tizian:
Telekome se prodaju oko 6X EBITDA,,,pa neka budemo skromni i neka kod Optima bude iznimka pa se proda recimo na 3X Ebitda(ispod sigurno ne) to ispada oko 330 mil kn ili po dionici oko 5 kn….sve ispod je fantazija.. a iznad vidit ćemo
Meni to ispada 80-110 mil. Eura da bi mogla vrijediti nekome “strancu” koji će imati prednost prilikom međunarodnog natječaja.
E sad koliko bude vidjet ćemo…
tizian: evi čitam de je Srpski telekom preuzeo manjeg operatera i da je plaćeno 1000 eura po korisniku…ako sa ta slika preslika na Optima telekom koji ima multimidije i intertneta 177000 korisnika ispada po ovome obrascu da Opte vrije 177 mil eura??ako ima ko da ovo iskomentira..
evo link
http://www.seebiz.eu/telekom-nismo-kupili-tv-kopernikus/ar-184231/
Kada se tih 177 milijuna eura podijeli sa 69 i pol milijuna dionica racunica kaze da je to 19 kuna po dionici.
Maaaašala
tizian: evi čitam de je Srpski telekom preuzeo manjeg operatera i da je plaćeno 1000 eura po korisniku…ako sa ta slika preslika na Optima telekom koji ima multimidije i intertneta 177000 korisnika ispada po ovome obrascu da Opte vrije 177 mil eura??ako ima ko da ovo iskomentira..
evo link
http://www.seebiz.eu/telekom-nismo-kupili-tv-kopernikus/ar-184231/
Ok cijena…naravno da se ozbiljni igrači koji su ulazili na neke 3 kn ne uzrujavaju oko ovih smiješnih cijena na nikakvim prometima, jer znaju okvirnu cijenu/vrijednost Optime…
Jutros sam otvorila gledalicu, transakcija na 1,66 od deset tisuća komada nije bila izložena ni na asku ni na bidu…prošla je tek tako.
Sve su te špekulacije o budućoj cijeni smiješne, vrijeme je za strpljenje.
U proteklih par mjeseci protrgovano je cca 400 tisuća komada. Računi koji su kupovali sigurno neće izlaziti za dvadesetak lipa zarade. Virnite u knjigu dioničara.
Ako TV K …. u Srbiji je prodan za 200 mil Eura ?!?!
I to u rekordnom vremenu ( cc 10 dana )….
Koliko tek onda vrijedi Optima, mi smo u EU…..
Sigurno ne 1,66 ili 3,66 ili 5,66…..puno vise.
Ja bih volio da ti se obistine riječi, ali sam prilično skeptičan (čitaj pušem na hladno) jer ipak je ovo HRVATISTAN.
odakle stalno vade nove dionice za prodaju?!? ….čim se pokupi 10-15 tisuća komada, ubrzo dođe novi nalog i popuni prazninu! ….sad je od 1,66-1,7 na prodaji 52.000 dionica!
Onaj tko izlazi ima jaaako puno komada.
Kada sam odavno rekla da mislim da ćemo se zabavljati do Božića dobila sam palac dolje 🙁
Pitanje je naravno da li ima namjeru izaći u cijelosti, ili će jedno jutro biti papala maca.
I Merkur je izlazio, pa izašao. Znamo što se poslije desilo.
Vade se s 1,90 kn gdje je bilo preko 200.000 komada, sad je ostalo jos 40.000.
auuuuu štakažu znalci s foruma na ovo…1000 uera po korisniku!!!!!…