OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je nakazno, mada je dozvoljeno.
Nitko ništa neće istraživati, svatko ima pravo kupovati i prodavati po vlastitom nahođenju, pa i globali i pošta i ostatak ekipe.
RBA , peti dioničar, u posjedu skoro dva milijuna papira, prodao je 50 tisuća….da čovjeka smijeh uhvati.
Netko je ovdje prolio milijun litara mlijeka, da sačuva kravu.
OK, ' ajmo, ponudu na stol, premiju molim, i riješite se tereta malih dioničara, veliki se i tako uvijek nekako dogovore.

Ovo je nakazno, a pitanje je koliko je legalno.
Možda bi trebalo nadležnima postaviti pitanje povezanosti računa uz pomoć kojih je cijena srušena i trenutno se kontrolira.
Možda se može dokazati povezanost tih računa sa "top trojkom".
Možda tako povezani računi daju neki postotak vlasništva koji je "novo dokazani" postotak, pa možda "pravna država" može odlučiti da su to nove okolnosti koje znače obavezu javne ponude……………….. a ekipica je svoje dobila po 10 Kn.

Poslije se mogu igrati kako žele (sami sa sobom i međusobno ).
[/quote]

Je li ti misliš da će procjenjena cijena opte i dionice koja je osnova za oglašavanje prodaje biti fabricirana?

@ matovilka

Svi dosadašnji potezi “velike trojke” i “pridruženih snaga” upućuju na to.
U pravnoj državi postoje mehanizmi za takve radnje, ali …………………..

Na kojoj ste vidjeli dionici da ide pravocrtno prema gore, svaka dionica mora odraditi svoje sa rastućim i padajućim valovima.
Mislim da određeni likovi dirigiraju sa rastom i štopanjem cijene u svoju korist naravno
To se moglo vidjeti na gro dionica npr. INGRA, a da ne spominjem KORF, bio je 240 kn pa pao na 16 i opet završio na 270 čini mi se

To je samo burza i plivanje sa morskim psima, tko je hrabar biti će spašen a tko nije budu ga popapali

pa ljudi sadašnja cijena je nebitna…kad na lkito dodje do procjene Optime onda se može očekivat cijena na burzi 20 % manja od procijenjene….ako je npr procjenu 8 kn na burzi će se vrtit 6–6.5….

Na kojoj ste vidjeli dionici da ide pravocrtno prema gore, svaka dionica mora odraditi svoje sa rastućim i padajućim valovima.
Mislim da određeni likovi dirigiraju sa rastom i štopanjem cijene u svoju korist naravno
To se moglo vidjeti na gro dionica npr. INGRA, a da ne spominjem KORF, bio je 240 kn pa pao na 16 i opet završio na 270 čini mi se

To je samo burza i plivanje sa morskim psima, tko je hrabar biti će spašen a tko nije budu ga popapali

Je, je burza je. Nisu ljudi ovdje pali sa kruške. “Ne laje pas radi sela..”.

napokon i malo promjena u top 10
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.987.212 2,86%

who dares, wins

optima je na dan psn bila dužna cca 1,6 milijardi kuna. pošto je veliki dio duga pretvoren u dionice gdje su postojeći dioničari tipa martić i sl. popušili najviše taj dug je u velikoj mjeri anuliran. naravno da je ostalo nešto duga koji će se isplaćivati u kešu u anutetima koji će trajati od 8 do 11 godina sa počekom od 3 godine do prve rate. eee sad kad se to malo bolje iskubicira običnom seljačkom matematikom ispada da je cijena dionice 10 kn smiješna. ja sam došao do jedne lijepe cifre koju sad ne bi iznosio ali mi je dosta logična jer i vrijednost korisnika paše. napominjem da su ht-u bili dužni pišljivih 100 milja kn. znam da tu ima boljih matematičara od mene pa neka se okušaju u izračunu na ovaj način.

who dares, wins

optima je na dan psn bila dužna cca 1,6 milijardi kuna. pošto je veliki dio duga pretvoren u dionice gdje su postojeći dioničari tipa martić i sl. popušili najviše taj dug je u velikoj mjeri anuliran. naravno da je ostalo nešto duga koji će se isplaćivati u kešu u anutetima koji će trajati od 8 do 11 godina sa počekom od 3 godine do prve rate. eee sad kad se to malo bolje iskubicira običnom seljačkom matematikom ispada da je cijena dionice 10 kn smiješna. ja sam došao do jedne lijepe cifre koju sad ne bi iznosio ali mi je dosta logična jer i vrijednost korisnika paše. napominjem da su ht-u bili dužni pišljivih 100 milja kn. znam da tu ima boljih matematičara od mene pa neka se okušaju u izračunu na ovaj način.

Situacija danas i pred par godina je neusporediva, kao i cijena dionice koja je, apsurdno, obrnuto proporcionalna pa u takvoj situaciji danas netko bez pameti proda na otvaranju nedavno kupljenu dionicu s minusom, po samo 1,59 kn.
No to je sprdačina od zse burze, ali ove godine kreće rasplet na opte pa će se i cijena dionice iskorigirati bitno naviše, prema vrijednostima koje se realno očekuju kod preuzimanja OPTE.

Ignore: KressoM, delux

Ma taj RBA račun se uvijek uključi kad ponestane municije za peglanje cijene. Zanimljivo je da s druge strane vlasnik VIP-a odnosno A1 najavljuje već dulje vrijeme konsolidaciju u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi i pritom izravno ističe da će se konsolidirati gdje?

I moguće nove takeovere na širem tržištu. Imaju spremnih milijardu eura sudeći prema tekstu.

Anonimno, 09.01.2019. u 09:39
Plater said the company planned to “consolidate” in Croatia, Belarus and Macedonia.

https://www.reuters.com/article/us-telekom-austria-acquisitions/telekom-austria-says-looking-east-for-potential-acquisitions-idUSKBN1HG1AT

kolega moje može se reći već više decenijsko iskustvo (koliko vidim i vaše) govori mi između ostalog da su interesantnije dionice koje bez veze padaju dok one koje bez veze rastu treba zaobilaziti ili vrlo brzo napustiti.

who dares, wins

Situacija danas i pred par godina je neusporediva, kao i cijena dionice koja je, apsurdno, obrnuto proporcionalna pa u takvoj situaciji danas netko bez pameti proda na otvaranju nedavno kupljenu dionicu s minusom, po samo 1,59 kn.
No to je sprdačina od zse burze, ali ove godine kreće rasplet na opte pa će se i cijena dionice iskorigirati bitno naviše, prema vrijednostima koje se realno očekuju kod preuzimanja OPTE.
[/quote]

Sve 5. Ide to na 15 kn, ali…
Ako HT uputi neki zahtjev za produljenjem roka, po osnovi nekih usklađenja, nečega, to znači da se prvo taj zahtjev uopće mora razmatrati, analizirati, dopunjavati itd. AZTN se u povijesti nije nešto iskazao kao nesalomiv tako da je bojazan na mjestu.
I ovo zadnje rješenje je već produljenje nekog prije.
A to ako bude znači otezanje u vražju mater i pad cijene na 1 kn jer se trejderima ne čeka.
Treba iz obrtnih sredstava namaknuti za račune i špeceraj.
Onome tko je dugoročan i čeka priliku bi takav privremeni rasplet donio mnogo dobroga.
Tako da mislim da bum počakal. Možda se zenem, a možda i ne.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

kolega @orešković1 vi polazita od pretpostavke da tržište postoji. ali ono ne postoji u ovom trenutku. stvar se da vrlo lako riješiti. samo se raspiše međunarodni natječaj za prodaju optime pa da vidimo šta će onda biti. znači zaba i ht ako im se nešto ne isplati držati potraže drugog kome se to isplati. nema smisla da zbog svojih tričavih 100 milja kn blokiraš dvije milijarde drugih. to su valjda osnovni postulati kapitalizma u koji mi još nismo ni kročili.

who dares, wins

New Report

Close