OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja ne vidim gdje je tu problem?

Ako je planirano da se tako plati, očito je da će tako biti i plaćeno. Ne treba brkati novčani tok i operativnu profitabilnost iako to naravno ima veze jedno s drugim. Zadatak je uprave da brine o uskladbi potraživanja i obveza i pravovremeno se pripremi za vraćanje dugova. Optima nije nikad imala problema s time (osim kad je završila u predstečajnoj) ne vidim zašto bi sada imala problema? Nisu to razine dugova ni povrata koje bi značile kraj za društvo, a pogotovo jer društvom upravlja jedan od ključnih vjerovnika koji ima svoje interese, ali mu sigurno nije interes da društvo koje konsolidira i kojim upravlja zapadne u financijske poteškoće.

Činjenica jest da pojedinci pokušavaju "podmetati klipove" ulagačima, al to je sve tradicionalni foklor na domaćoj burzi i oko toga se ne bi trebalo pretjerano zabrinjavati niti tome pridavati značajniju pozornost.

Ja nisam rekao da je problem niti da ga oni nece isplatit, ako su neke stvari cinjenice
zbog cega to svacate kao neciji cilj da rusi cijenu niti je moj interes da cijena pada jer time i ja gubim kako rambo apostrofira da ja pobjedjujem jer cijena pada ne neman taj cilj niti se tome veselim, cilj foruma je iznosenje svih relevantnih cinjenica i vidjena oko jedne dionice na temelju koji ulagac moze skupit podatke koje je mozda sam predvidio i donijet odluku, niti je ikad uputno donosit ulagacke odluke na temelju forumskih pisanja i uvijek je pozeljno da na forumu postoje drugacija misljenja jer svatko ima drugacije poglede sta vise misljenja to je blize realnijem stanju, s druge strane ja procjene dugova radim radi sebe jer iako ne mislim da ce imat problema s isplatom isto smatram da je 80% dospjeca dugova u udjelu EBITDA sljedece dvije godine povecan rizik jer se smanuje koliko ostaje za ulaganja i vanredne troskove te svako buduce moguce smanjenje EBITDA taj rizik povecava bez obzira sta je ZABA jedan o glavnih vjerovnika i sta vjerovatno nije u interesu da se ovdje desi problem kazem vjerovatno jer oni imaju svoje interese ja svoje i svak gleda sebe prvo,drugo vjerovnicima ne vjerujem u nikakvom slucaju, ovdje je sreca da je ZABA i najveci dionicar pa je u sukobu interesa sa samim sobom kao vjerovnik i dionicar.S druge strane dospjece dugova je napisano i iz razloga da ako netko vidi gresku da to prijavi jer time i meni pomaze ako greska postoji.Znam da EBITDA nije novcani tok ali isto zna se kako se novac namiriva ili povecanjem obveza ili prodajom imovine ako iz regularnih poslovnih operacija zafali novca

Ignore : renči

U naredne dvije godine za kad se kaže da su povećane isplate pa manje ostaje za ulaganja itd. su dugi period, a do tada će prodaja već biti obavljena. Jer HT sigurno neće igrati na to da se proces rješava kad su prava već istekla. Znači s početkom 2021 je Optima već kod nekog drugog.
A već za 6 mjeseci ili prije ćemo znati da li je eleborat predan ili pet idu neke odgode. Nadam se da ne. O tome primarno ovisi razvoj situacije ovdje. Ako se elaborat preda na ljeto game over. Podaci su nebitni, bitna je samo cijena što piše tamo.
Zaba ima interes kao vjerovnik što više naplatiti te kao dioničar što skuplje uvaliti. Prvo ovo prvo, a drugo isto dolazi na red.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Komentar je slobodan a činjenice svetinja. Ako netko piše krive brojke isto izgleda jako sumnjivo. Ja što ne znam ne pišem.
Napisao sam npr. da je Optima prošle godine potpisala krovni Ugovor sa Javno bilježničkom komorom(provjereno sa 2 javna bilježnika i sa Optimom) i još jedan Ugovor sa ključnim kupcem tj. sa Gradom Zagreb-vrtići, škole, domovi(provjereno sa korisnicima).
Hoću reći da pišete točne informacije, ne treba nam ovo…

Jos jedna stvar koja je bitna iako je povecano dospjece dugova povecan rizik, s druge strane urednim podmirenjem dugova cijena optime ce imat visu vrijednost jer ako zbrojimo da na naplatu dolazi necu sad ic brojit bez kamata otprilike u ove dvije godine cca 180 mil glavnice sta je poprilican dio duga time ce taman pred prodaju optima imat toliko duga manje pa bi i sama vrijednost za toliko trebala bit veca, ali to to su one dvije strane narastao rizik ali s druge strane ako se rizik smanji isplatom premija poraste

Komentar je slobodan a činjenice svetinja. Ako netko piše krive brojke isto izgleda jako sumnjivo. Ja što ne znam ne pišem.
Napisao sam npr. da je Optima prošle godine potpisala krovni Ugovor sa Javno bilježničkom komorom(provjereno sa 2 javna bilježnika i sa Optimom) i još jedan Ugovor sa ključnim kupcem tj. sa Gradom Zagreb-vrtići, škole, domovi(provjereno sa korisnicima).
Hoću reći da pišete točne informacije, ne treba nam ovo…

Vi tvrdite da su te cinjenice krive i da su izmisljene i da su dokumenti izmisljeni odakle se doslo do tih informacija?

Apsolutno su navedene brojke netočne, namjera po pitanju manipulacije cijenom očita. Viđena igra..kao imate Optimu i kao ona Vam vrijedi i onda iznošenje krivih podataka(naravno loših).

Meni ništa nije jasno, osim da je ask čudan.
Ne žele prodavati po višim cijenama.
A ?

Cijela poanta Opte je ta da ima duga koliko ga ima to nitko nezna sa sigurnoscu cim je usla u predstecajnu nagodbu znaci da ga ima vise nego kapitala u najboljem slucaju ako sve prodje uredu optima ce vracati godine i godine dugovanja u prevedenom znaci da do tada ova dionica nevrijedi nista svi ostali zakljuci su suvisni odnosno sami sebe tjesite da nije tako jer imate te dionice u portfelju.

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

Dragi pific. OPTE je bila u puno goroj situaciji prije 2 godine nego je danas pa su ljudi tada placali 4 kn za dionicu. Ovo je 30 lipa iznad cijene kad su objavili predstecajnu, a slozit ces se da je od tad poslovanje ipak stabilnije, prodaja se blizi itd. Ako gledas samo kapital, koliko bi ti onda procijenio npr. Teslu ili Amazon? -100%? A ljudi placaju velike novce za te dionice. Ne mozes isto valuirati telekom ili turisticko poduzece. Aj nazad u skolu…

Apsolutno su navedene brojke netočne, namjera po pitanju manipulacije cijenom očita. Viđena igra..kao imate Optimu i kao ona Vam vrijedi i onda iznošenje krivih podataka(naravno loših).

Izvor informacija

Za optimu

https://www.optima.hr/info/objave-za-investitore

http://predstecajnenagodbe.fina.hr/pn-public-web/predmet/search

trazite objave i infomacije za H1 telekom i Optimu

Izvolite naci dio koji ne odgovara iznesenom inace ovakve pausalne ocjene su cisti spam vidjeno vec dosad dokazivanje bez argumenata.

Jedini dio koji je upitan dospjece i naplata MCL obveze kako sam vec naglasio nekoliko puta da ne bude zabune jer je u nagodbi definiran na vise nacina te definirati tocno obvezu nije moguce

“Vjerovnici predstecajne nagodbe i Duznik suglasno utvrduju kako Duznik ima pravo/ ovlastenje, ali ne i obvezu, podmiriti bilo koji nenamireni iznos MCL-a u novcu, u pet jednakih godisnjih anuiteta, koji ukljucuju godisnji amortizirani dio glavnice MCL-a i obracunatu kamatu po stopi od 8% godisnje, a koji dospijevaju 31. prosinca za tekucu poslovnu godinu.”

ima jos i ostatka kako se definira MCL ali cisto da se zna da ta obveza moze i ne mora bit ali ostala je jos samo jedna rata to je sigurno, kada ce se i kako naplatiti je otvorena stavka.

Cijela poanta Opte je ta da ima duga koliko ga ima to nitko nezna sa sigurnoscu cim je usla u predstecajnu nagodbu znaci da ga ima vise nego kapitala u najboljem slucaju ako sve prodje uredu optima ce vracati godine i godine dugovanja u prevedenom znaci da do tada ova dionica nevrijedi nista svi ostali zakljuci su suvisni odnosno sami sebe tjesite da nije tako jer imate te dionice u portfelju.

Ako ne vrijedi ništa zašto se i A1 i HT “tuku” oko toga da je zadrže odnosno preuzmu?

Zašto je A1 kupio preklani metronet i platio ga 310 milijuna kuna sa 280 milijuna kuna kamatonsonog duga i prihodima na razini od cca 200 milijuna kuna? sa koncem 2017. godine knjigovodstveni kapital metroneta iznosi koliko?

780 tisuća kuna. Ima na Fina-i odnosno u sudskom registru pa provjerite. Kako to Metronet toliko vrijedi, a Optima “ništa” sa 2,5 puta većim prihodima?

Dragi pific. OPTE je bila u puno goroj situaciji prije 2 godine nego je danas pa su ljudi tada placali 4 kn za dionicu. Ovo je 30 lipa iznad cijene kad su objavili predstecajnu, a slozit ces se da je od tad poslovanje ipak stabilnije, prodaja se blizi itd. Ako gledas samo kapital, koliko bi ti onda procijenio npr. Teslu ili Amazon? -100%? A ljudi placaju velike novce za te dionice. Ne mozes isto valuirati telekom ili turisticko poduzece. Aj nazad u skolu…

Pa sta ti je to mjerilo neko placalo 4 kune a sada 1,7 daj molim te kakve su ti to analize ovdje niti jedan ozbiljan igrac nebi uletio.

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

New Report

Close