Pogledala sam knjigu od siječnja prošle godine, i usporedila sa knjigom od siječnja ove godine.
Dionice Optime šeću sa računa na račune….. na skrbničke, valjda i u zalog, pojavljivale su se dionice C serije, i obzirom na to koliko je dionica protrgovano u posljednjih godinu dana ja na prvi pogled ne vidim bitnih promjena. Izašla su dva fonda, i HP….. ostalo na prvi pogled kako bilo, tako i ostalo… mora da ja to nisam dobro gledala ? Uz toliko seljenja sa računa na račune teško je to sagledati.
Jedan dan olovku i papir, i redak po redak.
Ti fondovi su imali male količine, sad da li je to učinjeno radi “sređivanja” portfelja ili radi kontrole cijene vidjeti ćemo ubrzo.
Glavni dioničari čvrsto drže dionice, kupili su mnogi zanimljivi igrači…približavanje prodaje Optime će odraditi svoje. Potencijala ima do 20 kn, rizika ima, svega ima.👍
Jbg kad je prodavao jedan fond a bivši predsjednik uprave povezanoga društva kupovao u to vrijeme , šta s tim…on je bivši pa ne vrijedi valjda prijava.
I nemojte misliti da nas ne čitaju “veliki”…itekako nas prate jer nismo ni mi baš “mali”…i neka nas ne cenzuriraju jer iznosimo svoja saznanja i informacije.
Pa vise privatnih osoba koje su radile u bankama i slicno je kupovalo optimu a banke su prodavale..
Lako se pogleda u stare knjige ili nove i zgugla imenom i prezimenom tko je tko, ima poznatih faca iz svijeta financija.
Ovdje nije nista slucsjno…
na zse treba uvesti minimalan iznos transakcije, a ne da se dopuštaju ovakva sr.anja s “transakcijama” od par kuna i tim sprda cijela burza…ne znam kako upravi burze nije neugodno zbog ovakvih stvari!??
vidim da mnoge kolege ovdje pogrešno razumiju naziv, uređeno tržište,
mi smo svjetlosnim godinama udaljeni od toga,
to bi valjda svima trebalo biti jasno, tko god ima imalo respektabilniji staž na ZSE,
koliko je toga do sada napravljeno nepošteno prema malim ulagačima , mogli bi samo o tome pisati,
ali mali nikako da shvate, da ovo nije organizirano radi njih i njihove zarade, nikome nisu bitni i nikome ne trebaju, večini “Gazda” samo smetaju i mnogi bi ih ne samo istisnuli, nego otjerali i protjerali
…ne znam kako upravi burze nije neugodno zbog ovakvih stvari!??
Lega, hvala ti za ovo.. nasmijalo me dobrano. 🙂
Ako im do sada nije postalo neugodno, sumnjam da ce im postati. Kao sto se vidi iz stanja na trzistu kapitala, to je jedna uistinu nesposobna ekipa. 🙁
Pa vise privatnih osoba koje su radile u bankama i slicno je kupovalo optimu a banke su prodavale..
Lako se pogleda u stare knjige ili nove i zgugla imenom i prezimenom tko je tko, ima poznatih faca iz svijeta financija.
Ovdje nije nista slucsjno…
Ako je stvarno tako, nije li to jak signal za kupnju ili dokup kolega???
Naravno. Nisu se valjda svi ti s raznoraznim vezama i poznanstvima nasanjkali.
Ako jesu i ja cu se snjima.
Ako ce oni jest janjetinu i ja cu, a bit ce za ogromno stado 😉
Evo ga opet…sa 2 komada spušta cijenu..pri kraju je s dionicama za rušenje 😂
Dobro narod kaže- “svaka bud.ala ima svoje veselje”. Pa nek se lik s ta 2 prodana komada veseli 😏