PBZ: Privatne investicije na čekanju

Naslovnica Forum Komentari članaka PBZ: Privatne investicije na čekanju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Često se pitam: koji je logos u temelju bankarstva? Ako nema logosa, nastavljam se pitati, da li je onda u temelju koji od mitoloških bogova? Imaju li banke i bankarstvo ikakvo utemeljenje uopće i/ili obitavaju u slobodno lebdećim modalitetima, slobodno lebdećim metamorfozama, slobodno lebdećim konstruktima, fuzijama i/ili difuzijama, konstruktima?
Što uopće u bankarstvu znači asimetrija informacija, rizici, plasmani, tržište ect?
Polariteti: štednja-investicije i/ili štednja-potrošnja, što znači i kojem tipu ekonomije pripada? Da li je riječ o razlici, suprotnosti, protivurječnosti, apsurdu, paradoksu i/ ili o običnoj asimetriji, dihotomiji?Što bankarstvu i bankama znači razlika tradicionalne i nove ekonomije? Da li je nova ekonomija isključivo e- bankarstvo i/ili ipak još nešto?! Kakvo je to bankarstvo u sjeni i da li im dolazi kriza kao dobrodošla, kao izgovor, opravdanje i/ili je bankarstvo u sjeni odgovor, migracija sredstava iz sunčanog bankarstva?Koje sunce štuju bankari uopće, koju mitologiju respektiraju? Da li je u igri Ra,Helije, Apollo, Svarog,Svarožić ect?
Ili je bankarska sijena ( čitaj: financijski žongleri)ovladala bankama i bankarstvom kao i migracija sredstava u bankarstvo u sjeni, odnosno, da li je jedino sunce, novo sunce, nova ekonomija bankarstva ona u „superdržavi“( Thomas Mayer- nekadašnji ekonomist Deutsche Bank-e) u kojoj su glavne bankarske institucije namjenska društva, conduitsi, investicijska društva/ ili hedge fondovi ect.???!!!

New Report

Close