Ma joj, sad ćeš ti tu voditi raspravu sa ‘pukom’ o zakonima…. pa da treba malo više teorije i šbbkbb analize.
Ne možeš održavati cijenu ako nemaš sa čime. Mislim da je poslije ove rečenice sve više manje jasno.
Ako sam dobro shvatio tu nije prica o obvezi javne ponude za kupnju vec o obvezi javne objave za prodaju to the highest bidder.
A bidder nije na nista obavezan kretanjem cijene na burzi. Moze ponuditi i 1 lp i 100 kn.
Jesam li dobro shvatio?
Prodajom samo HT dijela nema obveze preuzimanja. Ako proda i ZABA onda ima.
Tako je obveza javnog poziva za prodaju “to the highest bidder”!
Dobro si shvatio, al kad imaš “uteg na nogama, onda je malo teže skakati” i dogovarati visinsku ljestvicu za eventualni skok jednom kad ti skinu utege.
A Zabi bi trebala biti u interesu sto veca cijena, a ne sto manja.
I zasto bi Zaba bila u kombi s HT-om da cijena bude sto manja?
Taj dio mi je promakao.
Iako se i dalje bojim muteza. Te mi je stoga obnovljena pozicija jos uvijek mala.
Heh, evo im ga na…
https://vijesti.hrt.hr/482411/hakom-zabrano-ht-u-preuzimanje-evo-tv-a
Opa A1 ih isto prijavio AZTNU glede EVOTVA, znači nisu na istoj strani stola, dobro je da se praši, tako su i šanse oko muljaze sa optimom manje kad što očiju gleda!
Sudeći prema njihovim prethodnim rješenjima, donesenima nakon dugotrajnih analiza, koje su premašivale sve rokove, , takvog sam mišljenja. Žalba je stigla, provesti će se postupak i to je to.
Al ja nisam očekivao da će im zapriječiti stjecanje tog udjela, al pod uvjetom da prodaju Optimu. Neka oni sami steknu, al nek onda prodaju Optime, onako kako im je i AZTN naložio.
Europska komisije će kao što je i najavljeno pratiti prodaju Optime što je iznimno važno, vidi se i iz priloga da produženo upravljanje HT nad Optimom ne smatraju dobrim za tržišnu konkurentnost,
a A1 i TELE 2 su i dioničari Optime i potencijalni kupci, sigurno sve prate budno da ne bi bilo nepravilnosti.
Jel bi odustanak od Evo znacio da mogu zadrzati Optimu?
Nisam kronoloski nacisto sto je bilo prije, a sto poslije.
Ne. Optima je telekom operater koji je Agencija odredila značajnim na trzistu.
EvoTV nema taj znacaj (udjel na trzistu), a nije ni Telekom operater nego RF operater koji emitira komercijalni program i prodaje tu uslugu.
To nema veze jedno s drugim, al je Agencija vjerojatno zauzela stav odnosno Hskom da se ipak emitira TV program i da u tom smislu ne želi podržati novu koncentraciju na trzistu.
HT je očekivao da zbog toga sto EvoTV nema znacajan tržišni udjel da će Agencija dozvoliti koncentraciju. Naravno, imajući u vidu da se mora rijesiti Optime u pripisanim rokovima.