PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jer moze netko reci zasto se netrguje previse sa ovom dionicom?

jer moze netko reci zasto se netrguje previse sa ovom dionicom?

Može, zato što su trenutno banke kako na svjetskom planu (jučer im je malo zasvijetlilo na kraju tunela) tako i na hrvatskom izvan fokusa …
Što se hrvatske tiče fi su odlični a prometi mizerni …

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

a kakvo je tvoje mišljenje za poslovanje banaka i njihove cijene, mislim na burzama, u sljedećem razdoblju

a kakvo je tvoje mišljenje za poslovanje banaka i njihove cijene, mislim na burzama, u sljedećem razdoblju

Ovo će biti malo offtopic, ali tiče se i PBZ-a pa me valjda moderator(i) nee obrisati ..

Što se banaka tiče ja volim bacit oko i uho na Warrena Buffeta … eto imamo slične afinitete … s time da moraš u HR (za sada) razlikovati trio fantastiko (ZABA, PBZ, RIBA) + KABA (veliki potencijal) + HPB (mislim da je dobrim dijelom odradila rast) od ostalih manjih banaka … PBZ je ove godine odradila odličan posao. Ja sam htio ući na 1280 ali su se zaredale blokade pa mi je pobjegla. Trenutno se najviše uzdam u RIBA-u koja će vjerujem odraditi scenarij PBZ-a i koja ima trenutno najbokji rezultat poslovanja. Kada to se nezna … može već sutra a može tek dogodine … kada dođe vrijeme banaka … u svakom slučaju ja bi igrao na PBZ i RIBA-u, te dugoročno KABA-u.

Evo, polagano ali sigurno probija se granica od 2000 kn…

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
2000,01 34
2000,00 20
1961,00 10
1960,00 3
1946,00 50

2024,99 6
2025,00 15
2038,00 5
2050,00 214
2059,00 5

Slažem se sa kolegom vistmanom. PBZ i RIBA najviše obećavaju. U bankarskom sektoru se sve vrti oko prihoda i profita te njihovog omjera u odnosu na kapital i imovinu. P/B za one koji to gledaju se kreće u razmjerima od 4,5 do 6 u ovisnosti o već spomenutim ROE i ROA.

The Truth Is Out There

oprez – ja sam ušao u PBZ a to znaći samo natrag jer sam tak ”sretne” ruke zadnjih dana da sve ide suprotno
od očekivanja.
evo kako je to bilo danas : kad sam bacio oko na nju vidim još 7 kom. na 2080 (dobro da nije bilo više).
brzo nalog za to i gle čuda u tome sam uspio.
kad ono ubrzo… dalje znate…
moja sućut onome prije mene koji je isto tako kupio po najvišoj dnevnoj cijeni.

nisi ni prvi ni zadnji kojem se to dogodili,
ali bez obzira na to, dionica je probila zid od 2000 i sad ide dalje.

nisi ni prvi ni zadnji kojem se to dogodili,
ali bez obzira na to, dionica je probila zid od 2000 i sad ide dalje.

hvala na riječima utjehe
uvjeren sam da ako nastavi dalje, kako to već kod nas ide a posebice zbog odličnih rezultata, do 2500 se neće zaustaviti pa i više ali ako ne onda sam definitivno pop za neko vrijeme…
ne idem van nikako jer ipak na
osnovu rezultata i u odnosu na druge trebala bi skočiti i daleko više – živi bili pa vidjeli.
ako treba ovaj put za tu siću mogu pričekati i do nove g. ako treba i samo dikupljivati jer banke a posebice PBZ su ipak vrlo sigurne i dobre investicije.

ps.
jako dugo je bila na oko 1900-1950 pa i 2000 – i to nešto govori.
a korekcija u 6. mj. ju skoro nije ni taknula jer je bila na oko 1900.
to još više govori
ali kod nas je sve moguće (na sreću takvih kao ja, ipak ne vjećno)

jel zna netko ‘ko je prodavao po 200 kom. na 2050 u petak ?

očito se nešto događa ali nisam upućen osim u osnovama a svi mudro šute.

Pa meni se čini da i nije neka tajna … http://www.poslovni.hr/51150.aspx
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani …

Ako sve ispadne dobro kako tvrde, a velika je vjerovatnost da hoće iako je sigurno strah veliki da se u EU ne dogodi reakcija na US poremećaj … hrabri bi mogli dobro zaraditi na ovoj dionici …

New Report

Close