PAUL (Paulana d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PAUL (Paulana d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tvrtka “Paulana” osnovana je 2005. godine sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. Nalazi se u privatnom vlasništvu i pravno je ustrojena kao dioničko društvo.

Osnovne djelatnosti tvrtke su razvoj, design, proizvodnja i prodaja sjedala za automobilsku i zrakoplovnu industriju. Cjelokupan proizvodni program namijenjen je izvozu na zapadnoeuropsko tržište.

Tim mladih, iskusnih i motiviranih ljudi čini jezgru projekta Paulana. Napornim radom stvaraju temelje novog smjera u tehnologiji razvoja i proizvodnje novih proizvoda u europskoj automobilskoj industriji. Stečenim iskustvom, znanjem i primjenom novih ideja stvaraju se proizvodi čije kompetitivne prednosti daju dodatnu snagu tvrtki i njezinim zaposlenicima.

Učinjen je tehnološki iskorak koji će odvojiti Paulanu od konkurencije i dati joj vodeću ulogu u postavljanju i vođenju novih trendova u automobilskoj industriji.

1. BUDINSKI KREŠIMIR 42.386 97,97 Osnovni račun
2. MIKULIĆ SANDRA 630 1,46 Osnovni račun
3. NOVAK MARIJAN 70 0,16 Osnovni račun
4. CIMAŠ SRĐAN 50 0,12 Osnovni račun
5. BRANDEIS TANJA 40 0,09 Osnovni račun
6. OBRAZOVIĆ ZDRAVKO 20 0,05 Osnovni račun
7. MALNAR MARIO 20 0,05 Osnovni račun
8. TARE VEDRAN 20 0,05 Osnovni račun
9. LESNIČAR DAMIR 20 0,05 Osnovni račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 2 0,00 –
Ukupno: 99,99

U Ponedjeljak 5.5.2008 pocinje trgovina dionicama Paulane. Nominala 500,00 Kn. Zanima me vase misljenje o ovoj firmi.

Kolega Ricardo, mislim da pogleda na TOP10 dioničara, posebno na postotak vlasništva prvog dioničara sve govori. Ja bih osobno bježao od takve dionice ko vrag od tamjana. Taj može napraviti squeez out kad mu se prohtje.

Pa on prikuplja kapital da bi razvio tvrtku. Da hoce squeez vec bi ga napravio. Skuplja lovu jer ima ugovore za isporuku sjedala za Renault a ugovor pocinje teci 2010. Sjedalo je kako sam negdje procitao je vec razvijeno ali sada treba biti dovoljno snazan da bi ih napravio 10 milja komada. Tako kad u 2010 kupis Renault auto, sjedala ce biti proizvedena u Slavonskom Brodu. + po nekoj logici bi trebao raditi i sjedala za Nissan i Daciu + odnedavno i Ladu u Rusiji jer su postali sastavni dio Renault grupe. U pamcenju mi je ostalo da ce po sjedalu dobiti oko 100€. Ne bih znao da li je puno ili malo ali ako ih napravi 10m komada onda bi mu nesta i trebalo ostati. Po meni dobra prilika. A tko voli nek izvoli. Ja cu uzeti nesto sitno pa s vremenom dokupljivati.

Ako im je ta proizvodnja u Poljskoj, Rumunjskoj ili Slovačkoj ili nekoj drugoj državi koja podupire proizvođačku industriju i koja ima auto industriju onda možda i uspiju. Ako misle to proizvoditi u Hrvatskoj mislim da su im šanse vrlo male.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


U pamcenju mi je ostalo da ce po sjedalu dobiti oko 100€. Ne bih znao da li je puno ili malo ali ako ih napravi 10m komada onda bi mu nesta i trebalo ostati. Po meni dobra prilika. A tko voli nek izvoli. Ja cu uzeti nesto sitno pa s vremenom dokupljivati.

Kolega, dobar pokušaj ali jako teško da će Vam poći za rukom da nekog “navučete na ovu dionicu.
U slobodnom opticaju je 800tinjak komada dionica. 100% sam siguran da nisu svi mali dioničari spremni prodavati ovu dionicu. Prema tome bi se na tržišti moglo naći kojih 100tinjak komada. Jasno bi mi bilo da ste ovjde stavili FI pa onda pričali. Ovako, no way da će ti ovo neko kupovat.

Bill Gatesu, ti kao vrhunski mozak zasigurno znas koliki su troskovi izlistanja poduzeca na burzu. Da, gore navedeni su stavili poduzece da bi napravili squeeze, jamacno…[bye]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Bill Gatesu, ti kao vrhunski mozak zasigurno znas koliki su troskovi izlistanja poduzeca na burzu. Da, gore navedeni su stavili poduzece da bi napravili squeeze, jamacno…[bye]

Kolega, nemojte se raditi pametni nego recite tko je uvrstio? Uvrsiti može svatko. U praksi uvrštavaju mali dioničari koji se ne mogu riještit dionica u dogovoru s gazdom. Kladim se da je i ovdje taj slučaj.

Ovo što si napisao o uvrštenju i squeezu. Bez veze. Jesi razmišljao da gazda ovdje napravi preoblikovanje u d.o.o. dok si reko keks. Ja se ne bih igrao sa ovako rizičnim dionicama. Vi kako hoćete. Samo Vas upozoravam na potencijalne probleme.

Što se tiče naknade za uvrštenje. Neću se kladiti, ali mislim da naknade za uvrštenje na Usporedno tržište ni nema ili je simbolična. Recimo naknada za uvrštenje u JDD je 6.000 kn. Tako da si opet ispao smiješan sa svojom konstatacijom kako im se ne isplati nešto uvrštavat ako misle radit squeez out.

Potpuno se slažem s Bill Gates, nemojte se zaletavati, tu vas mogu namajmunisati kao od šale, prvi dioničar 97,97% vlasništva, i što će to na burzi[bye]

Ricardo će to skupljati, koje priče, čemu to navlačenje drugih. Ovo je gore od ATLN, CROR….može svatko tko je dioničar tražiti izlistavanje na burzi i to ne košta…[bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I ja se slažem trebalo bi biti barem 25% u opticaju, ovo stvarno nema nikakvog smisla.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]


Potpuno se slažem s Bill Gates, nemojte se zaletavati, tu vas mogu namajmunisati kao od šale, prvi dioničar

Naravno, oprez je i vise nego pozeljan, no majmuniranje kao od sale je ionako u modi na ZSE proteklih mjeseci.

Najprije treba uci malo dublje u poslovanje, prouciti firmu, slazem se. No pausalno ocjenjivati za/protiv na temelju vlastitih bojazni malo je neozbiljno.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Poslao sam mail pa sam prebrisan. Pozivam na oprez, da li je glavni dioničar ista osoba o kojoj je business hr pisao kao o prevarantu?

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=58b71fc6-609f-49b5-a477-114be27d21a3

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

New Report

Close