[color=blue]PBZ Grupa: Rast polugodišnje neto dobiti 25,3 posto[/color]
PBZ Grupa u prvih je šest mjeseci, prema preliminarnim i nerevidiranim financijskim podacima, ostvarila neto dobit od 640 milijuna kuna, što je 25,3 posto više nego li u istom lanjskom razdoblju, priopćeno je iz PBZ-a
Dobit PBZ Grupe prije oporezivanja u prvom polugodištu iznosi 788 milijuna kuna te bilježi povećanje od 25,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupna aktiva PBZ Grupe iznosi 64 milijarde kuna i u odnosu na kraj 2006. povećana je za 3,2 posto.
Kako se navodi u priopćenju, dobit Privredne banke Zagreb prije oporezivanja iznosi 753 milijuna kuna, što je porast za 48,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je neto dobit iznosila 629 milijuna kuna, što je 212 milijuna, ili 50,8 posto više nego u prvom polugodištu lani. Sve banke i poduzeća članice PBZ Grupe u potpunom, odnosno većinskom vlasništvu Privredne banke Zagreb u prvom su polugodištu također ostvarile uspješne financijske rezultate, ističu iz PBZ-a.
Tako je Međimurska banka ostvarila neto dobit od 25 milijuna kuna, neto dobit PBZ Card iznosi 81,5 milijuna kuna, PBZ Invest 20 milijuna kuna, PBZ Nekretnina 15 milijuna kuna, PBZ Leasinga 5 milijuna kuna i PBZ Stambene štedionice 570 tisuća kuna. Obvezni mirovinski fond PBZ Croatia osiguranje također je poslovao uspješno, njegovi su prinosi bili među najvišima na tržištu mirovinskih fondova, navode iz PBZ-a.
izvor: Hina
Ako nije tajna … koji su vam targeti ? [smiley2]
ja na 2500 mislim pola prodati … ostalo drzim uz moguci kasniji dokup jer ce vjerojatno opet zast(r)ati za vec tradicionalnim zastajkivanjem [smiley2]
Meni je target 1500, ho-ho [smiley2]
ako vec mora … onda nek se i zadrzi jedno vrijeme na toliko … nemogu vise nasmagati novce za dokup
Ajmo PBZovci, očemo li glasat za svoje? [smiley2]
prodaja se prepala sa jučerašnjim vijestima [smiley1]
Meni je target malo manji od 20.000 kuna. To je skroz realan target
zaboravih ovo komentirati [smiley2]
ono … kad bi bila ta cijena u slijedecih ne znam koliko godina … dio bi morao dati u humanitarne svrhe koliko bi imao griznju savjesti [smiley2]
20K kn mi je fakat malo previse – kaj je je … [smiley8][smiley1][smiley2]
Može update K/P s obzirom da administrator na K/P spava…
ja se opasno spremam na margin ako slijedeci tjedan bude ovakva prodaja [smiley2]
Čini mi se da konstantni progresivni izvrsni poslovni rezlutati ove banke pokazuju pravi putokaz njene vrijednosti
ja se opasno spremam na margin ako slijedeci tjedan bude ovakva prodaja [smiley2]
A ja na margin call, možda nisam jedini
Inače neznam tko je to bio ali dobro je spašavao PBZ danas, svaka mu čast.