Meni ništa nije jasno, osim da je ask čudan.
Ne žele prodavati po višim cijenama.
A ?
Niti meni ništa nije jasno, da je ask čudan to je očito… meritum događanja, je ovdje da je baš sve čudno (i izvješća, i trgovanje).. i da ništa nije svakome jasno.
Pukovnik il’ pokojnik-fraza koja bi u prijevodu značila kud’ puklo da puklo, kom opanci kom obojci, šta bude biće, itd. itd. …i kladim se ( sa zadrškom) na pukovnika, jer za pokojnika je sve skupa prekomplicirano…jednostavno i očito se ovdje radi na tome i previše za “pokojnika”.
Svi o dugovima, nitko o trgovanju.
Nisu nikome čudni nalozi od po 10 tisuća komada, koji padaju iz vedra neba po raspoloživom bidu ?
I uz to nema promjena u top10. Ocito je sad ZABA skrbnicki, koji je ispao prije par dana iz top 10, poceo sa “ubijanjem”.
Borba tko ce prodat jeftinije 6 mjeseci prije pocetka prodaje…
Unatoc jakom pritisku na prodaju opusten sam i sasvim se dobro i sigurno osijecam u poziciji…a to me i najvise brine…jesam lud pa nesto nevidim ili se samo “veliki” igraju s tudjim parama…
Zanimljivo, do 1.75 na prodaji je 10 naloga, na kupovnoj strani do 1.6 je cak 37 naloga. (barem prema Hitinoj gledalici).
Malo prodavaca…
čestitke onima koji su jučer kupili po 1.65-1.66
a ako netko za 5 minuta zatuče cijenu na 1,6 kn što ćeš onda? izraziti im sućut?…radije napiši “kupio sam jučer po 1,65 i sad se nadam prodati po 1,7 kn 😉
neće opte za sad nigdje, slijedi taljiganje oko 1,7 kn
Nisam dragi, kupovao sam po 1.69 -1.7 jer nisam iskreno očekivao da će se pokrenuti takva panika zbog jednog naloga od 20.000 komada na 1.74 i jednog koji je tukao sa 10.000 na 1.71. Ulagači na ZSE su stvarno plahe životinje…
Gle, problem je ovdje očit, interes postoji, ali to je uglavnom hrpa malih, nemamo nekog Bilbiju ili Bakića da “muški” povuče prema gore. Isto tako imamo par velikih sa par milijuna komada koji očito imaju zadatak da guraju cijenu prema dolje, a burekdžije isto ne pomažu previše tako da je rezultat mrcvarenje s povremenim skokom gore. Netko jači bi ovo napucao preko 2.00 u pola dana, ali o tome trenutno možemo samo sanjati…
Stara žvaka.
Mirela Šešerko, Uprava Optima telekoma za tehniku ——————
————Optima je jedna od nekolicine tvrtki u Hrvatskoj koja je, nakon predstečajne nagodbe, ne samo opstala na tržištu, već je, uz redovno izvršavanje svih svojih obveza i bitno ojačala poziciju na tržištu. Upravljanje od HT-a omogućilo nam je stabilizaciju poslovanja, a preuzimanjem H1 Telekoma vidimo prostor za dodatno dugoročno povećanje vrijednosti kompanije. Optima i H1 su vrlo slične kompanije koje nude slične usluge. Upravo je zbog toga uočen značajan sinergijski potencijal koji će nam osigurati smanjenje troškova i povećanje poslovne efikasnosti. Kroz ovo pripajanje vidimo prostor za stvaranje jedne stabilne i snažne, tržišno relevantne tvrtke, koja će predstavljati kvalitetnu opciju za korisnike telekomunikacijskih usluga.
Samo pripajanje važno je i iz pozicije korisnika H1 usluga, koji će nastaviti neometano koristiti svoje usluge, a što bi bilo upitno da do akvizicije nije došlo. Nadalje, Optima će kroz razmjenu najboljih praksi i znanja s kolegama iz H1 nastaviti ulaganja kako bismo korisnicima omogućili najbolja rješenja i usluge, bez povećanja cijena. Nakon što se pripajanje provede i počnu koristiti svi sinergijski potencijali, vidimo stabilnu i jaku Optimu, što predstavlja dodatnu garanciju ispunjenja obveza iz predstečajne nagodbe obiju kompanija, ali i kao dobru priliku za povrat povjerenja investitora.——————–
Ovdje je bilo najavljeno stabilno rastuće dobro poslovanje, u skladu sa najboljom praksom.
Sada čekamo izvješće.
O povjerenju investitora dalo bi se razgovarati.
Nije mi jasno zašto vam se svima žuri….da to treba vec sada biti na 3,4 kn…?
Nemate novac?Nemata živaca?
Vi bi kupovali i prodavali pa da zaradite 10 x na Optimi?
Tad trebate to raditi na US burzi….ima tamo 2000 razlicitih >Optima….
Ako je odgovor da…onda nije ovo za vas….
Trebate ici u kladionicu,rulet…u banku staviti novce na sigurno…tamo možda dobijete odmah x 10 necega….eura,dinara,maraka…
Nema tu još interesa da ide gore,nema novih velikih ulagaca. I ja sam u minusu ali to ne gledam tako…
Prvih 10 ceka prodaju firme kao i svi mi dugorocni ulagaci.
Ili nagovorite svoje mame i tate, bake, dedu, suprugu…da kupe vece količine Optime i eto nas na 3,4 kn u par dana…
I ja bi volio da je to vec tako ali nije i mogu smireno cekati jer firma radi dobro i cekam zavrsetak ove price…
01.07.2019, je meni jako blizu a tek 01.01.2020. tad ce se vec itekako spominjati ova vremena…kad je bilo za 1,65 kn Optime.
Tako ja to gledam i nemojte mene slušati ili pratiti kod vasih ulaganja.
pozz
Njuškam malo ovu dionicu, vidim da ste se dosta svi raspisali zadnjih tjedana. Može netko od vas koji malo duže pratite reći od kud pokojni stric Hanzi u cijeloj ovoj priči? Imam dobra iskustva s njime, naime stric Hanzi nikad pare nije gubio…
Njuškam malo ovu dionicu, vidim da ste se dosta svi raspisali zadnjih tjedana. Može netko od vas koji malo duže pratite reći od kud pokojni stric Hanzi u cijeloj ovoj priči? Imam dobra iskustva s njime, naime stric Hanzi nikad pare nije gubio…
Citao sam malo forum od pocetka na ovaj topic.
Stric Hanzi je od pocetka; kupio prvo obveznice Opte, pa sudjelovao u IPO-u koji je bio po 265kn sa nekih cc 35mil kn
Pokojni stric Hanzi je bio izvorni ulagač u projekt Matije Martića koji se zvao Optima Telekom. No, stric Hanzi je i kasnije ulagao, i uglavnom je kupovao obveznice, međutim to ulaganje se nije pokazalo kao najbolje, pa je za dio tog ulaganja stric Hanzi dobio dionice. Danas njegova kćerka “prijestolonasljednica” sjedi u NO Optime i pretpostavljam zajedno sa dioničarima čeka konačan rasplet ove priče.