Ovako ćete ubuduće dobivati otkaze

Naslovnica Forum Komentari članaka Ovako ćete ubuduće dobivati otkaze

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Opet samo kozmetika i kamilica.
Za prave promijene ovakvog ZOR-a, koji je vjerojatno najlošiji hrvatski zakon (koji ide na štetu poslodavaca i pravih radnika), potrebno je:
1. omogućiti jednostavno davanje otkaza ukoliko radnik više nije potreban poslodavcu (bolje i to, nego držati lošeg radnika i neomogućiti zapošljavanje dobrog radnika)
2. produžiti rok rada na određeno s 3 godine na 6 godina (bolje raditi 6 godina na određeno, nego nakon treće dobiti otkaz i ne raditi uopće)
3. Radno vrijeme neka ostane 40 h tjedno, ali ukoliko radnik potpiše da ŽELI raditi 1000000 sati prekovremeno, da mu se to i omogući i naravno uvećano plati (to je win-win-win situacija i za radnika i za poslodavca i za državu)
4. uvesti plaćanje kazni za poslodavce u određenom postotku srazmjerno njihovom prihodu (kazna od 60.000,00 kn nije ništa za HT d.d., dok je za malog privatnika to automatski ključ u bravu i svi na biro).
5. Uvesti mogućnost rada za vrijeme trajanje godišnjeg odmora, ukoliko to radnik dobrovoljno potpiše, naravno taj GO bi mu se platio kao prekovremeni sati (opet svi sretni i zadovoljni).

I država i sindikati i poslodavci moraju znati da od navedenih promijena bi svi profitirali, a sve one koji se ne pridržavaju zakona drastično i bez pardona kažnjavati.

Prepišimo Švedske zakone , to zemlja s izvanrednim rezultatima na svim poljima.

mislim da bi sve trebalo pojednostaviti i otkaze davati preko SMS-a.
da se ne trosi papir bez veze.


Prepišimo Švedske zakone , to zemlja s izvanrednim rezultatima na svim poljima.

Za voditelje projekta uzeti Vasu i Đapu, koji su eksperti u prepisivačini!

jedna od najgorih odredbi je da će tvrtku koja prekrši neka pravila zakona o radu zatvoriti odmah?!?!?!?…. i mrsić se još time hvali… znači nađeš jednog na crno u Konzumu npr. i onda njih deset tisuća pošalješ na burzu…briljantno genijalno

New Report

Close