PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na Prvoj generaciji TA preporučuje samo kupnju [smiley2], evo i graf iz kojeg bi trebalo vidjeti da nema razloga za takav pad, već suprotno. Na ovoj dionici i ne postoji klasični support već je bitnije na kojim su razinama prošle “velike” transakcije…

Pa da vidim neki očiti buy signal na ovoj ta, baš i ne – ne vidim nikakvu divergenciju, niti candle formaciju (kod sebe), macd isto nema divergencije niti presijecanja, jedino ako je stohastic napravio presijecanje, i rsi pada prema oversold području.

Međutim moguće da sam nešto propustio pa me slobodo uputi.

Ali u pravu si kada kažeš da pbz nema veze sa ta, jer ovo je kontrolirana dionica … i support je jak na 1780. A i za sada do 1900 skoro da nema niti 100kom na prodaju. I upravo zbog toga je za očekivati da ovo neće ići niže.

Inače ja uopće nisam komentirao trend nego support/resistance liniju … inače na tvome grafu se ne vidi 1650 koje sam ja spominjao jer su bile u 04/2007.

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

Također iz psiholoških razloga savjetujem NE PRODAVATI po ovim cijenama, ali vidim da je to usvojeno jer uopće nema transakcija na ovoj razini.

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=35dc085a-c830-4147-9bd0-06e3cfd5f794&ref=lastadd

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=35dc085a-c830-4147-9bd0-06e3cfd5f794&ref=lastadd

ODLIČNA vijest[smiley2][smiley1]

Ako ovdje ne vrijede analize , dionica je strogo kontrolirana zbog jako malog free floata , kako da procijenimo vrijednost dionice? Palo mi na pamet da platim malu misu za “gospodare novca”.Što mi preostaje,osim uzdanja i vjere u 10 najvećih?
Sve u svemu izgleda ja je vrag odnio šalu.

samo neznam koga to svrbe prsti, i iz KOJIH RAZLOGA, da ove dionice prodaje po 1750 kn?????

dionice banaka su jedine dionice , sa pozitivnim FI , a da nisu nikako rasle od 4. mjeseca , već evo u zadnje vrijeme i padaju ( tu djelom je razlog i korekcija svih dionica na burzi)
banke imaju odlične rtezultate, njihove dionice ne posjeduju masovno građani kao HT, te se može očekivati svaki čas njihov rast[smiley2]
on još jedino nisu odradile NIMALO[smiley5]

Vaš link

možda i ovo nešto govori 🙂

Već duže vrijeme pratim PBZ i ZABA i još mi nisu jasne neke stvari. Molim nekog znalca da mi objasni:
1. obje banke se reklamiraju kao vodeće banke u hrvatskoj,
2. zadnja tri godišnja izvješća (koliko ja pratim) su svako bolje od predhodnog.
PITANJE: Zašto je dionica ZABE 10.100kn, a PBZ-a 1.750 što je oko 5,7 puta više u odnosu na PBZ i konačno jel ZABA stvarno vrijedi 5,7 puta više od PBZ-a?
Hvala

[color=black][/color]

i ja bih to volio znati ni meni tu nije ništa jasno [smiley9]

mi smo ipak zemlja slučaj

19.11.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 47.127 0,25 Skrb. račun -38
4. PBZ D.D. 44.947 0,24 Osnovni račun
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 18.693 0,10 Skrb. račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 16.086 0,08 Skrb. račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.654 0,07 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.889 0,06 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ABN AMRO BANK N.V. LONDON BRANCH 11.826 0,06 Skrb. račun
Ukupno: 98,45

Heaven or Las Vegas

Već duže vrijeme pratim PBZ i ZABA i još mi nisu jasne neke stvari. Molim nekog znalca da mi objasni: 1. obje banke se reklamiraju kao vodeće banke u hrvatskoj, 2. zadnja tri godišnja izvješća (koliko ja pratim) su svako bolje od predhodnog. PITANJE: Zašto je dionica ZABE 10.100kn, a PBZ-a 1.750 što je oko 5,7 puta više u odnosu na PBZ i konačno jel ZABA stvarno vrijedi 5,7 puta više od PBZ-a? Hvala

Nisam znalac ali…
Broj dionica nije jednak.
Na http://www.zse.hr ima detaljno izvješće po kojem je tržišna kapitalizacija PBZ-a 33,3 milijarde,a ZABE 33,6 milijardi – po tome se obje mogu reklamirati kao najveća.
pozdrav

skompson:

Već duže vrijeme pratim PBZ i ZABA i još mi nisu jasne neke stvari. Molim nekog znalca da mi objasni: 1. obje banke se reklamiraju kao vodeće banke u hrvatskoj, 2. zadnja tri godišnja izvješća (koliko ja pratim) su svako bolje od predhodnog. PITANJE: Zašto je dionica ZABE 10.100kn, a PBZ-a 1.750 što je oko 5,7 puta više u odnosu na PBZ i konačno jel ZABA stvarno vrijedi 5,7 puta više od PBZ-a? Hvala

Nisam znalac ali…
Broj dionica nije jednak.
Na http://www.zse.hr ima detaljno izvješće po kojem je tržišna kapitalizacija PBZ-a 33,3 milijarde,a ZABE 33,6 milijardi – po tome se obje mogu reklamirati kao najveća.
pozdrav

Kad kažeš da broj dionica nije jednak, a tržišna vrijednost im je slična, onda razlika u cijeni dionice može imati logike. Jedino me zanima jel postoji kakav pravilnik ili zakon po kojem neka tvrtka određuje vrijednost jedne dionice pred izlazak na burzu…..
Znači pretpostavka je da ZABA ima oko 5 puta manju količinu dionica na tržištu od PBZ-a.

[color=black][/color]

New Report

Close