OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma joj, sad ćeš ti tu voditi raspravu sa ‘pukom’ o zakonima…. pa da treba malo više teorije i šbbkbb analize.

Ne možeš održavati cijenu ako nemaš sa čime. Mislim da je poslije ove rečenice sve više manje jasno.

Ako sam dobro shvatio tu nije prica o obvezi javne ponude za kupnju vec o obvezi javne objave za prodaju to the highest bidder.
A bidder nije na nista obavezan kretanjem cijene na burzi. Moze ponuditi i 1 lp i 100 kn.
Jesam li dobro shvatio?

Prodajom samo HT dijela nema obveze preuzimanja. Ako proda i ZABA onda ima.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Tako je obveza javnog poziva za prodaju “to the highest bidder”!

Dobro si shvatio, al kad imaš “uteg na nogama, onda je malo teže skakati” i dogovarati visinsku ljestvicu za eventualni skok jednom kad ti skinu utege.

A Zabi bi trebala biti u interesu sto veca cijena, a ne sto manja.
I zasto bi Zaba bila u kombi s HT-om da cijena bude sto manja?
Taj dio mi je promakao.
Iako se i dalje bojim muteza. Te mi je stoga obnovljena pozicija jos uvijek mala.

Heh, evo im ga na…

https://vijesti.hrt.hr/482411/hakom-zabrano-ht-u-preuzimanje-evo-tv-a

Cudno kako nitko do sada nije preneo tu vijest, već tek sada kada je u Dnevniku.

Opa A1 ih isto prijavio AZTNU glede EVOTVA, znači nisu na istoj strani stola, dobro je da se praši, tako su i šanse oko muljaze sa optimom manje kad što očiju gleda!

Sudeći prema njihovim prethodnim rješenjima, donesenima nakon dugotrajnih analiza, koje su premašivale sve rokove, , takvog sam mišljenja. Žalba je stigla, provesti će se postupak i to je to.

Al ja nisam očekivao da će im zapriječiti stjecanje tog udjela, al pod uvjetom da prodaju Optimu. Neka oni sami steknu, al nek onda prodaju Optime, onako kako im je i AZTN naložio.

Europska komisije će kao što je i najavljeno pratiti prodaju Optime što je iznimno važno, vidi se i iz priloga da produženo upravljanje HT nad Optimom ne smatraju dobrim za tržišnu konkurentnost,
a A1 i TELE 2 su i dioničari Optime i potencijalni kupci, sigurno sve prate budno da ne bi bilo nepravilnosti.

Jel bi odustanak od Evo znacio da mogu zadrzati Optimu?
Nisam kronoloski nacisto sto je bilo prije, a sto poslije.

Ne. Optima je telekom operater koji je Agencija odredila značajnim na trzistu.

EvoTV nema taj znacaj (udjel na trzistu), a nije ni Telekom operater nego RF operater koji emitira komercijalni program i prodaje tu uslugu.

To nema veze jedno s drugim, al je Agencija vjerojatno zauzela stav odnosno Hskom da se ipak emitira TV program i da u tom smislu ne želi podržati novu koncentraciju na trzistu.

HT je očekivao da zbog toga sto EvoTV nema znacajan tržišni udjel da će Agencija dozvoliti koncentraciju. Naravno, imajući u vidu da se mora rijesiti Optime u pripisanim rokovima.

New Report

Close