Nije mi jasno zašto svaki dan bar malo potone. Krene lagani rast, pa onda pada. Mislio sam da mi je to najbolja dionica u portfelju. Bolje da ne gledam burzu, samo se nerviram.
Bas me zanimaju misljenja iskusnih forumasa,dal ova dionica ima jos sanse za uzlet, vrijedi li je dokupljivat ili ne.Obzirom da je podosta narasla ove godine.
Predsjednik Uprave lagano prodaje (po business.hr-u)… ‘no wonder’ na ovim razinama… [smiley2]
Mislim da godinu dana možemo očekivati stagnaciju na ovoj dionici. Možda ode nekih 10 % gore ali prije bi mogla kroz ljeto malo i pasti na nekih 1500 kn.[smiley3]
Mislim da godinu dana možemo očekivati stagnaciju na ovoj dionici. Možda ode nekih 10 % gore ali prije bi mogla kroz ljeto malo i pasti na nekih 1500 kn.[smiley3]
Pa nije PBZ Đuro Đaković da bi se na taj način špekuliralo sa cijenom.
Ako se usporedi Top 10 dioničara u izvješću na 1Q-2007. godine i na da 11.06.2007 godine, vidi se da veliki investitori i dalje drže ili pojačavaju svoj udio u dionicama PBZ-R-A.
Generirano u: 11.06.2007 18:07:30 GMT+1 Ispis
Top 10 investitora za vr. papir – “PBZ-R-A”
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 49.762 0,26 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 39.043 0,20 Osnovni račun
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 24.053 0,13 Skrb. račun
6. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 16.157 0,08 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 15.458 0,08 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.889 0,06 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.575 0,06 Osnovni račun
Ukupno: 98,47
Top 10 investitora za vr. papir – “PBZ-R-A”- stanje u odnosu na prikazano u FI za 1Q-2007. godine.
Vlasnik računa
1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. – broj dionica isti.
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT- broj dionica isti.
3. PBZ D.D./skrbnički/- povečanje broja dionica za 1231
4. PBZ D.D./osnovni račun/
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB – broj dionica isti.
6. PETROKEMIJA D.D. – broj dionica isti.
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. – povečanje za 2181 dionicu.
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG – povečanje za 2861 dionicu.
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. – nisu više u top 10.
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV – broj dionica isti.
potkrala mi se greška za Zagrebačku banku zbirni skrbnički broj dionica je isti 11 889 dakle i dalje su u Top 10. isprika [smiley8]
Ako veliki investitori pojačavaju svoj položaj, što to znači za male dioničare? koja je perspektiva u neko dulje vrijeme, recimo godinu dana? Isplati li se čuvati dionice PBZa ili prodavati?
Ako veliki investitori pojačavaju svoj položaj, što to znači za male dioničare? koja je perspektiva u neko dulje vrijeme, recimo godinu dana? Isplati li se čuvati dionice PBZa ili prodavati?
Čuvati ili prodati dionice PBZ ? Saznat češ …….hm recimo za godinu dana.
Malo su se ljudi ohladili od banaka,što je bilo za očekivat dok traje euforija za građevinarima.Proći će i to kad stignu izvještaji banaka za 2.Q.Mislim da je najpametnije u portfelju imati:Dva građevinara,dvije banke(PBZ-obavezno) i jednog brodara.Turizam trenutno nije in..