puno se već prebacilo na ovim razinama, moglo bi to naglo krenuti gore, namam dionice, ali pratim
Ima tu svega, spekulanata koji su ušli u očekivanju da će za 10 minuta napraviti prinos od 50%, pa do mješovitih fondova kojima je svaki pad cijene uteg oko noge u ostvarivanju dugoročnog prinosa.
Ne znam što sve dobivaju, dobivaju sigurnost… da mogu “u miru” odraditi svoje procjene i ući neometano u proces prodaje dionica. Ovako će im cijena na marketu biti reper koji će morati uhvatiti s jedne ili druge strane. S druge strane, fondovi će uskoro isprazniti, pa ne znam što će onda biti.
Ovo nije prvi puta da se takva situacija događa. I dok je pokojni Hanžeković bio živ, čak je i on prodavao da bi cijena ostala niska. Njemu sigurno novci nisu trebali. Zamisli sad situaciju da netko na LRH napuca cijenu na 6k ili 7k kuna, i drži je tamo. Kako onda prodati paket dionica i napraviti preuzimanje po 5?
Al činjenica da se stalno postavlja ask zorno govori o tome da cijena mora ostati tu gdje jest. S novih milijun kuna, ili dva (nespekulativnog kapitala)…. ta kontrola će se vjerojatno izgubiti.
Ljudi borite se ovdje ni manje ni više nego s HT-om ili ZABA-om, ne možete vi pokupiti po 1.7 koliko ovi mogu istresti, suludo spaljujete novac…
Njihove pozicije u top10 se mjesecima ni malo ne mijenjaju.
Ljudi borite se ovdje ni manje ni više nego s HT-om ili ZABA-om, ne možete vi pokupiti po 1.7 koliko ovi mogu istresti, suludo spaljujete novac…
Njihove pozicije u top10 se mjesecima ni malo ne mijenjaju.
[/quote]
A koliko imaju još toga po skrbničkima kako bi mogli kontrolirati cijenu bez da se išta promijeni na top 10?
Kakve su ovo epske bitke na 1,70 kn! Sjeća li se tko slične situacije prije par godina kad je izlazio jedan fond, mislim čak da su bile iste razine kao sada, a onda je cijena odletjela negdje do 4 kn?
Koliko sam ja uspio pohvatati, ne još mnogo. Jučer i danas se dosta toga “rasprodalo”.
Al, tko će ga točno znat…
OK posto je zadnji dan trejda, pošto se nešto desava nakon mjeseci tovarenja, iznio bi moje viđenje stvari. Svatko tko kupi knjigu lako može vidjeti ko prodaje i koliko mu je ostalo. Rjec je o Pošti i oni su brutalno cjenu oborili tamo od 3 kn. Dionice su dobili sa h1 spajanjem, moguce da su otpisali to još dok su imali h1 pa prodaju po daj sta daš. Moguće da su u nekom dealu sa HTom u sklopu prodaje evotva pa drže cjenu nisko, ko ce ga znati. Mislim da nemaju nakon dans više od 200 tis komada, tako da ako ne nabave novu količinu to je to.
Sretna vam nova!
Mrcash…pošta ti nije baš oborila cijenu, inače su “vani” otprije par dana tj. nemaju više dionica tako da ti je netko prenio krivu informaciju.
Ovi koji još prodaju tj. oni koji mogu prodavati su ozbiljno blizu kraja…bumo vidli posle!
Sretno svima u 2019. godini i neka nam se Optima približi dvocifrenoj brojki prije javnog natječaja tj. prodaje.
@tizian moja zadnja knjiga je od prije 3 tjedna, postari su tad imali još 300k komada a kako se slabo trgovalo nism novu uzimao, osim njih elektomagic sa 400k komada je sitno prodavao tada, al on nije bio agresivan kao poštari, jedino da nije krenuo jače sada. Ako su stvarno poštari out to je odlična vijest, najbolja u 2018 godini !
@mrcash…moj komentar se odnosi na HP da ne bi bilo zabune.
U posljednjih mjesec dana protrgovano je više dionica nego ih ima deseti u top 10. Netko je pri kraju s prodajom… ili se igraju ping ponga kako neki ovdje sugeriraju a onda je to pitanje Hanfe… pa da vidimo rade li išta ili samo žderu na skupovima za oživljavanje TK.