‘Optimist sam, no 2014. poslovno je izgubljena’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Optimist sam, no 2014. poslovno je izgubljena’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

najvažnije je biti optimist, dugo godina na dobro plaćenom poslu i ponekad se malo čuditi, što se to ništa ne pokreće, još samo da dobije novo odijelo iz Varteksa

Nažalost već se vidi da je i 2015. izgubljena.
Čak 16 kvartala BDP u minusu ?
Šta god poduzme ova SDP+HNS Kukuriku Josipović-Milanovićeva vlada građanima Hrvatske sve je gore.
Iako imamo najveće poreze na svijetu (čak 572 razna !) oni i dalje uvode i dižu nove poreze.
Pored tako velikih poreza (uglavnom) nemoguće je pokrenuti bilo kakav uspješan posao.

.

Mene je strah 2015 g. !

Toliko su se naoštrili odnosi između vjerovnika i dužnika, da je teško ostati dužan ma i jedan dan, a da ne snosiš neke posljedice..
Bitka s neorganiziranom administracijom i dalje traje…
Postoje prekidi u izvršnim , neposrednim strukturama koje rade s
poduzetnicima i pogreškama u donošenju Zakona i Pravilnika…

Evo današnji primjer: OVRHA ZA HRVATSKE ŠUME…./ prijedlog/

Naravno, da ćemo odmah sve platiti , ali me živo zanima..
1. Zašto prema Zakonu o obveznim odnosima – dužnik i vjernovnik NE KOMUNICIRAJU.. . Tj. Nema dokumenta za terećenje / samo terećenje je iznos
prijavljenog godišnjeg prihoda a na to ide , ne znam 0.0264.? % iznosa…

Da bar pošalju iz Hrvatskih šuma IOS obrazac…! Vele…nemamo komjuetre,
i to nam je puno posla s kovertama… Mi, zapravo komuniciramo preko odjvjetnika. Oni se jave odvjetmiku, odvjetnik nama pošalje terećenje sa svojom urnebesnom zaradopm i taksama…a nakon toga…slijedi uobičejano plaćanje…

PRIJEDLOG nek naplatu vodi i dalje POREZNA UPRAVA ! Jer, ovo stvarno nema smisla, da se ovakko ponašaju Hrvatske šume…..

Moraš si sam skinuti ovbrazac, porezna nmora prihavtiti tvoje izvješće za proteklu godinu, a nakon toga sam sebi pokušaš obralčunati taj porez…i uplatiti a da se , prije ovrhe – nikad ne možeš uskladiti… asurdno.

Ljekarne u Hrvatskoj izgubile su spor na Vrhovnom sudu. Duh gradskih ljekarni Zagreb je preko 500.000 kuna, a Gradske ljekarne Split, odakle je Predsjednik
H ljekarničke komore….ne znam da li je platio dug… bio je oko
1.5 MIL kuna……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Primjer broj 2:
Trošarine..nakon što je CARINSKA uPRAVA nezakonito obračunavala trošarine na alkohol, oslobođenim trošarinskim korisnicima, ovrhe koje su poslane- još nisu
skinute , tj. stavljene van snage…nego nam i dalje stižu OPOMENE..
Problem je navodno u tome, što predmete iz Područnim ispostava slabo
i sa zakašnjenjem šalju u Direkciju, odakle se šalju prijedlozi ovrha na naplatu,..
mi smo kao dežurna služba…pazimo, da nas ne pojedu preko noći…i pratimo ko
tajne službe, gdje predmeti zapinju, i tko je na godišnjim odmorima…

PRIMJER 3: Nova lista lijekova. ž
Umjesto sretne Nove 2015.,g ljekarnici imaju hrpu informatičkog posla. Najprije će morati prije Nove 2015. izmijeniti stope poreza na dodanu vrijednost na preko 60 najprodavanijih artikala lijekova koje uglavnom plaćaju pacijanti
uz privatne recepte.
Zatim, slijedi informatička obrada završetka godine, prijenos salda, izmjene
novih cijena lijekova zbog NOVE LISTE LIJEKOVA , pa izvještaji o nivelicijama,
provedbe odobrenja za negativne nivelacije…..itd.itd,

I tako…sretno u novu …godinu…fakat..baš .nam je lijepo..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Miami, i dalje biraj Yusipovića&co da ti kroji ovakvu pravdu, pravila i Zakone.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close