Pa danas ti je cijena narasla 3,62%.
Da si lovu koju si uložio u ovu dionicu stavio u štednju trebalo bi ti skoro godinu dana za istih tih 3,62%.
tenkista:
”
Ne budi bezobrazan, ima nas koji smo je kupili po 2000 i nama nije raslo ništa. A zašto misliš da nebi raslo 300 %? mnoge druge dionice mogu a one koje ja imam ne? Ma nemoj. [smiley3]
”
da manje pišeš gluposti i više učiš možda nebi svaku pobrao na ATH
Jedinu dionicu koju sam pokupio na Ath je Eig i to zato jer mi je nalog poklopljen između blokada pa nisam imao utjecaj. Jdos po 9000 nije bio Ath, Atln po 160 nije bio Ath, Belje po 300, Kaba po 360…itd, itd. A da sam recimo belje kupio po 150 pa prodao po 320, pa ponovo kupio po 300 i sl. na drugim dionicama to ne računam , nego samo zadnje kupnje. Uglavnom dionice su mi podcjenjene a to će se ispraviti do kraja godine, uvjeren sam.
Hvala za “gluposti”.
Hvala za “gluposti”.
ja ti to dobronamjerno.
ne moraš se ti meni opravdavati kada i po kolko kupuješ dionice.spamanje na magmi i na ddjh se ne može zvati pametnim.cror neću spominjati jer se nikad ne veselim tuđoj nesreći.
ako si kupio pbz nedavno ne možeš očekivati da raste odmah, pogotovo jer se već mjesecima zna da slijedi nekoliko IPO-a.strpljenja.
Dajte kolege malo tolerancije … pa nismo svi mogli ući na istim cijenama,a mislim i da su usporedbe sa štednjom i dionicama besmislene, nismo mi tu da navijamo za bolje nego svi očekujemo zaradu (a možda ima i onih koji ciljano rade za gubitak).
Evo danas je krenulo malo bolje izgledao da je kako je to rekao kolega Collina onaj nalog na 1950 izgrižen … valjda je napokon dobra vijest pokrenula malo trgovinu.
Sad samo ostaje vidjeti kako će se jučerašnji događaji na svjetskom tržištu odraziti na cijenu … http://www.poslovni.hr/52481.aspx
A što se općenito tiče cijene PBZ-a u zadnjih par mjeseci, ista je situacija i sa ostalim bankama.
Čovjek bi očekivao od nekoga sa takvim nickom nešto poput “vozite sigurno, vozite tenk”.
Ne razumijem toliku želju za nekim instant bogaćenjem. To što je bilo zadnje 2 god. teško da će se ponoviti.
Tko je propustio priliku neka ne mašta o nekim astronomskim povećanjem cijena na godinu, jer će tržište biti
sve zrelije, a prinosi će biti prizemniji i pratiti poslovne rezultate.
Kolega Ford je dobro napisao; pa god. kamata na oročenje je manja od 6%, a sada od jednom sve ispod 100% na godinu je slabo. Smanjite doživljaj i probajte kalkulirati investicijske planove sa 15-30%. Pri tome
stavite i postotak od ulaganja kojeg ste spremni izgubiti ukoliko krene po zlu. Sve iznad toga će biti super.
Kada bi postojao posao koji bi donosio više od 25% profita/prih i da još pri tome prihodi rastu godišnje više
od 100% i da je taj trend održiv više od 5 god. pa već bi ga netko pokrenuo. Na temelju čega bi onda dionice
trebale imati drugačiji trend ? Kod nas fali opreza i ljudi si ne računaju granice precjenjenosti već kupuju
po svim razinama i očekuju nerealne prinose. Molim samo da ne postate Microsoftove ili sl. priče, jer ih se
na prste može nabrojati.
Koliko god mi se svidjali nadolazeći IPO-i s druge strane ne očekujem neki značajniji porast ( ove i većine drugih dionica) dok sva ta gužva ne prodje. Valjda će proć.
PBZ sam uzeo nešto prije IPO-a INE i sad su mi PBZ i INA ako računam i one dvije dodatne dionice u postotku skoro na istom plusu.
15.06.2007 je objavljeno da je PBZ stekao vlastite dionice … sudeci po grafovima .. kupovali su ispod cca 1900 1800 dionica …
Da li ta prica po vama i dalje traje ?
zapravo, vijesti iz 6. mjeseca sugeriraju da non-stop sjtecu dionice 🙂
Molim pomoć, kolege!
Kome se u PBZ treba javiti u vezi podataka za dividendu? Prijatelj mi kaže da je zametnuo obavijest koja mu je stigla pred godišnji.
Hvala!
Da li netko zna tko to danima prodaje pakete po 100, 200 komada a koliko vidim iz prvih deset nitko ne prodaje. Kad se taj ispuca idemo naglo gore. Sigurno je pri kraju kad nije u prvih deset. Hvala!
P.S. I zanima me isto za dividendu.
Molim pomoć, kolege!
Kome se u PBZ treba javiti u vezi podataka za dividendu? Prijatelj mi kaže da je zametnuo obavijest koja mu je stigla pred godišnji.
Hvala!
LIDIJA BEKAVAC tel. 016361988
ŽELJKA GLAVAŠ tel. 016362028
VALENTINA PRŠEC-PRELOG tel. 016361998
Hvala na informacijama, no saznala sam da za pitanje dividende u PBZ-u direktno odgovara gdja Melita Tolić iz registra dionica PBZ d.d. Mailom se odgovor dobije isti dan.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=04bad31e-4484-4e9e-b470-89da51472e34
Malo dodatnih informacija nikada ne skodi.[smiley1]