Pa sve te kupovine zadnje tri godine opravdavaju vrijednost, a sad kad će se ista vidjeti, nadam se što kasnije… čisto da se izuje iz cipela što više špekulanata.
kako se ova 3opt prodaje po cijena 88,00 komada 100 000 i na kraju ukupno 18 480 ??!!
to je transakcija br. 17 022 u 09:39:53
meni tu ništa ne štima.
Zato što je obveznica odnosno dug po njoj restrukturiran i promjenjena su joj obilježja.
Otpisano je 70% (pretvoreno u dionice), pa je koeficijent za izračun 0,3*0,7. Dakle, 0,21*100.000*88=18.480
Hrvatski burzovni apsurdistan se nastavlja: kupnja se digla na 1,68 kn, a prodaja stoički čeka na 1,69 kn. Kažu da pametniji popušta, no ima li takvih ovdje? 😉
Zato što je obveznica odnosno dug po njoj restrukturiran i promjenjena su joj obilježja.
Otpisano je 70% (pretvoreno u dionice), pa je koeficijent za izračun 0,3*0,7. Dakle, 0,21*100.000*88=18.480
hvala. već duže vrijeme to gledam pa nikako da pitam.
Iz Vaše perspektive bi onda i odnos bid-ask (152-153) na HT-u bio apsurd,a tome nije tako već duže vrijeme.Ukoliko Vam nije problem objasnite mi razliku. Možda sam cjepidlaka,ali danima pišete o nekakvim apsurdima i čudite se.
Prošle godine EBITDA je bila 105 mil kn., ove godine po trendu povećanja iz prva 3 kvartala ista bi trebala biti oko 115 mil. kn.
Drago mi je vidjeti oproravak profitabilnosti tj. EBITDA marže kroz prva 3 kvartala 2018 godine(1 kvartal 18,50%, 2 kvartal 21,20%, 3 kvartal 23,10%), a kao posljedica sinergije pripajanja sa H1…za 2019 su najavili da će sinergija smanjenja troškova pripajanjem sa H1 biti realizirana do kraja.
Izvješće će biti 14.02.
Otkud vam da je izvjesce 14.02.? Jel tako pise u nekoj najavi? Nisam citao pa pitam.
Pošto ide prodaja ako se ne varam😂, 2019 bi trebala biti godina ušminkavanja uz očekivani rast EBITDE (stabilni prihodi uz rast EBITDA marže na 24%-25% što je jako dobro jer nemaju mobilni segment a ta visina marže je i bila ciljana prilikom plana restrukturiranja), daljnje smanjenje duga , prikazivanje određene dobiti.
Potrebno je samo malo smanjiti kapitalna ulaganja i amortizaciju i eto ti 20-ak mil. kn dobiti.
Štogod mislili o ZABI uvijek je bitno imati jakoga vlasnika, uz stabilno poslovanje i prodaju koja se mora riješiti u zadanim rokovima bez mogućnosti daljnje odgode, ja gledam optimistično na rasplet Optime uz prihvaćanje određenog rizika naravno.
Bravo. Odlican post. Sve si rekao. Kratko i jasno.
Mene recimo tangira smanjenje koeficijenta tekuce likvidnosti sto bi indiciralo da je firma pred konacnim stecajem. Ali opet sve druge okolnosti, ukljucujuci i reklame na TV-u te rast prihoda i Ebitda upucuju na suprotno.
Imam Opte i ne drukam na pad. Nego poticem raspravu. Kupio bih jos ali me strah jer su mnoge aveti u igri ovdje. Eto…