OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I TA weekly je neodlučna, ni za rast, ni za pad….možda malo više u prilog rasta 🙂

slažem se.. u takvim situacijama, preferiram Indikator akumulacije/distribucije, pogotovo ako pokazuje divergenciju:
https://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:accumulation_distribution_line

.. it is important to use the Accumulation Distribution Line in conjunction with other aspects of technical analysis, such as momentum oscillators and chart patterns. It is not a standalone indicator.

Po onome sta sam ja uspio pobrojat ovako bi trebalo izgledat dospjece kredita za 2019 godinu, ako tko vidi neku gresku nek javi.

Obveze H1 telekom koje je preuzela optima

Dospjece sijecanj 2019

Grupa 1 – 4,8 mil

Grupa 2 – 10 mil

Grupa 3 – 4,6 mil

Grupa 4 – 9 mil

Grupa 5 – 10,8 mil

Ukupno 39,2 mil (S tim da su u ovo uracunate kamate)

Obveze Optime po dospjecu kada bi trebalo bit

15.3

4 rata MCL zagrebackoj banci glavnica 8.2 mil i kamata 0,7 (Zadnja rata, po nagodbi postoji mogucnost odgode placanja ovisno o novcanom toku opisano u nagodbi)

30.3

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5mil i kamata 2.2 mil

30.11.2018 do 30.5.2019

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice glavnica 7.5 i kamata 1,5

30.6

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5mil i kamata 2.2 mil

30.9

30.5.2019 do 30.11.2019

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice druge rate glavnica 7.5 i kamata 1,3

31.12

S tim da su prosle godine jednu Trazbinu vjerovnika kategorija c platili 2.1.2018, a trebali su do 31.12.2017, moguce da i ove malo produze ako s tim imaju neku racunicu inace bi trebale bit takve 4 rate godisnje

Znaci po nekoj mojoj racunici

H1 obveze oko 39,2 mil, optima 55,5 mil sveukupno 94,7 mil (Udio ht-ovog duga u ovoj otplati ako se tko pita je 7,8 mil)

Ignore : renči

Gore je samo greska di pise da se radi o drugoj rati vjerovnici b korporativne obveznice to je ostalo kod copy paste ne utjece na izracun

Dospjece 2020

Po onome sta sam ja uspio pobrojat ovako bi trebalo izgledat dospjece kredita za 2020 godinu, ako tko vidi neku gresku nek javi.

Dospjece sijecanj 2020

Grupa 1 – 8 mil Zadnja

Grupa 2 – 9,7 mil

Grupa 3 – 7,7 mil Zadnja

Grupa 4 – 15,1 mil Zadnja

Grupa 5 – 18 mil Zadnja

Ukupno 58,5 mil

30.3

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5 mil i kamata 2.1 mil

30.11.2019 do 30.5.2020

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice glavnica 7.5 i kamata 1,1

30.6

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5mil i kamata 2.1 mil

30.9

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5mil i kamata 2 mil

30.5.2020 do 30.11.2020

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice glavnica 7.5 i kamata 0,9

31.12

Trazbina vjerovnika kategorija c zagrebacka banka glavnice 5mil i kamata 2 mil

H1 obveze oko 58,5 mil, optima 45,2 mil sveukupno 103,7 mil (Udio ht-ovog duga u ovoj otplati ako se tko pita je 13 mil)

Kamate nisu racunane vec odokativno kako su vec pratile prijasnje obveze pa moguce da je razlika nekih 10-20%, te su sve brojke zaokruzivane nije toliko ni bitno jel mil vise ili manje

Hvala.

Obveze su objedinjene i dio njih je već zatvoren. Ne možeš ti računati tekuća i buduća dospijeća dugova jer ne znaš sto je otpisano, sto u medjuvrememu refinancirano, a sto prijevremeno naplaćeno uz diskont.

S druge strane ne razumijes da će Ebitda rasti iz razloga jer je završeno seljenje korisnika sa dvije platforme na jedinstvenu i tu će objedinjeno društvo ostvariti znacajne uštede. Ovdje pojedinci ne razumiju sam biznis niti sto u stvarnosti znaci spajanje dviju platformi odnosno migracija korisnika na jedinstvenu

Besmisleno nabrajanje koje ima uporište u prastarom planu predstecajne koji je višekratno prilagodjavan i mijenjan.

Obveze su objedinjene i dio njih je već zatvoren. Ne možeš ti računati tekuća i buduća dospijeća dugova jer ne znaš sto je otpisano, sto u medjuvrememu refinancirano, a sto prijevremeno naplaćeno uz diskont.

S druge strane ne razumijes da će Ebitda rasti iz razloga jer je završeno seljenje korisnika sa dvije platforme na jedinstvenu i tu će objedinjeno društvo ostvariti znacajne uštede. Ovdje pojedinci ne razumiju sam biznis niti sto u stvarnosti znaci spajanje dviju platformi odnosno migracija korisnika na jedinstvenu

Besmisleno nabrajanje koje ima uporište u prastarom planu predstecajne koji je višekratno prilagodjavan i mijenjan.

Sve stvari koje govoris su provjeravane, postoje kvartalna izvjesca duznika gdje se vide kako idu obveze i koje su otplacene koje se mogu provjerit prema redu u predstecajnoj nagodbi i da li odgovaraju, prema tome se lako da zakljucit koje su buduce, a sam si izjavio da ne znas koji dugovi su na naplati ali znas drugome govorit da zna, MCl dug koji je HT pretvorio u temeljni kapital naknadno nije uzet u obzir, gore su detaljno navedene brojke koje mozes provjerit, ako imas drugacija saznanja onda navedi koja brojka tocno je kriva navedi izvor koja ukazuje na drugacije jer ovo je predstecajna nagodba i sve stvari moraju bit dokumentirane i transparentne tako da za sve sta govoris mora postojat pisani trag inace ovako pausalno iznosenje nema nikakvog smisla niti je korisno ikome na forumu osim tebi DonJuan zbog cega ne prihvacas cinjenice to samo ti znas i imas potrebu da napadas ljude koji nisu u tvom klanu.

Svatko može izvaditi par brojeva i nekog dokumenta i pozivati se na njih i falsificirati priču oko njih.

Obzirom da je od ove godine Hanfa nadležna za brojeve, ja ću vas prijaviti regulatoru pa ćete nadam se naći vremena da pojasnite sve brojeve koje ovdje iznosite. Ako ste ih korektno i vjerodostojno prenijeli nećete imati razloga za brigu.

fafalica
Ovo što ste sad napisali ima popriličnu težinu i zapravo bi bilo najbolje da otkrijete svoj identitet te predočite dokaze za to što pišete.
Ovo da radite u Optimi i da znate da su brojevi falsificirani.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

@kukuriku
gdje si to pročitao da “fafalica” radi u opte i da tvrdi da su brojevi falsificirani?? nigdje to izričito ne piše!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Po onome sta sam ja uspio pobrojat ovako bi trebalo izgledat dospjece kredita za 2019 godinu, ako tko vidi neku gresku nek javi.

Dospjece sijecanj 2019

Grupa 1 – 4,8 mil

Grupa 2 – 10 mil

Grupa 3 – 4,6 mil

Grupa 4 – 9 mil

Grupa 5 – 10,8 mil

Ukupno 39,2 mil (S tim da su u ovo uracunate kamate)

15.3

4 rata MCL zagrebackoj banci glavnica 8.2 mil i kamata 0,7 (Zadnja rata, po nagodbi postoji mogucnost odgode placanja ovisno o novcanom toku opisano u nagodbi)

30.3

30.11.2018 do 30.5.2019

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice glavnica 7.5 i kamata 1,5

30.6

30.9

30.5.2019 do 30.11.2019

Vjerovnici kategorije b korporativne obveznice druge rate glavnica 7.5 i kamata 1,3

31.12

S tim da su prosle godine jednu Trazbinu vjerovnika kategorija c platili 2.1.2018, a trebali su do 31.12.2017, moguce da i ove malo produze ako s tim imaju neku racunicu inace bi trebale bit takve 4 rate godisnje

H1 obveze oko 39,2 mil, optima 55,5 mil sveukupno 94,7 mil (Udio ht-ovog duga u ovoj otplati ako se tko pita je 7,8 mil)

Ja ne vidim gdje je tu problem?

Ako je planirano da se tako plati, očito je da će tako biti i plaćeno. Ne treba brkati novčani tok i operativnu profitabilnost iako to naravno ima veze jedno s drugim. Zadatak je uprave da brine o uskladbi potraživanja i obveza i pravovremeno se pripremi za vraćanje dugova. Optima nije nikad imala problema s time (osim kad je završila u predstečajnoj) ne vidim zašto bi sada imala problema? Nisu to razine dugova ni povrata koje bi značile kraj za društvo, a pogotovo jer društvom upravlja jedan od ključnih vjerovnika koji ima svoje interese, ali mu sigurno nije interes da društvo koje konsolidira i kojim upravlja zapadne u financijske poteškoće.

Činjenica jest da pojedinci pokušavaju “podmetati klipove” ulagačima, al to je sve tradicionalni foklor na domaćoj burzi i oko toga se ne bi trebalo pretjerano zabrinjavati niti tome pridavati značajniju pozornost.

Svatko može izvaditi par brojeva i nekog dokumenta i pozivati se na njih i falsificirati priču oko njih.

Obzirom da je od ove godine Hanfa nadležna za brojeve, ja ću vas prijaviti regulatoru pa ćete nadam se naći vremena da pojasnite sve brojeve koje ovdje iznosite. Ako ste ih korektno i vjerodostojno prenijeli nećete imati razloga za brigu.

Svi brojevi su izvadjeni iz kvartalnih izvješća o izvršenim obvezama po predstečajnim nagodbama te iz predstecajne nagodbe ti tvrdis da su ta izvjesca falsificirana bravo

Pri objavi popisa je navedeno da onaj tko vidi gresku da javi jer greske su moguce tako da svatko moze sudjelovat jer svi dokumenti su javno dostupni, u tom popisu jedino dospjece i nacin obveze po MCL nije definiran kako treba sta je navedeno u zagradama, po tom pitanju ne postoji nikakava odgovornost i da postoji greska tako da slobodno me prijavite gdje god hocete.

Vase otvaranje profila prije par dana ne ukazuje na neke casne namjere vidljivo i po vasim porukama

Postavlja se pitanje da li postoji tu namjera Statusaqvo da iznosi netočne informacije da bi manipulirao cijenom i za koga tj. da bi možda istu nastojao srušiti da kupi jeftinije netko? Čudno komentiranje, po meni treba iznositi samo točne informacije jer u suprotnom postoje određene namjere.

New Report

Close