OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kojeg prebacivanja?

Glavnina toga je već prebačena.

pritisak prodaje je prejak, kupnja to više ne može apsorbirati na ovim razinama. novu veću rundu prebacivanja očekujem na 1,3-1,5 kuna

Ha ha…možda i dočekaš pa kupi 500 komada pa onda lijepo prodaj na 1.70 pa ćeš puno zaraditi ili još bolje da prodaš na 2 kn..još da znaš na kojoj cijeni ćeš moći prodavati koliko bi onda tek zaradio 😅

Možda se još neki mali upeca u mrežu 😅.

@DonJuan

Ja sam IN, jako dugo sam već ovdje i ne dam se istjerati.

Gnojim, ako to želiš tako nazvati, samo zato što znam da je uz trenutno knjigovodstveno stanje moguće na barem dva načina "izraditi" male dioničare i prigrabiti OPTIMU od strane prvih 2 – 3 dioničara.

Do toga je došlo ( sudski ) dokazivim zajedničkim djelovanjem tih dioničara.

Prestati ću "gnojiti" kada vidim da me neće zakinuti za "moj dio Optime".

Ako me zakinu ( čitaj opljačkaju ), "zagnojiti" ću im na sudovima.

Možeš mi se pridružiti ako želiš.

Od toliko "gnojenja" možda nešto i poraste.

kakav je osjecaj imat plus od cca 100 % i vratit se u minus ?
to mogu samo zse znalci (citaj pohlepni) zivio
jos ce tu bit minusa ohohooo .
koliko je opte zaradila novaca dionicarima u zadnje 4 god? hvala

molim moderatora da otvori temu[b] BEAR MARKE[/b]T 2019-2020 godina

Zaradila je rast od 1,60 do 4,19.
I na 3,60 se moglo opet ući , ili pokratiti….ući opet niže.
Moram priznati da sam to i činila sa izvjesnom količinom. Neka mi dugoročni oproste.
Za sedam mjeseci HT mora podastrijet plan prodaje. Pa da vidimo.
Sada je već ostalo / propalo…..ali ovo je posljednje najavljeno preuzimanje na tržištu u dogledno vrijeme.

http://www.seebiz.eu/milicevic-kopernikus-vredi-375-miliona-evra/ar-184605/

„Jedna od metoda provere validnosti procene je i takozvani metod multiplikatora, odnos prosečnih racija vrednosti kompanije i određenih parametara poslovanja za uporedive kompanije (21 evropska kompanija po metodologiji Damodarana). Odnos vrednosti od 37,5 miliona evra prema visini prihoda od prodaje je 2,17, što je blizu odnosa reprezentativnih kompanija koji iznosi 2,21. Ako se u obzir uzima odnos vrednosti i EBITDA (operativne dobiti pre plaćanja poreza, kamata i amortizacije) za Kopernikus je 5,69 (ukoliko je vrednost 37,5 miliona evra), a za grupu sličnih kompanija 6,25. Ukoliko uzmemo u obzir treći pokazatelj, odnos vrednosti kompanije i poslovne dobiti (EBIT) za slične kompanije je 11,27, za Kopernikus 13,37. Ekonomski rezon ove transakcije ne postoji”, zaključuje Milićević.

havi: kažeš 6,25 da je standard kod telekoma.. EBITDA prije oporezivanja..pa to ispada barem 9 kuna optima

Nek je Milicevic kupi za 37,5 milijuna eura…. tamo u njegovoj nedođiji.

Nisu u Telekomu Srbija ludi. Vjerojatno je bilo pogodovanja, al lik blebece gluposti. Nek on nabavi 200 tisuća korisnika za 37,5 milijuna eura.

Kako je netko naveo u prijasnjem postu….jos 7 mj i dolazi plan prodaje…a mozda i ranije?
Pitam se da li nije ugodno imati dionice firme koja radi dobro,ide u prodaju,kupaca ce biti sigurno…?
Meni je sasvim ugodno i mogu sa mirom pratiti postove omih koji zele nesto…. a uz to se moze i dokupiti …tkoima novaca!!!!
Brzo ce 01/2019 i izvj za 4 kv. i godisnje….

Srpski Telekom je državna firma i jasno da postoji puno pogodovanja, manipulacija, privatnih interesa, ruka ruku mije…
Zato treba na to gledati u drugačijem kontekstu.
DonJuan je u pravu.

Nek je Milicevic kupi za 37,5 milijuna eura…. tamo u njegovoj nedođiji.

Nisu u Telekomu Srbija ludi. Vjerojatno je bilo pogodovanja, al lik blebece gluposti. Nek on nabavi 200 tisuća korisnika za 37,5 milijuna eura.

Mislio na vrijednost u odnosu na prihode i ebitdu . Nisam mislio kako opte ili ova njihova kompanija vrijedi 37,5 miliona eura.
Slazem se , toliki broj korisnika mora vrijediti puno vise 🙂

Kako je netko naveo u prijasnjem postu….jos 7 mj i dolazi plan prodaje…a mozda i ranije?

a možda opet produže rok kao što su već jednom napravili….

New Report

Close