcjenjena( što ustvari i mislim) [cool]
alt333: ” po mom skromnom mišljenju.pbz-r-a je podcijenjena 20 ak posto…[thumbsup] ” Po mojem je precjenjena 20 %. Ak uspijem danas prijepodne kupiti onda ću reći da je 50 % podcjenjena( što ustvari i mislim) [cool]
Pa samo lupiš po asku, i evo ti, kupio si! [lol]
Da malo utvrdimo gradivo:
Zagreb, 9. studenoga 2007. – Prema preliminarnim i nerevidiranim financijskim podacima za devet mjeseci 2007. godine, PBZ Grupa i Banka ostvarili su uspješne poslovne rezultate.
Dobit PBZ Grupe prije oporezivanja iznosi 1.177 milijuna kuna te bilježi povećanje od 22,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok neto dobit iznosi 927 milijuna kuna i veća je 20 posto. Ukupna aktiva PBZ Grupe iznosi 65 milijardi kuna i u odnosu na kraj 2006. godine povećana je 4,9 posto. Dobit Banke prije oporezivanja iznosi 1.005 milijuna kuna, što čini porast od 32,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dobit nakon oporezivanja iznosi 819 milijuna kuna što je više za 206 milijuna kuna odnosno 33,7 posto. Međimurska banka i poduzeća članice PBZ Grupe u potpunom odnosno većinskom vlasništvu Privredne banke Zagreb za devet mjeseci ove godine također su ostvarili uspješne financijske rezultate. Tako je Međimurska banka ostvarila neto dobit od 35,8 milijuna kuna, PBZ Card ostvario je neto dobit od 141,7 milijuna kuna, neto dobit PBZ Investa za devet mjeseci ove godine iznosi 38 milijuna kuna, neto dobit PBZ Nekretnina 15,8 milijuna kuna, PBZ Leasinga 8 milijuna kuna, a PBZ Stambene štedionice 1 milijun kuna.
Pa si onda možemo misliti kakvo će biti godišnje izvješće! [proud]
tenkista: ” alt333: ” po mom skromnom mišljenju.pbz-r-a je podcijenjena 20 ak posto…[thumbsup] ” Po mojem je precjenjena 20 %. Ak uspijem danas prijepodne kupiti onda ću reći da je 50 % podcjenjena( što ustvari i mislim) [cool] ” Pa samo lupiš po asku, i evo ti, kupio si! [lol]
Lupaće fondovi po asku u ponedjeljak.
tango:
”
tenkista: ” alt333: ” po mom skromnom mišljenju.pbz-r-a je podcijenjena 20 ak posto…[thumbsup] ” Po mojem je precjenjena 20 %. Ak uspijem danas prijepodne kupiti onda ću reći da je 50 % podcjenjena( što ustvari i mislim) [cool] ” Pa samo lupiš po asku, i evo ti, kupio si! [lol]
”
Lupaće fondovi po asku u ponedjeljak.
Imaš info?[undecid]