Ono, cekam te na bidu 6% ispod prvog pa udri.
Slabo on nesto udara po bidu. Iako sad nam se bid opasno stanjio, sa 100.000 kom ovo zatuces nazad na 1.6
Pitanje za one koji znaju: ovo sa 1 dionicom na asku je ocito neki insajderski znak, najvjerojatnije fond. Vidim isto i na Petrokemiji. Zna li tko sta im to znaci? Moze i na pvt.
Meni isto ovo nije jasno, danas na pola dionica ista stvar.
Ostave 1 dionicu na bid-u ili asku i onda je poklope, pa
simuliraju rast ili pad pojedine dionice…možda žele
izazvati nečiju reakciju…
Mislim da to nije to, ovo mi vise lici na neki znak, viđao sam to i prije, ali jos nisam uspio prokljuvati sto im to znaci, kupi ili prodaj ili prestani trgovati, ne znam. Ali skuzit cu ih 🙂
Moje pretpostvaka..ako štopaju kako izgleda da ne bi cijena previše porasla…nemaju još puno dionica za isto pa moraju pametno rasporediti na slijedećim razinama.
iste dionice se vrte u krug. kad mu počnu faliti prestane štopati.
Pitanje za one koji znaju: ovo sa 1 dionicom na asku je ocito neki insajderski znak, najvjerojatnije fond. Vidim isto i na Petrokemiji. Zna li tko sta im to znaci? Moze i na pvt.
ima i ova varijanta. ako staviš nalog od npr. 100 a ovaj ti ga načne s 1 kom ti ga poslije makneš jer se nije realizirao naknada ti svejedno ide kao da je kompetan prošao. zavisno od brokera do brokera ali to je tu negdje.
Mislim da to nije to, ovo mi vise lici na neki znak, viđao sam to i prije, ali jos nisam uspio prokljuvati sto im to znaci, kupi ili prodaj ili prestani trgovati, ne znam. Ali skuzit cu ih 🙂
Kada zele spustiti cijenu neke dionice onda stalno tuku sa 1 dionicom po kupnji, dok se ekipa ne navuce i pocne prodavati dionice. To su radili na Dalekovodu (plus katastrofican clanak u jutarnjem) i spustili cijenu sa 12 na 6.5 kn, gdje je bio prekrcaj sa kapitalnog fonda. Nakon toga je krenula pozitiva i misteriozan oporavak.
Gluposti, tko će se navući na prodaju jedne ili 5 dionica. Ovdje posljednjih dana nered rade uglavnom špekulanti jer oni ne znaju za drugo osim za “burek”. Znacajan broj dionicara u knjizi dionica ima jednu dionicu. Ne vjerujem da im se isplati prodavati tu jednu dionicu, no tko god prodaje ne može niti utječe na bilo koga ili bilo sto.
Ovdje se ne radi o spuštanju cijene nego zadržavanju na ovim razinama. Ključni dionicari ne ruše cijenu to rade špekulanti koji su uletjeli ili uletavaju u očekivanju da će netko drugi peglati cijenu put gore. Kako se to ne dogadja ili barem ne dogadja kako su oni planirali, dio njih se pretpostavljam iskrcava. Ovdje je potreban nevelik, ali ipak ozbiljniji ulog od kupovine par tisuća ili par desetaka tisuća komada koliko “burekdzije” najviše ulažu.
Zar u ovoj dionici nema nikog osim mene tko je spreman držati dionicu 2 godine?
Imam ja kolega. Ako treba i 5g za 100% zaradu. Kategorija A.
Mislim da će dobar dio onih koji sada ulaze zadržati (većinu) dionica 1-2 godine dok se ne vidi kako će proći natječaj za prodaju OPTE.