OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne budi lijen na novogodišnjoj noći sam još jednom provjerio koliko vrijedi jedan korisnik? odgovor je bio nedvosmislen oko 1000€. sad je jasno zašto ht-u nije u interesu brza i transparentna prodaja ali mislim da previše očiju ovo gleda da bi prošlo lako.
da li se netko od kolega sjeća one priče sa H1 tj. koliko su imali korisnika i cijenu preuzimanja?

who dares, wins

Gle, ja mogu lako opravdati 7 ili 8 kuna, 20 ne mogu. Nema to veze sa čekanjem nego sa procjenom. U njihovom revidiranom izvješću prije pripajanja je pisala procjena veća od 7 kuna koja je korištena prilikom utvrđivanja omjera spajanja dionica i koju je napravio ovlašteni procjenitelj (revizorska kuća).

K tome, Metronet koji je imao cca 220-230 milijuna kuna prihoda, i prodan je vipnetu za cca 310 milijuna kuna uz preuzimanje kamatonsnog duga u iznosu nešto manjem 270 milijuna kuna. Metronet je imao nešto veću Ebitda maržu jer je on ciljao poslovne korisnike, a ne rezidencijalne i njegove su operacije i mreža bili koncentrirani na gradskim poslovnim područjima. Iz toga se prilično jednostavno može procijeniti da Optima vrijedi barem 7-8 kuna. A da li će biti više kupaca, pa će biti i premija, to mi je dosta teško procijeniti. Izvor: financijsko izvješće Metroneta.

Ali nije isto 2-4. 7-8….ili 10-14 kn
To je draz burze….svatko ima svoju c….

Nema više slobodnih papirića na ovim razinama

Ovo bi prije par godina poletilo iznad 2 kn danas… ali takva su vremena. Sad će se možda malo zaštopati ali neće to dugo jer fond više ne rasprodaje a interes za kupnjom će s vremenom rasti pa će i ask seliti u sjevernije krajeve.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Nece lako preko 2 bez novih vijesti, ipak je silna količina kupljena po 1.5 do 1.6 a to je fina zarada čak i na sadašnjim razinama za one koje nemaju veće ambicije… 20 posto u par dana pa to je premija, stoga ja danas čak i lagani pad očekujem

Dali je tko vidio knjigu dioničara? Tko prodaje i tko kupuje? Ovakva količina se kupovala kao sumanuta u veljači 2017 kada je dosegnut plafon od 4,31 kn….

evo našao sam nešto na brzaka. Onim dioničarima H1 telekoma koji se s tom procjenom ne slože, Optima garantira isplatu od 1,70 kuna po dionici H1 telekoma.
što će reći da je sadašnja burzovna cijena samo vrijednost koju je H1 unio u optimu.

who dares, wins

evo našao sam nešto na brzaka. Onim dioničarima H1 telekoma koji se s tom procjenom ne slože, Optima garantira isplatu od 1,70 kuna po dionici H1 telekoma.
što će reći da je sadašnja burzovna cijena samo vrijednost koju je H1 unio u optimu.

Verdi, nije točno!
a nisi naveo niti izvor
tamo se spominju neki omjeri u spajanju, ako se ne varam 1 naprama 0,75
a 1,70 kn je bila procjena tržišne vrijednosti Optime na 26.7.2016. (kad je rađena procjena) u svrhu zamjena dionica H1 za OPTE

npr.: Izvjesce NO OT pripajanje H1

26.07.2016 nije bila procjena vrijednosti već tržišna vrijednost na burzi

Strana 52. ovog dokumenta: http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2017-1Y-REV-K-HR.pdf
poslovna spajanja (nastavak)… 7,31 kuna.

To što su oni proveli pripajanje zamjenom dionica, ne znači da ga nisu morali i vrijednosno iskazati: po dionici.

@accountant
Cijena od 1.7 nije bila PROCJENA (i u tom dokumentu koji navodite jasno tako i pise) trzisne vrijednost Optime, nego to JE bila trzisna cijena Optime na ZSE na datum 26.7.2016. i to je bio period kada je Merkur prodavao.

Mjesec dana kasnije je bila preko 2.

New Report

Close