Možda sam malo pobrkao lončiće.. ovo bi bio trokut, a ne klin pa bi onda trebali očekivati uskoro probijanje 1950. Možda ovako nekako
ova verzija se mi je zgodnjija[smiley2]
Pa vjerojatno jeste.. ali ne znam da li samo ja tu vidim trokut. Kod klina bi uzastopno točke otpora trebale biti niže ili više.
Da li je ova analiza utemeljena?
Sorry, ali postoji tema TA gdje su objašnjeni mnogi detalji ukoliko vjeruješ toj analizi. Mnogi uvaženi stručnjaci ne pridaju veliku pažnju TA. Sam procjeni. Dodao sam TA (RSI, MDAC, SMA, Bollinger, Candle-Stick) iz koje se ne vidi puno. Naime svaki od pokazatelja ima logiku za buy i sell signale pa ih je najbolje kombinirati. Pored toga možeš debelo pogrješiti ukoliko koristiš isključivo TA za procjenu kada ući ili izaći. Politika (izbori, Kosovo), makroekonomija (kriza tržišta kapitala, tečaj), fiskalna politika (porezi) može imati veliku ulogu. Ja osobno postavim targete i strpljivo čekam.
Mislim da trenutno tržište puno bolje opisuje TA nego fundamenti. Pogledaj u kakvoj je sprezi promjena cijene dionica sa izvješćima u 3Q.
Oslanjat se samo na TA je suludo, ali je po mom sudu jedan od kriterija za kupnju ili prodaju. Neko je negdje napisao da je FA pomaže da se odredi u koju dionicu ući, a TA kada.
Evo još i moje mišljenje pa možda nešto i zaključimo…Čini mi se da se radi o totalno ne-trendovskom kretanju cijene, moglo se eventulano trgovati unutar raspona kretanja cijene. Kupnja i prodaja već duže vrijeme pokazuju da se cijena totalno kontrolira – zna se od koga ali se ne zna zašto. Izašlo je sasvim solidno izvješće za 3q na temelju kojeg je cijena mogla otići iznad dotadašnjih granica ali nije. Ako pogledamo kretanje cijene unazad cca 1g. onda mi se čini da trebamo čekati na triger koji će donijeti rast. Možda će to biti povrat love od Atlantic grupe (nadam se) ili godišnje izvješće…Nemam pojma, mogu samo odlučiti da ga čekam ili ne. Obzirom da su se izredali građevinari, brodari i još neki – čekat ću.
Evo još i moje mišljenje pa možda nešto i zaključimo…Čini mi se da se radi o totalno ne-trendovskom kretanju cijene, moglo se eventulano trgovati unutar raspona kretanja cijene. Kupnja i prodaja već duže vrijeme pokazuju da se cijena totalno kontrolira – zna se od koga ali se ne zna zašto. Izašlo je sasvim solidno izvješće za 3q na temelju kojeg je cijena mogla otići iznad dotadašnjih granica ali nije. Ako pogledamo kretanje cijene unazad cca 1g. onda mi se čini da trebamo čekati na triger koji će donijeti rast. Možda će to biti povrat love od Atlantic grupe (nadam se) ili godišnje izvješće…Nemam pojma, mogu samo odlučiti da ga čekam ili ne. Obzirom da su se izredali građevinari, brodari i još neki – čekat ću.
od koga se kontrolira cijena
nekog velikog dioničara ili …?
Hmm, možda je razlog izostanka reakcije na q2 izvještaj i bio već visoka cijena dionice, ali i rezultati su bili odlični. Sada se događa ista situacija. Međutim u prvom slučaju na djelu je bila ht korekcija, a u drugome valjda izborna korekcija ili praćenje vanjskih trendova. Pa naprosto ne mogu vjerovati da se na toliko dionica uključujući i ovu ne događa ništa uz izvanredne rezultate poslovanja.
kako se ne desava? prije par dana je bilo ljepo ciscenje do 1950 sa ljepim prometom od preko 2M ,
kupljeno je koliko je planirano ,sada se ceka jos istresanje nestrpljivih na nizim cjenam da se eventualno nesto poboljsa krvna slika i to jeto..
bez obzira na FI dionica je odradila znacajn rast i prije 1H , zdravije je ovako pomalo
http://www.poslovni.hr/60062.aspx
samo dobre vijesti
da, pogotovo za MMBA
neto dobit po dionici veca 2,3x nego kod PBZ-a ( 111,962 hrk : 48,598 hrk ),
a cijena dionice gotovo ista, oko 2000 hrk ( trenutno 2050 hrk : 1855 hrk )
kratko i jasno: 90% dionica je podcjenjeno na našem tržištu. Ali otići će to gore. Uskoro. mali se plaše na sve načine a veliki skupljaju. Izbori? Što ako i pobjedi SDP?
Godinu i pol svejedno još neće biti poreza. Najzanimljivije je to da najviše prodaju takvi koji imaju daleko manje zarade nego će se oporezivati.
kratko i jasno: 90% dionica je podcjenjeno na našem tržištu. Ali otići će to gore. Uskoro. mali se plaše na sve načine a veliki skupljaju. Izbori? Što ako i pobjedi SDP?
Godinu i pol svejedno još neće biti poreza. Najzanimljivije je to da najviše prodaju takvi koji imaju daleko manje zarade nego će se oporezivati.
Na temelju čega si došao do tog broja ? Koje parametre koristiš da bi ocjenio podcjenjenost ?
Jesi li radio neku analizu ZSE ili to onako odokativno ?